aastaaruande mitte esitamine
Moderaator:Heino
jätkuks alustatud teemale..kuna meie ühistu on aktiivselt tegutsema hakanud, siis potsatas postkasti märtsi alguses Maksuametilt kiri, millega teavitati ühistut, et esitamata on aasta aruanded alates 2004 aastast. Tähtaeg aruannete esitamiseks on 31.03.2008. Esitamata jätmisel rakendatakse sunniraha esimesel korral summas 1000 krooni. Lisaks sunniraha rakendamise võimalusele on (MKS § 154 lg 1 ja lg 2) maksuhalduri tegevuse takistamise eest ette nähtud rahatrahv füüsilisele isikule (mittetulundusühingu seaduslikule esindajale) kuni 300 trahviühikut.
Aruanded on valmis ja reedel esitatakse need ära. Eks näis mis siis saab.
Aruanded on valmis ja reedel esitatakse need ära. Eks näis mis siis saab.
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Re: aastaaruande mitte esitamine
Revisjoni aruande esitamist tuleb vaadata põhikirjast. Meil see nõue näiteks puudub.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Meil ei ole kunagi revisjoni akti juures olnud ja seda pole ka nõutud. Tegin ise kahe esimese aasta aruande ümber, lisasin seletuskirja ja jälle kõik OK.sirts kirjutas:Aga üldiselt nad jah nõuavad. Tean ühistut, kelle aruannet ei võetud vastu kui oli revisjoni arvamus puudu. Kuid tean ka ühistut, kes esitas kahe aasta aruanded korraga. .
Aga ega need rahatrahvid ei ole niisama sedusesse sisse kirjutatud. Kui vaja, siis MA rakendab neid täiega.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
>>>> ... vaadata põhikirjast ...
kas sain õieti aru, et KÜ põhikirjast?
Tohoh.
kas siis aruandluse esitamine MA-le on KÜ enda määrata.
See on küll paras nö. pomm-uudis mu jaoks.
Ise arvasin et MKS-s, ja RPS-s peaks kirjas olema nende MA-le esitamiseks tarvilike paberite nimekirjad ja sisu kirjeldused.
Teiselt poolt, ja sel juhul, kui ma üldse olen ses MA-le esitamist vajavate paberite määratlemisel nö. õiges jäljes, siis on minu teada KÜ ikkagi lihtsalt üks MTÜ vorm, ja kuidas suhtuda siis MTÜ kodulehel väljas olevasse instruktsiooni, mida refereerisin ülalpool.
Ja lõpuks - tühja sest seadusest, võiksin jumalakartmatult hõisata kui on kellelgi olemas mingitki selgemat infot selle kohta kuidas seda või mõnda teist seadust tõlgendab eelnimetatud pr. Merle.
>>> ... egas need rahatrahvid pole ila-asjata ...
no jah, just, et sestap küsingi, ikka sellesama pärast.
Et siis mitte - ilma asjata.
kas sain õieti aru, et KÜ põhikirjast?
Tohoh.
kas siis aruandluse esitamine MA-le on KÜ enda määrata.
See on küll paras nö. pomm-uudis mu jaoks.
Ise arvasin et MKS-s, ja RPS-s peaks kirjas olema nende MA-le esitamiseks tarvilike paberite nimekirjad ja sisu kirjeldused.
Teiselt poolt, ja sel juhul, kui ma üldse olen ses MA-le esitamist vajavate paberite määratlemisel nö. õiges jäljes, siis on minu teada KÜ ikkagi lihtsalt üks MTÜ vorm, ja kuidas suhtuda siis MTÜ kodulehel väljas olevasse instruktsiooni, mida refereerisin ülalpool.
Ja lõpuks - tühja sest seadusest, võiksin jumalakartmatult hõisata kui on kellelgi olemas mingitki selgemat infot selle kohta kuidas seda või mõnda teist seadust tõlgendab eelnimetatud pr. Merle.
>>> ... egas need rahatrahvid pole ila-asjata ...
no jah, just, et sestap küsingi, ikka sellesama pärast.
Et siis mitte - ilma asjata.
MTÜS
§36. Majandusaasta aruanne
(1) Pärast majandusaasta lõppu koostab juhatus raamatupidamise aastaaruande ja tegevusaruande seaduses sätestatud korras.
(2) Juhatus esitab aruanded üldkoosolekule kuue kuu jooksul, arvates majandusaasta lõppemisest. Kui mittetulundusühingul on audiitor või revisjonikomisjon, peab aruannetele lisama audiitori järeldusotsuse või revisjonikomisjoni arvamuse.
(3) Majandusaasta aruande kinnitamise otsustab üldkoosolek.
(4) Kinnitatud majandusaasta aruandele kirjutavad alla kõik juhatuse liikmed.
KÜS
§ 15. Majandustegevuse aastakava ja majandusaasta aruanne
(1) Korteriühistu juhatus koostab ja esitab igal aastal korteriühistu liikmete üldkoosolekule kinnitamiseks korteriühistu majandustegevuse aastakava, mis sisaldab:
1) korteriomandite eseme mõtteliste osade majandamise eeldatavaid tulusid ja kulusid;
2) korteriühistu liikmete kohustusi sihtkulutuste ja koormatiste kandmisel;
3) andmeid korteriühistus tarbitud kütuse, soojuse, vee ja elektri koguse ning maksumuse kohta.
(2) Korteriühistu juhatus annab igale korteriühistu liikmele vähemalt kaks nädalat enne majandustegevuse aastakava arutelu tutvumiseks selle projekti koos eelmise aasta aruande ja bilansiga.
(3) Korteriühistu põhikirjas võib ette näha, et majandusaasta aruandele lisatakse audiitori otsus.
§36. Majandusaasta aruanne
(1) Pärast majandusaasta lõppu koostab juhatus raamatupidamise aastaaruande ja tegevusaruande seaduses sätestatud korras.
(2) Juhatus esitab aruanded üldkoosolekule kuue kuu jooksul, arvates majandusaasta lõppemisest. Kui mittetulundusühingul on audiitor või revisjonikomisjon, peab aruannetele lisama audiitori järeldusotsuse või revisjonikomisjoni arvamuse.
(3) Majandusaasta aruande kinnitamise otsustab üldkoosolek.
(4) Kinnitatud majandusaasta aruandele kirjutavad alla kõik juhatuse liikmed.
KÜS
§ 15. Majandustegevuse aastakava ja majandusaasta aruanne
(1) Korteriühistu juhatus koostab ja esitab igal aastal korteriühistu liikmete üldkoosolekule kinnitamiseks korteriühistu majandustegevuse aastakava, mis sisaldab:
1) korteriomandite eseme mõtteliste osade majandamise eeldatavaid tulusid ja kulusid;
2) korteriühistu liikmete kohustusi sihtkulutuste ja koormatiste kandmisel;
3) andmeid korteriühistus tarbitud kütuse, soojuse, vee ja elektri koguse ning maksumuse kohta.
(2) Korteriühistu juhatus annab igale korteriühistu liikmele vähemalt kaks nädalat enne majandustegevuse aastakava arutelu tutvumiseks selle projekti koos eelmise aasta aruande ja bilansiga.
(3) Korteriühistu põhikirjas võib ette näha, et majandusaasta aruandele lisatakse audiitori otsus.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)