Juhatuse liikme tagasiastumine
Moderaator:Heino
Registris on põhikiri ja seal on märgitud juhatuse volituste aeg. Juhatus ise ei saa oma ametiaega pikendada.
Re: Juhatuse liikme tagasiastumine
Lugupeetud leammj, valesti oli see, et sa soovitasid killul üldkoosolek fakti ette seada. Aga killu jutt algas ju sellest, et üldkoosolek ei tule kokku. Tähendab, et ei ole ka kedagi fakti ette seada.leammj kirjutas:Lugupeetud Pimeloom , mida ma siis valesti kirjutasin. Juhatus valitakse vastavalt põhikirjas ettenähtud ajaks. . Juhatus ei ole oma iähtaega pikendanud.Siis on ta tegutsev juhatus.B-kaardis ei märgita tema volituste aega
-
- Revident
Selline oli Killu esialgne formuleering, üldkoosoleku kvoorumi versioon ilmus hiljem.killu kirjutas:Küsimus siis selline: KÜ juhatuse liige oli valitud 2 aastaks. Nüüdseks on läinud sellest peaaegu 1 aasta aega üle, sest üldkoosolek ei ole nõus olnud teda vabastama.
Ega ka seda juhtub , et rahvas ei tule kokku.Üks õismäe juhatuse liige soovitas , et rahvast kokku saada pange midagi sellist kohutavat päevakavasse, et suurest hirmust tulevad kohale. Ja ega suvel tulegi keegi kohale.Mul oli samane lugu , et kohal oli juhatus koos revisjonokomisioniga. Ja järgmisel koosolekul kui kohal on 2 liiget otsustavad kogu maja eest.
See jutt on saab käija vaid ennetähtaegse vabastamise kohta.leammj kirjutas:Ega sa ainuke ole , kus juhatuse aeg on läbi.Mida siin seda vestlust pidada. Kui oled edasi juhatuses , keegi pole sind maha hääletanud. Oled edasi ja vastutad oma tegevuse eest. Kui sa ei taha olla juhatuses , mida siin seda sellist vestlust pidada. Kui ei soovi olla . teed vastava avalduse ja esitad selle koosolekule. Teavitad sellest koosolekut.
Teed vastava päevakava .Paned koosoleku fakti ette , et järgmisest kuust ei tegele keegi Seletatd , et andmeid sa ei kogu ja ei esitada raamatupidajale . Pead tegutsema konkreetselt. '.
Killu probleemi lahenduse puhul on see pehmelt öeldes möga, üldkoosolek ei vabasta teda volitustest, ta on juba neist vaba.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
See küsimus tuleb nüüd üle pika aja meeldiva üllatusena
Nimelt sai teatatud kõigile KÜ liikmetele, et asjaga on ühel pool; mina enam lillegi ei liiguta ja vaadaku igaüks ise, kuidas oma asjadega hakkama saab ...
Ja nüüd siis leidusid paar inimest, kes otsustasid kokku kutsuda koosoleku (huvitav oleks muidugi teada, kas ja miks nad nüüd kohale tulevad???) ning peamine päevakorra punkt on juhatuse TAGANDAMINE (põhjusel, et juhatus ei tee enam mitte midagi). Hmm, mismoodi ma nüüd sellesse suhtuma peaksin? Kas nad saavad vajaliku kvoorumi puhul mind (ilma minu kohalolekuta, näiteks) tagandada niimoodi, et see omab ka juriidilist jõudu registri või notari silmis? Või peaksin üritama ikkagi uuesti TAGASI ASTUDA (ehkki siin tehti selgeks, et kui volituste aeg ammu läbi, siis ei ole kusagilt tagasi astuda).
Igatahes oleks väga huvitav ja kasulik teada, mida võiks tähendada juhatuse liikme tagandamine ja selle tagajärg. Kas see olekski päästerõngas, et saada ükskord ometi normaalseks inimeseks tagasi?
Nimelt sai teatatud kõigile KÜ liikmetele, et asjaga on ühel pool; mina enam lillegi ei liiguta ja vaadaku igaüks ise, kuidas oma asjadega hakkama saab ...
Ja nüüd siis leidusid paar inimest, kes otsustasid kokku kutsuda koosoleku (huvitav oleks muidugi teada, kas ja miks nad nüüd kohale tulevad???) ning peamine päevakorra punkt on juhatuse TAGANDAMINE (põhjusel, et juhatus ei tee enam mitte midagi). Hmm, mismoodi ma nüüd sellesse suhtuma peaksin? Kas nad saavad vajaliku kvoorumi puhul mind (ilma minu kohalolekuta, näiteks) tagandada niimoodi, et see omab ka juriidilist jõudu registri või notari silmis? Või peaksin üritama ikkagi uuesti TAGASI ASTUDA (ehkki siin tehti selgeks, et kui volituste aeg ammu läbi, siis ei ole kusagilt tagasi astuda).
Igatahes oleks väga huvitav ja kasulik teada, mida võiks tähendada juhatuse liikme tagandamine ja selle tagajärg. Kas see olekski päästerõngas, et saada ükskord ometi normaalseks inimeseks tagasi?
Kas selle üldkoosoleku päevakorras ka uue juhatuse valimised on? Kui on, siis ei ole ju probleemi. Valitakse uus juhatus ja sina oledki ametist prii. Sellele tagandamisele ei tasu tähelepanu pöörata.
LIhtsalt hea inimene
No kui juhatust tahetakse tagandada (mis siis et aeg ongi ammu läbi), siis peabki ju valima uue juhatuse. Ja kõik OK. Palud selle protokollida, et kuna üldkoosolek ei tulnud õigel ajal kokku, vana juhatuse ametiaeg aga sai läbi, siis ongi igati õigustatud uue juhatuse valimine. Ja õnne uutele tegijatele! Kui nad ei tea, siis peate neile ütlema, et kõik eriarvamused protokollitakse. Ja siis ei saa nad võtta ka vastu otsust, et vana juhatus peaks tagasi astuma.
killu, juhatuse liikmena oleksid Sa pidanud hoolt kandma selle eest, et esimene või kordusüldkoosolek oleksid olnud toimivad ja et kõik protokollid õigesti vormistatud. Ei ole ühti nii keeruline inimesi kokku saada, kui on valitud õige aeg ja koht. Tahtsid juhatuse liikme kohalt lahkuda, oleksid pidanud kogu maja huvides ka uue liikme enese asemele otsima, temaga rääkima. Ära süüdista registri töötajaid oma vigades, paberite vales vormistamises.
Ise Sa enam midagi teha ei taha ja tahad jätta muljet, et ilma Sinuta ei saa keegi hakkama. See on tõeliselt inetu.
Ole olukorrast üle, aita üldkoosolek korrektselt läbi viia ja uus juhatus valida. Lõppude lõpuks elate te kõik ühes ja samas majas edasi, milleks õelutseda.
Ise Sa enam midagi teha ei taha ja tahad jätta muljet, et ilma Sinuta ei saa keegi hakkama. See on tõeliselt inetu.
Ole olukorrast üle, aita üldkoosolek korrektselt läbi viia ja uus juhatus valida. Lõppude lõpuks elate te kõik ühes ja samas majas edasi, milleks õelutseda.
Kulla Lasnakas. Ma ei ela selles majas ja mul on tuhat ja üks muud tegemist. Eelnevalt olen pikalt kirjutanud sellest, mismoodi KÜ liikmed keeldusid kohale tulemast, osalemast ja hääletamast, sest polnud kedagi, kes oleks tahtnud minu asemikuks hakata. Sellepärast kasutasingi seda soovitust, et jätta kõik sinnapaika ja vaadata, millega asi lõppeb. Ja nüüd siis lõpuks otsustasid 3 liiget kokku kutsuda üldkoosoleku, et mind tagandada. Kui see on ainus viis juhatuse liikme kohustustest vabaneda, siis ma olen igatahes ülimalt rahul. Ja samas on see kurb, et inimesed hakkavad loogiliselt mõtlema ja tegutsema alles siis kui olukord juba väga tõsiseks muutub. Karta on, et kui ma oleksin oma vabast tahtest ja hoolimata tähtajast möödumisest selle maja asjadega edasi tegelnud, siis poleks keegi endiselt nõus olnud minu asemele asuma. Nüüd on vähemalt lootus, et kui nad tahavad tagandada, siis nad on ka sunnitud kellegi valima. Lõpuks ometi!!! Mulle sobib ükskõik milline variant, peaasi, et ma konkreetselt sellest kohustusest priiks saaksin.
Nii, et, ära ilmaasjata ikka teisi solva ka
Nii, et, ära ilmaasjata ikka teisi solva ka
Kogemused on täiesti olemas, nii juhatuse liikmest vabastamisel kui uute liikmete valimisel. Register loeb põhikirja, mis esialgselt oli meil nagu ta oli, liiga täiuslikult koostatud. Võimatu olnuks üldse juhatuse liikme staatusest vabandeda või uusi valida. Peale esimest tagasilööki valmistasime ette uue KÜ põhikirja, lasime selle üldkoosolekul, kuhu saime vajaliku kvoorumi kokku volitustega, kinnitada ning nüüd saame igal teistkordsel üldkoosolekul mida iganes vastu võtta ja otsustada olenemata osavõtjate arvust - see arv on aastati stabiilne, 15-20% omanikest.
Juhatuse liikmete ümber- või tagasivalimisest on kõik vajalikud paberid registris, nii üldkoosoleku (teistkordse) protokoll, osavõtjate nimekiri nende allkirjadega ja volitused, kui ka juhatuse liikmete allkirjad nõusoleku kohta, notari tõend allkirjaõigsuse kohta, kui uus liige.
Kõigepealt tuleb enesele selgeks teha, mida soovitakse ja seejärel selle nimel tegutseda, vajadusel resoluutselt, mitte ninnu-nännu.
Juhatuse liikmete ümber- või tagasivalimisest on kõik vajalikud paberid registris, nii üldkoosoleku (teistkordse) protokoll, osavõtjate nimekiri nende allkirjadega ja volitused, kui ka juhatuse liikmete allkirjad nõusoleku kohta, notari tõend allkirjaõigsuse kohta, kui uus liige.
Kõigepealt tuleb enesele selgeks teha, mida soovitakse ja seejärel selle nimel tegutseda, vajadusel resoluutselt, mitte ninnu-nännu.
Aga ikkagi jäi õhku rippuma küsimus: kas peaks siis laskma ennast tagandada (ja parem mitte kohale minnagi, sest siis on kohalolijate viha suurem ja tagandamisotsus kindlam) või peaks esitama kirjaliku avalduse tagasiastumise kohta ja ise kohale minema (ehkki sel juhul võidakse meelt muuta, molutada niisama ja jällegi jääb asi pooleli)?
Ja mis saab siis kui (oletame, et positiivne) üldkoosoleku otsus on olemas? Kas, kes ja mida peab siis edasi tegema, et mind registrist juhtuse liikme kohalt lõplikult maha kriipsutataks?
Ja mis saab siis kui (oletame, et positiivne) üldkoosoleku otsus on olemas? Kas, kes ja mida peab siis edasi tegema, et mind registrist juhtuse liikme kohalt lõplikult maha kriipsutataks?
-
- Revident
Seda kuidas volituste üleandmine käib, peaks üks eeskujulik juhatuse liige küll teadma.
Loen ja imestan, loen ja imestan.... ja ei suudagi ära imestada.killu kirjutas:Aga ikkagi jäi õhku rippuma küsimus: kas peaks siis laskma ennast tagandada (ja parem mitte kohale minnagi, sest siis on kohalolijate viha suurem ja tagandamisotsus kindlam) või peaks esitama kirjaliku avalduse tagasiastumise kohta ja ise kohale minema (ehkki sel juhul võidakse meelt muuta, molutada niisama ja jällegi jääb asi pooleli)?
Toimus korteriühistu koosolek ,punktiga uue juhatuse valimine , kuna eelmise tähtaeg lõppes.Kuidas suhtuda sellesse, et eelmise juhatuse esimees esitas enda taandamise avalduse kui selgus , et teda ei tahetagi enam.? Kas see on korrektne?Andsime dokumentide üleandmiseks 1 kuu.Kas enda taandamise avaldus mõjutab ühistu tööd, enne kui uus juhatus ametisse kinnitatakse?
Mis ajast hakkas kehtima ÜK otsus, millega vailiti uus juhatus ? Reeglina on see otsuse tegemise hetkest. Kui esimehe avalus on sellest hetkest hilisem, siis ei ole teda kusgile tagandada, sest ta ei ole enam juhatuse liige. Uue juhatuse esimene asi on nüüd teha registrile avaldus, et korrektsed nimed ka registris kajastuks.mariike kirjutas:Toimus korteriühistu koosolek ,punktiga uue juhatuse valimine , kuna eelmise tähtaeg lõppes.Kuidas suhtuda sellesse, et eelmise juhatuse esimees esitas enda taandamise avalduse kui selgus , et teda ei tahetagi enam.? Kas see on korrektne?Andsime dokumentide üleandmiseks 1 kuu.Kas enda taandamise avaldus mõjutab ühistu tööd, enne kui uus juhatus ametisse kinnitatakse?
Viimati muutis k24, 07 Juun 2009 14:54, muudetud 1 kord kokku.
üldiselt uue juhatuse valis üldkoosolek ja uued liikmed kinnitati protokolli.Olen kuulnud , et vana peab ühistu tööd korraldama nii kaua kui registrisse pole tehtud muudatused ja väljastatud uus B kaart Kas ta on kohustatud niikaua koostama elanikele arveid ja tegelema tarnijatega?
Kui ÜK otsuse tegemisel sellele ei mõtelnud, siis vanal juhatusel on viisakas ikkagi seni asju ajada, kui uus tööle hakkab. B kaardil pole iseenesest mingit õiguslikku tähendust ja vanal juhatusel pole peale volituste lõppemise hetke enam ühtki kohustust peale dokumentatsiooni, varade jms üle andmist ja üldisel märgitakse ka selles osas vastavad tegevused ja tähtajad ÜK otsusesse või määrataksegi volituste kehtimine selle hetkeni.mariike kirjutas:üldiselt uue juhatuse valis üldkoosolek ja uued liikmed kinnitati protokolli.Olen kuulnud , et vana peab ühistu tööd korraldama nii kaua kui registrisse pole tehtud muudatused ja väljastatud uus B kaart Kas ta on kohustatud niikaua koostama elanikele arveid ja tegelema tarnijatega?
Ps Esimese postituset tõid välja, et ÜK kutsuti kokku "kuna eelmise tähtaeg lõppes". Järelikult ei olnud vanal juhatajal kusagile tagasi asutuda, kuna ta ei olnud juhatuse liige enam.
Meil tegi ise juhataja raamatupidamist ja koostas arved läbi oma firma. siis ju peaks kehtima tööleping ,mida saab muuta või lõpetada ainult uus juhatus
Kui juhatuse liige oli töölepinguga võetud ühistusse raamatupidajaks, siis tööleping kehtib ikka edasi. See, et ta enam juhatusse ei kuulu, ei lõpeta tema töölepingut. Tööleping temaga tuleb lõpetada Töölepinguseaduse alustel.mariike kirjutas:Meil tegi ise juhataja raamatupidamist ja koostas arved läbi oma firma. siis ju peaks kehtima tööleping ,mida saab muuta või lõpetada ainult uus juhatus