kanalisatsioon

See alafoorum on suletud.

Moderaator:Heino

Suletud
oggy30
Üüriline
Üüriline
Kontakt:
kanalisatsioon

Postitus Postitas oggy30 » 07 Dets 2007 20:45

meil ummistas kanalisatsioon, aga mitte meie süül.viga on mingis kaevu pumbas mis ei tööta.kutsusin torumehe ja tehti korda. majal pole keldrit ja töö tehti ära läbi meie wc poti.torumees ütles et kinni peab töö maksma maja ühisus.lasin arve kirjutada oma nimele ja rääkisin asjast majavanemale.koos viisime arve raamatupidajale.nüüd oli koosolek ja maja pole nõus arvet tasuma.mida teha või kelle poole pöörduda?

Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Re: kanalisatsioon

Postitus Postitas Heino » 07 Dets 2007 23:19

Päris haige teema. Kas arve on kohe nimeliselt teile tehtud vms? Ja kuidas siis üldkoosolek keeldus? Mis põhjusel?

Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

oggy30
Üüriline
Üüriline
Kontakt:

Postitus Postitas oggy30 » 08 Dets 2007 12:24

lasin arve jah oma nimele kirjutada.torumees ütles küll et see tuleks majale kirjutada.ja nüüd koosolekul õeldi et oleks tulnud teatada ummistusest, siis oleka asja arutatud ja otsitud odavamat varjanti.aga me ei ela linnas ja enamus firmasid mille poole telefoni teel põõrdusin linnast väljaspoole teenust ei osuta.nüüd maksin arve ära ja maja keeldub ikkagi arve tasumisest.kas mul oleks õigus keelduda hoolduskuludeks mineva raha maksmisest kuni arve on tasa?selleks kulub 11 kuud (hooldusraha 100 krooni kuus).

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 08 Dets 2007 13:37

Vat jah, kui teil on ühisus, siis on üldse raske midagi normaalselt organiseerida. Ühistu puhul on lihtsam. Aga juhatusele või valitsejale oleks tulnud teatada, et on kanalisatsiooniummistus. Põhimõtteliselt on ju kanalisatsioon veetorustikud küttesüsteem jne ühisomand, mille eest kantakse hoolt ühiselt. Selleks hooldusrahasid ju kogutaksegi.
Omavoliliselt midagi maksmata jätta ei saa. Esitate kaebuse majavalitsejale, saate vastuse ja siis tegutsete.

tähelepanelik
Revident
Revident

Postitus Postitas tähelepanelik » 08 Dets 2007 14:30

Põhimõtteliselt on igasuguste avariide likvideerimise korraldamine juhatuse või tema kohuseid täitva organi kohustus. Kanalisatsiooni ummistus pole juhtum mida kuude kaupa arutada ja koosolekutel otsustada. Normaalsetes majades likvideeritakse see kas iseseisvalt või vastava firma abiga, kulutused jagunevad kas kogu majale või püstakule kus ummistus oli. Selliste juhtumite korral pole võimalik vähempakkumist korraldada, või kui, siis koos ujumiskursustega.

oggy30
Üüriline
Üüriline
Kontakt:

Postitus Postitas oggy30 » 08 Dets 2007 16:09

mul puuduvad nii majavalitseja kui ka nõukogu liikmete telefoni numbrid ja ei saanud sellepärast kellegile teatada(enne oli torumeest vaja).kõik nimetatud inimesed on päeviti tööl.meie majavalitseja on seda ainult nime poolest.temaga ei konsulteeri ega arvesta majanõukogu esimees ega raamatupidaja(nemad elavad teises trepikojas).kui asi puudutab kõrval trepikoda kehtivad kõik seadused aga kui meie trepikoda siis on kõik nii nagu nõukogu esimees ja raamatupidaja ütlevad.naaber trepikojas vaheteti kanalisatsiooni (wc toru) toru kahel korteril(üks püstak) hooldusrahadest.aga nüüd meie ummistuse likvideerimist mitte.ja arvet teise korteriga jagada ka ei saa sest sealne inimene keeldub isegi hooldusraha igakuiselt maksmast.ja keegi ei saa temaga ka jutule sest ta saadab kõik pehmesse kohta.aga kuidas ma majavalitseja poole põõrdun, kas kirjutan avalduse, et seoses selle arvega ei tasu enne hoolduskulusid kui on tasa?arvatavasti tuleb selle peale jälle koosolek millel on eitev vastus, mis siis?

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 08 Dets 2007 16:32

Siis tuletate meelde, mis on elanike, mis ühistu(või ühisuse) kohustused ja pärite, miks teises trepikojas said need asjad hooldusrahadest tehtud, teie omas aga mitte?
Aga põhimõtteliselt on jah, nii, nagu tähelepanelik siin tabavalt vihjas, et kanalisatsiooniummistus on avariiremont, mille otsustab puhtalt juhatus, see ei vaja üldkoosoleku otsust. Kui hakata siin inimestelt küsima, milliste rahade eest ummistust likvideerida, siis loomulikult ei taha keegi kuuldagi, et seda peaks tegema ühisrahadest. Muidugi oleks teil aeg ka majavalitseja või nõukogu esimees (kes teil seal on) välja vahetada, kui juhtimise ohjad on nii lõdvad.
Aga minu soe soovitus - tehke ühistu. On ka juriidiliselt korrektsem.

oggy30
Üüriline
Üüriline
Kontakt:

Postitus Postitas oggy30 » 08 Dets 2007 20:51

siis tulevad ette otsa ikka samad inimesed ja ei muutu midagi.sest enamus ju otsustab.või olen ma millestki valesti aru saanud?

tähelepanelik
Revident
Revident

Postitus Postitas tähelepanelik » 08 Dets 2007 21:45

Kanalisatsiooni ummistuste ja veeavariide likvideerimist ei otsusta kohe kindlasti üldkoosolek. See on sama tobe nagu sundida viimaste korruste elanikke oma raha eest katust remontima. Esiteks pole võimalik kindlaks teha kelle süül on asi juhtunud, teiseks ei saa ilma veevarustuse ja kanalisatsioonita ükski maja eksisteerida. Ühistute puhul paneb juhatuse ja liikmete kohustused ja õigused paika põhikiri millele on seadusega esitatud teatud nõuded ning neid on üsna keeruline endale meeldivaks või kasulikuks pöörata. Samas on teil siis mingi seaduslik alus oma õiguste eest seismisel.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 08 Dets 2007 23:36

On muidugi "osavaid" ühistujuhte, kes seda siiski teevad, st oskavad kõike omakasuks pöörata. Ja ega ta vale pole, et etteotsa võivad sattuda samad, kel maik suus ja ambitsioon olemas. Inimesi, kes ühistut vedada võtaksid on lihtsalt vähe.

oggy30
Üüriline
Üüriline
Kontakt:

Postitus Postitas oggy30 » 09 Dets 2007 01:14

seda ühistut hakatakse meil moodustama jaanuaris. ja täitsa kindlalt tehakse seal asi väga keeruliseks nii et maja elanikud asjast aru ei saaks. ma ei tea palju ülejäänud majarahvas mingitest seadustest jagab aga mina olen üritanud kursis olla sellega mis ka mind puudutab. kuigi kasu on sellest vähe et ma tean, ma pole korteriomanik ja sõna võtta ei saa. vähemalt nii nagu korteriomanik saab( minu arvamus ei lähe arvesse ja koosolekule ei kutsuta). ja osavate ühistujuhtide kohalt nii palju, et meil siin üks paistab kohe ametisse saavat. ta on juba kusagil linnas sellega väga hästi hakkama saanud, et ühistu raha oma tasku ajada.

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas majaka » 10 Dets 2007 13:33

Kui Te ise likvideerisite ummistuse kedagi juhatusest sellest teavitamata, siis ärge lootkegi, et keegi midagi Teile kompenseerib. Tagantjärele Te ei veena kedagi, et see polnud Teie süü, sest isegi puhastati läbi Teie WC. Ja nagu ma aru sain Teie kirjadest, siis probleem tekkis ainult Teil. Teistes korterites probleemi polnud. Tähendab, ummistuse põhjustasite Teie.
Aga kui Te midagi ei maksa, siis maksmata summadelt hakkab Teile jooksma viivis. Kaotate veel rohkem.

oggy30
Üüriline
Üüriline
Kontakt:

Postitus Postitas oggy30 » 10 Dets 2007 14:53

noh kuna meil ainult 2 korterit selle toru järgi(ülemine ja meie korter) kas siis oleksin pidanud ootama niikaua kuni ülemisele korrusele ka uputus tekib ja meil siis kõik korteri üle ujutab? ja läbi meie wc tehti selle pärast et meie majal pole keldrit.

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas majaka » 11 Dets 2007 21:51

Kui viga oli mingis kaevu pumbas, mis Teie jutu järgi ei töötanud, kas siis torumees tegi selle korda läbi Teie WC?
Teie info paneb kahtlema Teie jutus.

Suletud