1-liikmelise juhatuse pädevus autokompensatsiooni määramisel

Juhatuse liikmetest ja juhatuse liikmetele

Moderaator:Heino

tähelepanelik
Revident
Revident
Re: 1-liikmelise juhatuse pädevus autokompensatsiooni määram

Postitus Postitas tähelepanelik » 12 Mai 2008 22:20

Nimetagem neid siis arveteks, või tasub Sirts millegi muu alusel? Mina ei tee majanduskava, meil on vajalikud tööd, jutt oli aga esialgselt autokompensatsioonist.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Re: 1-liikmelise juhatuse pädevus autokompensatsiooni määramisel

Postitus Postitas sirts » 12 Mai 2008 22:49

Jah, oli küll, kuid küsiks siiski, et kas siis vajalikud tööd kerkivad üleöö? Kuidas ja millal te siis otsustate, mida teha? Kas teie ühistu on juhatusele andnud volitused kõike ise otsustada? Või on teil majas nii jõukas rahvas, et kui tekib mingi remondi vajadus, siis on kõigil kohe vajaminev summa võtta? Ma üldse ei ironiseeri praegu, sest tean, et ka selliseid üksmeelseid ühistuid on.
Et aga jutt käis autokompensatsioonist, siis kuidas sul see kujuneb? Kas siis niipalju kui aga jõuad tšekke koguda? Ja eks siis aasta lõpus näe, palju oled kulutanud? Ma siiski arvan, et just sellisel moel sa kaua ei majanda.

tähelepanelik
Revident
Revident

Postitus Postitas tähelepanelik » 12 Mai 2008 23:07

Õnneks on meil just selline ühistu mis kasvas välja elamukooperatiivist, nii et isemajandamine on meile omane algusest peale ja häbematuse ning pettusega meil senini tegeletud pole, pigem kulutatakse mõni kroon oma taskust kui üldrahakoti kallale minnakse, see puudutab ka igasuguseid sõidukulusid.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 13 Mai 2008 07:50

Saan aru, et tegu on väikese ühistuga. Ja usu mind, et ei ole ka suuremates ühistutes tänapäeval võimalik olulisi töid teha ilma laenuta või lisaraha kogumata. Aga seda enam on vaja minu arvates majanduskava. Mul tekib küll aegajalt vajadus vaadata ja analüüsida, kuidas üks või teine aasta on läinud ja kuidas tulud ja kulud on kujunenud. Siis on kõige lihtsam lüüa lahti majanduskava ja täitmise aruanne ning vaadata, milliseid kulutusi annaks vähendada, millised tulevad juurde ning mis jäävad ära. Juba meie nelja tegevusaasta lõikes on seda põnev jälgida ja graafiliselt koosolekutel rahvale näidata. Tekib ka korteriomanikul selgem pilt.
Võimalik muidugi, et tähelepanelik teeb seda ka, mingist muust lähtuvalt.
Ja seda peab küll ütlema, et meie majas pole isemajandamine just eriti omane ehk siis kõva kolmandik inimestest ei saa jätkuvalt aru, kuidas ühistut majandatakse ja et kui arvel on mõnikümmend tuhat krooni, et miks seda siis ära kulutada ei saa. jne.
Ja ega seegi meile kellelegi võõras pole,et mõnikord tuleb omast taskust ühistu heaks tehtud sõidud kinni maksta. Kasvõi seetõttu, et majanduskavas pole raha rohkem planeeritud või et teinekord lööd lihtsalt käega ja ei viitsi ühe lambipirni või muu pisiasja pärast tšekki küsida. See on vägagi tuttav.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 13 Mai 2008 08:29

Ma ei kahtle sugugi, et lugupeetav foorumlane tähelepanelik majandab oma ühistus eeskujulikult ka ilma majanduskavata. Aga seaduskuuleka inimesena ei saa ma ikkagi aru, miks peab seadust eirama. KÜS §15 järgi peab ühistul olema majandustegevuse aastakava.

LIhtsalt hea inimene :P

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 13 Mai 2008 16:44

Huvitav mis siis saama hakkab, kui peale 26 aastat tuleb majja seadusekuulekik kodanik kes hakkab seadusega nõudama majandukava esitamist?
Võimalus 1. ta "tambitakse tümaks" ja ta vaikib vajaduse samuti maha
Võimalus 2. ta "tambitakse tümaks", kuid ta pöördub kohtusse ja tähelepanelik "tambitakse seal tümaks".
Võimalus 3. tähelepanelik hakkab majanduskava koostama ja kõigile elanikele esitama.

Mul on tunne, et sa võiksid 26 aasta tavas muudatusi teha.
Aeg teeb ikka ja alati oma korrektuurid, mille järgi peab ka ise muutuma.

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

tähelepanelik
Revident
Revident

Re: 1-liikmelise juhatuse pädevus autokompensatsiooni määram

Postitus Postitas tähelepanelik » 13 Mai 2008 16:57

Kulla Valge, teengi muudatuse, see seadusekuulekas kodanik hakkab ühistut juhtima, sest üldkoosolek on sellega nõus, ja liikmete ees vastutama. Mina aga istun nurgas seadustepakk põlvedel ja loen ette paragraafe millest härra seadusekuulekas pole kinni pidanud. Järgnevad konsultatsioonid juristiga, kohtuskäigud jne.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 13 Mai 2008 18:25

Sa kirjeldad siin ju seda tööd mida pead ühistu juhina praegu tegema. Arvata võib, et seadusekuulelik oskab siis ise seaduseid lugeda, tõlgendada ja nendest kinni pidada ning ühistut juhtida.
Sina oled ju ilma läbi ajanud ja ilmselt mitte just halvasti.
Kas sa paned siis ameti maha, tõsiselt ?

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

Vasta