Vee jagamine
Moderaator:Heino
tuletan meelde, et KÜS § 15 1 kohaselt arvestatakse kulusid m2 kohta, kui põhikirjas ei sätestata teisiti.
Re: Vee jagamine
Too näide kuidas sa jagad?
Näiteks kolm korterit on veemõõdikuteta
Esimene 30 m2
Teine 44 m2
Kolmas 78 m2
Vee ülekulu on 44 kuupi
?
Näiteks kolm korterit on veemõõdikuteta
Esimene 30 m2
Teine 44 m2
Kolmas 78 m2
Vee ülekulu on 44 kuupi
?
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
lihtne %-arvutus: korteri pinna osakaal pinna koguhulgast x üldvee kogus ehk siisValge kirjutas:Too näide kuidas sa jagad? ?
8,8 m3
12,76 m3
22,44 m3
no jah, kuid see siis tähendab, et nemad maksavad kinni ka tegeliku ülkulu ( see mida ühistu kasutas ühiste huvide jqoks) Kas see mahub mõiste alla "mõistlik"?
mõistlik on see, et üldkoosolekul lepitakse kokku, et kuda seda vett ja üldvett arvestada ja sirtsuga olen kah nõus, et veemõõtja on igati mõistlik asjandus.
Ma ei arva, et meie odavad veemõtjad oleksid asjalikud asjandused. Kuid maja peab ise otsustama, kas nõuda, et kõikides korterites oleksid veemõõtjad või et neid pole kellelgi. Sellised vahepealsed variandid, kus mõnedel on ja teistel mitte, on kõige suuremad jamade tekitajad.
Selle mõistlikusega ei saa juahtuse mõstlikkust kohtus vabandada.sirts kirjutas:Siis oleks mõistlik panna omale veemõõtja.
Üks asi on see, et elanik ei pane veemõõtjat ja miks siis?
Teine asi on see, et kogu vee ülekulu on juhatus jaotanud vaid kolme vahel ära.
eelame, et nt ÜK pole määranud kuidas üldvett jagada ja nüüd 3 ilma mõõtjata korterit tasuvad nt ca 90 % (oletame, et koristamisele kulunud vesi arvatakse enne maha) ulatuses üldvee eest m2-le vastavalt KÜS § 15 1. Valge, saan aru sinu arvates peaks need 3 nüüd kohtusse pööduma, aga sa ei ütle mis alustel (mis seaduse, mis §) ja millise taotlusega. ...pealegi ma näen hoopis mõistlikumat lahendust ja olen enam, kui kindel, et seda näeb ka iga kohus.Valge kirjutas:...Selle mõistlikusega ei saa juahtuse mõstlikkust kohtus vabandada.
K24, palun, väga palun ära arva minu eest, sa paned mulle sõnu suhu...?k24 kirjutas:[ Valge, saan aru sinu arvates peaks need 3 nüüd kohtusse pööduma, aga sa ei ütle mis alustel (mis seaduse, mis §) ja millise taotlusega. ...pealegi ma näen hoopis mõistlikumat lahendust ja olen enam, kui kindel, et seda näeb ka iga kohus.
Ma ei ole kirjutanud, et need kolm pöörduvad kohtusse?
Siin portaalis toimub arutamine, mitte ennustamine.
Olen kuulnud, et vee ülekulu pannakse 100%selt omanike kanda ja minu sõnum on see, et see ei ole mõistlik.
Olgem siin portaalis ikka dolerantsemad
vabanda kui valesti aru sain, aga mis sa sellega mõtlesid ? kas keegi nagu peaks kohtusse pöörduma või ei peaks siis ?Valge kirjutas:Selle mõistlikusega ei saa juahtuse mõstlikkust kohtus vabandada.
Kas peaks või mitte ei ole oluline. Kui selline case peaks juhtuma või on juhtunud, siis mida kohtupraktika selle kohta ütleb?
Surfan veidi ringi ja annan teada.
Sinu eelmises vastuses oli juba pakutud välja 90%.
Surfan veidi ringi ja annan teada.
Sinu eelmises vastuses oli juba pakutud välja 90%.