mitme naabruses oleva KÜ ühistegevus
Moderaator:Heino
Mida arvate mitme naabruse oleva KÜ ühistegevusest. Praegu igaüks püüab enamuses omaenese tarkuse ja jõuga hakkama saada, aga sageli vajavad sarnased probleemid lahendamist.
Ma mõtlen näiteks ühistegevus:
1.KÜ kellede kinnistud on kõrvuti - ühisprojektid heakorrastamine, koristamine, ka remonditööd-välispiirete soojustamine/fassaadide remontimine( suuremate mahtude juures on ilmselt teenuse pakkujalt ja ehitajalt soodsamat hinda saada).
2.Luua näiteks Mustamäe(Õismäe, Lasnamäe) ühe sise/kvartali elamute nõukoda. Sellisel nõukojal oleks võib olla ka linnaosa valitsuses rohkem sõnaõigust.
Mida arvate ja kas kellelgi on sellises ühistegevuses kogemusi?
Ma mõtlen näiteks ühistegevus:
1.KÜ kellede kinnistud on kõrvuti - ühisprojektid heakorrastamine, koristamine, ka remonditööd-välispiirete soojustamine/fassaadide remontimine( suuremate mahtude juures on ilmselt teenuse pakkujalt ja ehitajalt soodsamat hinda saada).
2.Luua näiteks Mustamäe(Õismäe, Lasnamäe) ühe sise/kvartali elamute nõukoda. Sellisel nõukojal oleks võib olla ka linnaosa valitsuses rohkem sõnaõigust.
Mida arvate ja kas kellelgi on sellises ühistegevuses kogemusi?
Re: mitme naabruses oleva KÜ ühistegevus
Korteriühistute liidus toimuvad ümarlauad, kas see oleks abiks?
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Igal juhul oleks see tervitatav. Olen ise ka selle peale mõelnud, aga minu arvates oleks sellega pidanud alustama siis, kui ühistud loodi. Meil on ka kõrvuti neli täpselt ühesuguse projektiga maja. Selge see, et paljud probleemid seega ühised. Tänaseks on aga olukord selline, et kahes ühistus neljast on tublisti remonti tehtud, majaümbrust korrastatud, ülejäänud kahes on kogu ühistu tegevus tunduvalt tagasihoidlikum. Seega minu arvates on vähemalt remonditööde osas selle asjaga hilja alustada. Aga see on minu subjektiivne arvamus meie ja meie lähinaabrite kohta. Tallinna mägedel on loomulikult mastaabid teised.
Mul on 2 naabruses asuvat ühesugust maja. Korraga 2-s majas saab küll üksikuid töid teha. Aga igal majal on oma huvid ja mõnele mõistlikule asjale on raske rahuldavat lahendust nõuda.
Näiteks ühisele konteinerite platsile ühistute vahel seisab ühe ühistu juhatus kategooriliselt vastu. Ei taha isegi tingimusi arutada.
Teine näide. Maja soojustamiseks pakkusin teha projekt kogu maja soojustamiseks. Kategooriliselt vastu. Ainult otsaseinad.
Aga kui teisel majal soojustasin lisaks 2m fasaadi, oli teise maja elanikel kohe küsimus:"Miks meil nii ei tehtud?"
Peale EKYLi ümarlaudu tehakse ka mingid kohtumised Lasnamäel. Aga need on rohkem vene laada taolised. Kel kõvem hääl, saab rääkida. Ja ei liigu infot toimumise kohta.
Näiteks ühisele konteinerite platsile ühistute vahel seisab ühe ühistu juhatus kategooriliselt vastu. Ei taha isegi tingimusi arutada.
Teine näide. Maja soojustamiseks pakkusin teha projekt kogu maja soojustamiseks. Kategooriliselt vastu. Ainult otsaseinad.
Aga kui teisel majal soojustasin lisaks 2m fasaadi, oli teise maja elanikel kohe küsimus:"Miks meil nii ei tehtud?"
Peale EKYLi ümarlaudu tehakse ka mingid kohtumised Lasnamäel. Aga need on rohkem vene laada taolised. Kel kõvem hääl, saab rääkida. Ja ei liigu infot toimumise kohta.
No eks need ühistegevused tekivad ika seal, kus selle järele vajadust tuntakse. Ja kui leidub eestvedaja. Võta ja saada naaberühistutele kiri ja kutsu juhatuse liikmed näiteks kuhugi kokku ja arutage asja. Võimalik, et teistel sellist vajadust pole - eestlased on ju tegelikult individualistid. Aga alustada hea asjaga pole kunagi hilja. Mis siis, et naabermajas kõik tehtud, nemad saavad siis olla nõuandjad ja julgustajad. Kui ainult eestlane sellest kadedusest üle saaks.
Aga ühistegevusel on palju häid vorme ja viise, seda on võimatu üle hinnata. Lisaks õigele aitab ta saada üle stressist ja mustast masendusest, mis vahel maad võtab. Naabri toetusel ja kaasabil paistab jälle päike ja elu läheb edasi.
Aga ühistegevusel on palju häid vorme ja viise, seda on võimatu üle hinnata. Lisaks õigele aitab ta saada üle stressist ja mustast masendusest, mis vahel maad võtab. Naabri toetusel ja kaasabil paistab jälle päike ja elu läheb edasi.
Su kiri ei olnud just innustavsirts kirjutas:Aga ühistegevusel on palju häid vorme ja viise, seda on võimatu üle hinnata. Lisaks õigele aitab ta saada üle stressist ja mustast masendusest, mis vahel maad võtab. Naabri toetusel ja kaasabil paistab jälle päike ja elu läheb edasi.

Jällegi tulles Eestlase juurde tapadb teda kadedus, kui naabril paremini läheb. Peale selle "rikastuvad" juhatuse liikmed korteriomanike arvelt.
Ei olnud innustav? Miks? Sellepärast, et ütlesin, et ise peab tegema ja välja mõtlema? Aga peabki. Kellelegi ei saa ette öelda, milline tegevusvorm just selle seltskonna jaoks ainuõige on. Mõned inimesed peavad ühistegevuseks kõikvõimalikku taidlust. Ka see pole paha, kuid mina mõtlesin ikka midagi harivat ja praktilist: kogemustest õppimist, millegi koos tegemist, kellegi koos palkamist, mingi kõigile vajaliku korda tegemist, või ka infovahetust (mitme ühistu peale ühise infolehe väljaandmist vms), mingit juhatuse liikmete klubilist läbikäimist, ümarlaudu, seminare või õppepäevi, ühist näiteks majadevahelise haljasala või parkimisplatsi planeerimist vms. No neid häid koostöönäiteid ju on olemas ka. See pole siin miskit eriskummalist.
Ainult et keegi ei tule ega tee seda kellegi eest ära, see peab sündima ühisest tahtest ja kestab ka täpselt niikaua, kuni huvi on või kuni leiduvb eestvedaja.
Ainult et keegi ei tule ega tee seda kellegi eest ära, see peab sündima ühisest tahtest ja kestab ka täpselt niikaua, kuni huvi on või kuni leiduvb eestvedaja.
Olen isegi seda mõelnud. Meil kolm ühesugust väikest maja nokkapidi koos. Kõik probleemid ühised. Kujutasin ette, et kontod ikka eraldi ja raha kulutamine nii, kuidas majas laekub aga majahoidja võiks ju ühine olla ja ka üks tegevdirektor/juht võiks olla. Hea küll, üks maja võtab laenu, teine ei taha, aga need haldus - hooldus probleemid ju kõik ühed. Aga ei lähe mina selle ettepanekuga naabrimehi tüütama.
Aga ühist infolehte ma küll ette ei kujuta: igas majas omad probleemid. Meie inimesed on õnnelikud, et nüüd vähemalt teavad, mis majas toimub, siiani ei tuntud naabertrepikoja inimesigi.
Mingit kolme maja õppepäevi kah mitte, selleks on muud kohad ja kes see siis õpetab?
Kui keegi algataks, lööks kaasa.
Aga ühist infolehte ma küll ette ei kujuta: igas majas omad probleemid. Meie inimesed on õnnelikud, et nüüd vähemalt teavad, mis majas toimub, siiani ei tuntud naabertrepikoja inimesigi.
Mingit kolme maja õppepäevi kah mitte, selleks on muud kohad ja kes see siis õpetab?
Kui keegi algataks, lööks kaasa.
Näed juba koorubki siin, mida kusagil oluliseks peetaks, millega tahetakse ja osatakse ja viitsitakse tegelda. Igal majal on mingi hea kogemus, mida teistega jagada, nii sünnivad ühised mõttetalgud, arutelud, justkui möödaminnes peetakse muu jutu sees ja kohvitassi kõrval ka üldkoosolek ära. Vabas, sundimatus ja sõbralikus õhkkonnas, mitte kisades ja kraageldes, nagu meil tavaliselt.
Mina leian, et polegi need majade probleemid nii väga erinevad. Päris huvitav oleks infolehest lugeda, mida naabermajas teha plaanitakse, kui palju seal eelmisel kuul kütet kulus või mida nad võtavad ette vee ülekuluga. See aitab majarahval mõista ja hinnata, mida omas majas hästi ja paremini on tehtud ja mida võiks teistelt eeskujuks võtta. Infoleht igal juhul ühendab kogukonda. Jne.
Mina leian, et polegi need majade probleemid nii väga erinevad. Päris huvitav oleks infolehest lugeda, mida naabermajas teha plaanitakse, kui palju seal eelmisel kuul kütet kulus või mida nad võtavad ette vee ülekuluga. See aitab majarahval mõista ja hinnata, mida omas majas hästi ja paremini on tehtud ja mida võiks teistelt eeskujuks võtta. Infoleht igal juhul ühendab kogukonda. Jne.
Selline Infoleht nõuaks juba tõsist toimetamist, et kolme - nelja maja inf kokku koguda ja loetavaks muuta ja kallimaks läheb kah. Mul siiani iga kuu üks kahepoolne A4 tihedalt täis. Ja näit. võlglased olgu ikka oma maja teada. Kellel selline aeg on, edu!
Ma tahaks teada küll piirkonna teiste ühistute headest ja halbadest kogemustest, aga Haapsalus paraku ei toimu mingeid ümarlaudu. Korra oli mõttes mailinglisti käivitamine, aga mõtteks see jäigi.
Doris, ka sa oma infolehte näidata tahaks ? Olen kah sellise asja peale mõtelnud, aga ...kui näeks sinu oma, siis äkki tekiks ideid.doris kirjutas:.... Mul siiani iga kuu üks kahepoolne A4 tihedalt täis. Ja näit. ...
Mind huvitaks ka. Võin omalt poolt enda oma vastu saata. Kirjutasin sulle privaatsõnumisse meiliaadressi.
kastani24[ät]gmail.com ja tänan juba ettedoris kirjutas:k24, kuhu ma mõne näidise võiks saata?
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Foorumis võib julgelt emaili aadresse kirjutada, kuna nad on automaatselt spämmi eest kaitstud, nt.: info@korteriyhistuabi.com.k24 kirjutas: kastani24[ät]gmail.com ja tänan juba ette
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Ega ma ka kade ole. Neid küll ilmus minimaalselt kuid siiski.
Kas sirts ja doris võiks ka oma infolehe näidise siia üles riputada, nagu Heino?
Saaksid mitmed teisedki hea idee
Saaksid mitmed teisedki hea idee

Need ei ole siiski levitamiseks laiemale ringile, kuna sisaldavad inimeste andmeid.
Võta isikuandmed välja ja mure lahendatud.
Siis võiks sisu kah ära võtta ja jätta ainult pealkirjad ja puntiirid. 
Sirtsuga nõus, need on liiga isiklikud.

Sirtsuga nõus, need on liiga isiklikud.
kui sisus on ainult isikuandmed, siis jah.
sirts, pdf faili saab muuta vastava programmijupiga
sirts, pdf faili saab muuta vastava programmijupiga

Ei viitsi möllata. Ja mina oma versiooniga ei saa seda teha ka.
Viimati muutis sirts, 06 Mär 2008 15:32, muudetud 1 kord kokku.
lihtsalt, pakkusin võimalust.
Uudised ühistegevusest. Saime hea kontakti kahe naabermajaga. Oleme juba kohtunud kaks korda majade soojustamise aruteludel. Aruteludel oleme kuulanud kahe erineva firma ettepanekuid majade soojustamiseks(erinevad tehnilised lahendused). Meeldiv on, et koostöö soov on siiras ja saame arutada ka erinevate teenustepakkujate usaldusväärtust.