Isiklikud töövahendid

Üldised teemad ühistu majandamisest

Moderaator:Heino

Kasutaja avatar
ergon
Haldur
Haldur
On tänanud: 1 kord
Re: Isiklikud töövahendid

Postitus Postitas ergon » 15 Nov 2008 09:39

Siis on tegemist valelikust jutupaunikust esimehega. Sellist summat annab täis rääkida. Las tõendab esmalt, et selliseid kulutused tehti ühistu asju ajades ja teiseks, et need olid vältimatud,s.t. et neid oli vaja just nii kallil viisil ajada.

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 15 Nov 2008 16:30

Ma teen väga palju tööd läbi e-mailiga.Mis on võimalik.Kuid on asju , mis ilma tel.kõnedeta teha ei saa. Raamatupidajaga. Korteriomanikega. Ega kõikidel ei ole arvutit.Ja ka ehitajad ei vestle sinuga läbi e-maili.
Ja ei tee ma midagi segaseks. Kui peaksin oma isiklilu telefonilt tegema kõnede eristust .Ja soovin , et selle eest mulle makstakse siis sellelt summalt läheb maha tulumaks. Ja ülejäänud saan kätte.
Sellisel juhul oled väga hästi korraldanud Pimeloom oma töö.
Mul on KÜ-s vastuvõttu ajad. Tihti vestlen ka tänaval korteriomanikega.Mul on aasta peale tehtud eelarve 600 krooni. Kusagil tuleb 50 kr, kuus.Kuid mul on väike maja .Ja näen omanike pea igapäev.Kuid nii suur maja kui sul .Ma ei taha uskuda , et et nii vähe läheb tel.peale .Tean maja kus on 80 kort. ja tel.arve kuus on kusagil 500 kr. Loen ka , et see on palju.Kuid 100-150 kr. oleks normaalne

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 15 Nov 2008 18:18

Raamatupidajale ma helistan tavaliselt ühe korra kuus, seda ka tavatelefoniga. Nii hästi me ei ela, et 12 kuud aastas pidevalt ehitustööd käivad. Seega on tavakuul neid kõnesi null. Korteriomanikele ei helista ma üldjuhul kordagi. Ei näe selleks põhjust. Nende jaoks olen alati telefonis kättesaadav.

LIhtsalt hea inimene :P

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 15 Nov 2008 18:18

Mul on keskmine maja, kuid pole seni veel telefonihüvitist soovinud. Leian ka, et see on üsna tühine summa, et hakata selle nimel pabereid täitma.
Kuid olen seda meelt, et kui mul oleks ikka suurem maja või mitu maja, siis peaks soetama ühistule oma telefoni, Kampaaniate ajal saab selle tasuta kätte, odavama paketiga. Ja KÜle kui ärikliendile tehakse veel kõikvõimalikke soodustusi.

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas majaka » 16 Nov 2008 19:07

Meil garaaziühistul on firma telefon. Aga sellel on millegipärast kuumakse (abonenttasu) üle 200 kr. Mõni aasta tagasi nägin neid arveid.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 16 Nov 2008 19:38

Vahetage paketti. Küsige mobiilifirmadelt personalset pakkumist ja valige välja parim.

pistis1979
Liige
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pistis1979 » 20 Dets 2008 11:30

100-150 eeku kuus?see on äärmiselt vähe.Oman 3 mob nr(isiklik,ühistu ja lisaks veel säästu oper.oma)ja kõigil on 700 ja peale arved..Ütleme nii et maili teel saad saata kirja ja oodata kas vastab või mitte.Pigem helistan ja suhtlen.Arvete maksmisega pole prob.Kuna sai koosolekul otsustatud, et mob.arvetega probleeme ei tule.

mida veel.....

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 20 Dets 2008 12:19

Oma suhtlemisvajadust ühistu rahadest rahuldada ei ole minu arvates eetiline.
Kellega on sinul, kui ühistu juhatuse esimehel, igas kuus sadade kroonide eest rääkida? Siiralt huvitab.

LIhtsalt hea inimene :P

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 20 Dets 2008 16:17

See oleks täitsa huvitav, kui lasete ühistul kõik kinni maksta. Lepilik rahvas teil siis. Kindlasti saad veel ka autokompi ja juhatuse liikme hüvitist ka?

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 20 Dets 2008 17:55

kui suur maja sul siis on , et saad nii palju rääkida.See summa oleks ikkagi aasta peale .Kas keegi pole KÜ-st seda vaidlustanud. Ja kui ma aru saan ei ole sa ka Tallinna suurtest majadest vaid maakonnast

pistis1979
Liige
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pistis1979 » 21 Dets 2008 14:47

Jah on kuid kus kõnesi nagu pole aga teinekord ongi ainult mob.otsas.Enda loodud 24 korterit ja lisaks see ühistu kus kohast jagunesime.Olen kahes juhatuses.See on ainuke tasu mis on kogu selle juhtimise eest.

mida veel.....

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 21 Dets 2008 15:06

pistis1979 kirjutas:Jah on kuid kus kõnesi nagu pole aga teinekord ongi ainult mob.otsas.Enda loodud 24 korterit ja lisaks see ühistu kus kohast jagunesime.Olen kahes juhatuses.See on ainuke tasu mis on kogu selle juhtimise eest.
Küsiks nüüd lisaks, et kuidas kortereid luuakse? Eelmisele küsimusele ootan ikka veel vastust.

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas majaka » 21 Dets 2008 17:30

pistis1979 kirjutas:Jah on kuid kus kõnesi nagu pole aga teinekord ongi ainult mob.otsas.Enda loodud 24 korterit ja lisaks see ühistu kus kohast jagunesime.Olen kahes juhatuses.See on ainuke tasu mis on kogu selle juhtimise eest.
Aga miks ei taha vormistada seaduslik tasu, vaid otsite kõveraid teid?
Ja kas olete juhatuses, või olete juhataja?
24 korteriga ühistus küll ei näe mõtet juhatuse liikme tasust. Teine asi, kui olete ühistu juhatuse esimees.

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 21 Dets 2008 19:39

pistis 1979 .On olemas ka autokompensatsiooni tasu. See on kuus 1000 kr, maksuvaba-Ega 24 kort. haldamise kulud küll suuremad ei ole.Ja kui 24 kort. siis nendega on võimalik ju kord kuus ikka kuidagi kokku saada.Elan oma hallatavast majast nats kaugemal ja ka saan nendega tihti kokku. Ilma tel.saan üldiselt hakkama.
Ja eks kes on loonud- vormistanud/asutanud KÜ - peamiselt ka haldavad.
Et mitte otsida kõveraid teid siis autokom. on normaalne tasu. See on seaduslik

pistis1979
Liige
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pistis1979 » 21 Dets 2008 19:42

Olen ja oleme ka selle peale mõelnud ja ausalt ei soovigi rahalist tasu saada.Nägin, kui palju probleeme oli eelmise esimehega.Kui midagi ei tehta siis seda just nähtakse aga kui organiseerid nii et ninast veri väljas siis seda ei märgata.Isegi kunagi mõtlesin,et mis palka esimees saab, kui midagi ei toimu.Kui elad Järvamaal ja töötad Tallinnas siis kogu ühistu asjaajamine käib läbi mob.Kõik on alles algeline, kuid on märgata muutumist paremuse poole.

mida veel.....

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 21 Dets 2008 19:51

Proovi teha tööd läbi mailide
.Ehk majas on ikka mõnedel e-post olemas.Ja ehitusfirmadega võib sedasi teha tööd.Ma praktiseerin küll nii.
Kuid mingi tasu peaks ikkagi olema, siis on sul endal ka mingi vastutus.Teed ju igakuiselt raamatupidajaga tööd.

poogeno
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas poogeno » 27 Dets 2008 22:33

No ma ei tea, asutasime ühistu 3kuud tagasi,kõik lepingud nagu on sõlmitud ja ühisusest kaasa saadud pärandusest tingitud avariisidki likvideeritud,arved isiklikul moblal 100-200 krooni vahel.Esialgu katsume oma arvel ja ilma 1000 kroonise JOKKita, sest meie oleme tõesti vaesed.

Vasta