aastaaruande mitte esitamine

Raamatupidamist arutlevad teemad

Moderaator:Heino

Valge
Linnapea
Linnapea
Re: aastaaruande mitte esitamine

Postitus Postitas Valge » 27 Jaan 2008 12:40

Meie kahe esimese aasta raamatupidamise tegei korda Linden Varahaldus OÜ. siiani on kõik väga korrektselt tehtud ja ei mingeid probleeme. soovitan soojalt

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 27 Jaan 2008 14:26

naisuke kirjutas: Üritasin asja natuke paremaks teha ning kandsin programmi sisse ka ostuarved, tegin korda panga- ja laenukonto.
Aru ma taaskord ei mõista. Ühistul ei ole raamatupidamist olnudki ja teil on laenukonto. Pangad küsivad laenu andmiseks eelmise aasta bilanssi ja majandusaasta aruannet. Kus te laenu võtsite?

naisuke
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas naisuke » 27 Jaan 2008 17:24

vat seda ma tõesti ei tea kuidas ühistul õnnestus laenu saada. Laenusumma võetud ühispangast.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 27 Jaan 2008 17:48

Minu teada panka ei huvita ei majandusaatakava ega ka aruanne. On vajalik vaid maja olukorra hindamise akti ja panga poolt esitatud vormil üldkoosoleku protokolli. Taustauuringud maksevõime kohta tegid nad ise. See oli kõik ja aasta oli siis 2005

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 27 Jaan 2008 18:22

No meil nõuti küll laenu võttes tulude ja kulude aruannet ja tõendit korteriomanike võlgnevuste kohta.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 27 Jaan 2008 18:29

Minul on natuke teistsugused teadmised kui härra Valgel. Hansapank nõudis meie käest majandusaasta aruannet nii laenu andes kui ka refinantseerides. Samuti ka nende blanketil korteriühistu liikmete võlgnevuste hetkeseisu ja majandusaruannet. Ja tegun siis aastatega 2006 ja 2007.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 27 Jaan 2008 19:33

Pimeloom, ma luban sul tiitleid oma nicnamele ette mitte panna :)

Lisan juurde, meie elanikud laenu ei olenud nõus sellel ajal võtama ja võimalik, et pank oleks veel dokumente nõudnud, kuid nad kordagi ei maininud, et vajavad neid. Aastatega on panaga nõudmised ka muutunud, meie uurisime asja aasta 2005 jaanuaris.

Kasutaja avatar
ergon
Haldur
Haldur
On tänanud: 1 kord

Postitus Postitas ergon » 27 Jaan 2008 22:54

lisaks eelpoolmainitud dokumentidele nõuti ka tarnijate arveid, et veenduda võlgade puudumises

Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Postitus Postitas Heino » 27 Jaan 2008 23:13

ergon kirjutas:lisaks eelpoolmainitud dokumentidele nõuti ka tarnijate arveid, et veenduda võlgade puudumises
Kui ma nüüd hästi mäletan siis paar aastat tagasi oli meile sama.

Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 27 Jaan 2008 23:37

Meilt nõuti ka viimaseid arveid. Ja nõutakse ka majandusaasta aruannet igal aastal. Seega siis pidi see ikka olemas olema. Veelgi varem oli laenu võtmine veelgi keerulisem. Mingil ajal pandidti vist isegi kortereid vms.

tähelepanelik
Revident
Revident

Postitus Postitas tähelepanelik » 28 Jaan 2008 00:07

4-5 aastat tagasi nõuti tõesti laenu tagatiseks korterit, kui tahtsime katuse ehituseks laenu.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 28 Jaan 2008 11:05

Siis tuleb üles otsida laenuleping, kui see kehtib või võtta ühendust pangaga.

vardalano
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas vardalano » 30 Jaan 2008 12:51

Olen lugenud seda teemat mitu korda läbi,nii et ajud kärssavad.Meie ühistule tuli ka teade et on 3.majandusaasta aruandeid vaja.Olen püüdnud leida kasvõi mingisugustki näidet kuidas seda teha.Meil mingisuguseid laene ei ole,ainult elanike üürirahad ja mõningad kulutused on kah olnud.Selline väike ja vaikne ühistu.Kuskil lehel oli kirjas lihtsalt tiitelleht,kuidas paberkandjale majandusaasta aruannet panna.Seal polnud küll midagi muud kirjas,kui aruandeaasta algus,lõpp,registrikood ja aadress.Kas siis pean ikkagi kõik tulud-kulud ikka ka sinna panema.Äkki ikkagi keegi saaks mingi konkreetse näite tuua,ei hakkaks sellepärast raamatupidajat palkama.Mul on siiani kõik aruanded tehtud ja ka inimestele laiali jaotatud,keegi nurisenud ei ole.Olen kõik nimeliselt välja trükkinud,kes kui palju on maksnud,kas siis peaks Maksu-Tollikeskusele kah niimoodi saatma,või sinna pole nimeliselt vaja.Olen täiesti sassis.... :oops:

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 30 Jaan 2008 14:04

Kui sa ei tea, milline aastaaruanne peab välja nägema, siis võiksid selle ikka korra aastas mõnelt raamatupidajalt tellida. Aastaaruandel on oma kidel vorm. Meie aastraaruanne koos minu juhatuse aruandega oli 13 lk.

Ummike
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas Ummike » 30 Jaan 2008 14:22

Mnjah... Olen nüüd ka seda teemat algusest peale jälginud ja kui aus olla siis teema kisub kuidagi väga läbuks ära. Postitusi mis tõesti teemasse lähevad on väga vähe.
Et miks ma sellest räägin siin. Väga paha on teemat jälgida kui pooled postid on hoopis muudel teemadel. Kuna oleme Naisukesega ühest KÜ-st siis minul ka asja vastu huvi, et teema oleks selge ja loetav.
Oma esimesele küsimusele siin teemas saime väga selge vastuse ja selle eest tänud Heinole.
Tänud ka kõigile teistele kes andsid asjakohast infot.
Loodan et saite aru mida oma postitusega öelda tahan. :D

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 30 Jaan 2008 14:38

Hehh Ummikene, vaata meil on vaba maa ja sõnavabadus. Teiseks on see foorum siin puhtalt asjaarmastajate oma. Ei ole siin keegi palgaline nõustaja ega kommenteerija. Seega peab rahul olema sellega mis on. Ja edaspidi ootame suure huviga sinult sisukaid ja vaid teemakohaseid kommentaare.

LIhtsalt hea inimene :P

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 30 Jaan 2008 17:00

Eks see ole, jah, meil siin vaba mõttevahetus. Mõnes mõttes ka meelelahutus.

Ummike
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas Ummike » 30 Jaan 2008 17:14

Ärge nüüd nii südamesse ka võtke..... Minu ainus soov oli et see teema väga laiali ei valguks :)

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 31 Jaan 2008 14:05

"vanakesed", ärge uusi ära ehmatega :)

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 31 Jaan 2008 17:30

Ei ole siin nõrganärvilistel midagi teha! :lol:

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 31 Jaan 2008 20:49

Ma lisaksin veel sirtsu kommentaarile, et mida on nõrganärvilistel üldse ühistu juhatuses teha. See võrdub enesetapuga.

tem
Revident
Revident

Postitus Postitas tem » 25 Mär 2008 12:17

Kas kellelgi äkki on vahepeal lisandunud miskit lähemat infot ka selle kohta, mida täpselt lugupeetud pr Merle Koitjärv ja/või tema head kolleegid MA-st oma mõneti ähvarduskirjana mõjuvas teatises mõiste all "majandusaasta aruande puudumine" silmas peavad.

Teiste sõnadega - kas nood kolm minu teada nõutavat majandusaasta aruande - nö. lahutamatut? - osa (need oleks vist siis - (1) raamatupidamise ja (2) tegevuse aruanne ning (3) revisjoni otsus/arvamus) oleks MA praktilises tegevuses mõne KÜ senise elukogemuse kohaselt nende Heino viidatud Pr Merle Koitjärve teatises osundatud koledate sunnirahade määramisel kõik ühesuguse kaaluga?

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 25 Mär 2008 12:59

Kas sa mõtled, et kui majandusaasta aruandest mingi osa puudub, et kas siis sunniraha rakendatakse täiega?

tem
Revident
Revident

Postitus Postitas tem » 25 Mär 2008 16:20

>>> ... rakendatakse täiega ...
Nojah, eks seda ka.

Vaevalt nüüd muidugi, et mõni normaalne KÜ on sihukese ähvarduse täideviimise objektiks senini täie rauaga üldse saanud. See oleks üks lausaliselt mõttetu asi ju ...
Aga eks see sunnirahale keskendumine oli pr. Merle Koitjärve teabenõude vastuses Heinole ikka üks sihuke tore hirmujutt rohkem. Või kuidas?

Kuidas kõnealune aruannete esitamise asi toimib praktiliselt (kas esitatakse kõik aruande osad, kui midagi puudu, kas saab praktikas hiljem juurde saata, kas seda üldse on mõtete või tasub teha jne), see kõik oleks mu arust pigem siinkohal esmajoones asjakohaseks jutuks.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 25 Mär 2008 19:29

No kui olen maksuametisse läinud aastaaruannet viima, siis on üksipulgi vaadatud, et kas kõik vajalik on juures. Mina olen saanud aastaaruanded esitada ka ilma revisjoniarvamuseta, kuid siis olen enne võtnud ühendust oma maksuhalduriga ja öelnud, et asi selles,et ei ole revisjon tööd teinud.
Aga üldiselt nad jah nõuavad. Tean ühistut, kelle aruannet ei võetud vastu kui oli revisjoni arvamus puudu. Kuid tean ka ühistut, kes esitas kahe aasta aruanded korraga. Küll ei mäleta, kas temalt mingit trahvi või sunniraha nõuti. Arvan, et siiski mitte. Võimalik, et neile saadeti karm kiri, et kui... siis...Ja siis nad esitasid tagant järele. Ja kõik ok.

Vasta