korduskoosolek
Moderaator:Heino
Paljud ühistud praktiseerivad seda, et kui üldkoosolekuks ei saa nõutavat kvoorumit kokku, siis toimub selle järel kohe korduskoosolek, kus siis saadakse hakkama juba palju väiksema inimeste arvuga.
Kas keegi oskab äelda, kui seaduslik see on? Meie üldkoosoleku reglement ütleb, et korduskoosoleku sama päevakorraga peab kokku kutsuma hiljem alt 15 päeva jooksul. Seega ei ole keelatud teha seda kohe samal päeval?
Kuidas sellele vaatate? Ehk paneb see rohkem huvituma, mis koosoekul toimub, kui on teada, et korduskoosolekut näiteks nädasla pärast ei tule, vaid peetakse ära samal õhtul? Eks see hoiaks kokku kõikide aega ja närve.
Aga küsimus - kas selle peaks reglementeerima või põhikirja sisse panema?
Kas keegi oskab äelda, kui seaduslik see on? Meie üldkoosoleku reglement ütleb, et korduskoosoleku sama päevakorraga peab kokku kutsuma hiljem alt 15 päeva jooksul. Seega ei ole keelatud teha seda kohe samal päeval?
Kuidas sellele vaatate? Ehk paneb see rohkem huvituma, mis koosoekul toimub, kui on teada, et korduskoosolekut näiteks nädasla pärast ei tule, vaid peetakse ära samal õhtul? Eks see hoiaks kokku kõikide aega ja närve.
Aga küsimus - kas selle peaks reglementeerima või põhikirja sisse panema?
Ma olen kuulnud, et ühistutes, kus ei tule kunagi kvoorumit kokku, on kokku lepitud korduvkoosoleku kokkukutsumine kas samal päeval või järgmiseks kalendripäevaks. See on aga selline vaikiv kokkulepe M•ISTLIKU majarahavaga. Seadusest tulenevalt on koosoleku etteteatamise aeg juba 7 kalendripäeva (maanduskava ja aastaaruande puhul 14 kp), seega poleks seadusest tulenev nõue varasema tähtaja puhul täidetud.
Siit tuleneb ka kahenädalane etteteatamise aeg.
Siit tuleneb ka kahenädalane etteteatamise aeg.
Nojah, kuid kui ühel ja samal koosoleku teatel see ära märkida, siis on ju ka see etteteatamise tähtaeg täidetud. Kõik teavad juba ette, et kui kvoorumit ei saa kokku, siis poole tunni jooksul samal päeval korraldatakse korduskoosolek. Ma arvan, et need inimesed, kes on esimese koosoleku alguseks kokku tulnud, on sellega väga päri, et nende aeg ei lähe kaduma.
Mittetulundusühingute seadus
Paragrahv 20. õldkoosoleku kokkukutsumine
(5) õldkoosoleku kokkukutsumisest peab ette teatama vähemalt seitse päeva, kui põhikirjaga ei ole ette nähtud pikemat tähtaega
Kuna kordusüldkoosolek on ka üldkoosolek, siis selle seadusesätte järgi ei tohi nende kahe vahe olla mitte vähem kui 7 päeva.
Paragrahv 20. õldkoosoleku kokkukutsumine
(5) õldkoosoleku kokkukutsumisest peab ette teatama vähemalt seitse päeva, kui põhikirjaga ei ole ette nähtud pikemat tähtaega
Kuna kordusüldkoosolek on ka üldkoosolek, siis selle seadusesätte järgi ei tohi nende kahe vahe olla mitte vähem kui 7 päeva.
Siiski - tegu on üldkoosoleku kordusega. Kui üldkoosoleku kutse on saadetud välja 7 päeva enne ja sinna on märgitud, et kui üldkoosoleku alguseks ei saada otsustuste vastuvõtmiseks vajalikku kvoorumit kokku, siis toimub poole tunni pärast (näiteks) korduskoosolek sama päevakorraga. Seega on mõlemast koosolekust justkui 7 päev ette teatatud. Korralisel üldkoosolekul, korduskoosolekul ja erakorralisel koosolekul on siiski protseduuride osas oluline vahe. Iseasi kuidas seda näiteks kohtus tõlgendataks. Sellist pooletunnise vahega korduskoosolekut praktiseeritakse päris palju. Mind huvitabki, kas nii võib. Seadus siiski midagi selle kohta üheselt mõistetavalt ei ütle. Kui mõnes seaduses oleks kirjas, et üldkoosoleku ja korduskoosoleku vahel peab kindlasti olema 7 päeva, siis ma usuksin - muidu on tõlgendamise küsimus.
sirts, olen täiesti nõus sinuga. Peale selle, kui korteriomanile ei ole sellise korraldamise vastu midagi, siis pole ka tüli. Ma mõtlen, et inimesed kes kunagi ei käi koosolekutel ja kui Kõ toimib ja ühistu juhatus on usaldusväärne, siis varsti kukuvad ära ka need kes enne koosolekutel käisid. Kindlasti mõini hulk inimesi jääbki käima, kuid ma usun, et ka nemad ei ole huvitatud iagnädal koosolekul osalemisest.
Siin pole juristidel midagi vastata:Lugege pimelooma toodud väljavõtet seadusest.Lisaks on ka kohtulahendeid kus selline 15 min. kordus maha on kantud.Kui ikka omanik ei tunne huvi oma varaga tehtava kohta, ei ole juhatusel mingit mõtet võta jama kaela selliste kiirkoosolekutega/niigi on muresid maja korrashoiu jne./ja ajada asja vaatamata mõningatele ebamugavustele seadust täites,omal ka tervis parem ja nahk tervem.Jõudu kõigile!
Mitte meie ei jooksuta inimesi mitu korda ,vaid meie majades elavad ignorantsed tegelased teevad seda - seega oleks mõttetu ühistu aktiivsematel s.t. juhatusel peast parvu kakuda.Kui ikka enamus ei soovi siis tuleb omal rahulikult tegutseda maja huvides.
K•IGILE - Riigikohtu lahendid on näha -www.nc.ee
midagi sarnast on otsustatud 15.06.2005 nr.3-2-1-63-05
Regisrikohtusse tuleb aga teha kirjalik järelpärimine, sest nende otsused on ainult raha eest näha -just.ee/registrid ,kuid siis peab täpselt teadma ühistu nime veel parem registri numbrit kellele registrikohus paberid tagasi saatis.
K•IGILE - Riigikohtu lahendid on näha -www.nc.ee
midagi sarnast on otsustatud 15.06.2005 nr.3-2-1-63-05
Regisrikohtusse tuleb aga teha kirjalik järelpärimine, sest nende otsused on ainult raha eest näha -just.ee/registrid ,kuid siis peab täpselt teadma ühistu nime veel parem registri numbrit kellele registrikohus paberid tagasi saatis.
Re: korduskoosolek
See ei ole seaduslik-.Proovisime siin teha ka nii.Viisime mõlemad protokollid registrisse.Sealt tuli selline vastus.Üldkoosolek ja korduv koosolek on üksühele.Siit , et nii teha ei tohi üldkoosoleku reeglid peavad olema võrdsed korduskoosolekule.,Kui teatamine on 15 päeva siis ka korduv koosolekule peab etteteatama 15 päeva mitte ükspäev varem.,Nii olime sunnitud kokkukutsuma uue koosoleku.ja pärast uue korduvkoosoleku.Ja ma tean , et kõrval ühistus oli sama lugu.Nii, et see ei ole seaduslik.Kui muidugi on see sõnastatud nii, et ei eira seadust.siis läheb läbi.Küsisin abikohtuniku käest , et kuidas panna kirja, et oleks seaduslik.Seda peate te juba ise tegema.Tegelikult kui pöördute EKÜL juristide poole võibolla nad teid siis aitavad.
Miks ei ole seaduslik, ikka on
Koosolekute kutsed tuleb teatavaks teha 15 kp enne ja seal tulb kirjutada nii
Palume Teid osaleda korteriühistu xxxx üldkoosolekust laupäeval 28. aprillil 2007 kell 10:00 (koht). Koosoleku kestus orienteeruvalt 2 tundi.
Juhul, kui kvoorumit kokku ei tule, siis korduv koosolek on samal päeval 20.04.2007 kell 10.30, sama päevakorraga. Alus Korteriomandiseadus § 19. Üldkoosoleku otsus lõige (3)
Koosolekute kutsed tuleb teatavaks teha 15 kp enne ja seal tulb kirjutada nii
Palume Teid osaleda korteriühistu xxxx üldkoosolekust laupäeval 28. aprillil 2007 kell 10:00 (koht). Koosoleku kestus orienteeruvalt 2 tundi.
Juhul, kui kvoorumit kokku ei tule, siis korduv koosolek on samal päeval 20.04.2007 kell 10.30, sama päevakorraga. Alus Korteriomandiseadus § 19. Üldkoosoleku otsus lõige (3)
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Mind natuke hakanud häirima leammj postides varjatud reklaam EKÜL suhtes. Lepiks kokku kes tahab see küsib sealt abi, juhul kui EKÜL seda suudab pakkuda, aga palun ära lõpeta igat oma posti eküli lausega.
Vastasel korral peaks selle juba reklaamiks lugema ja Heino peaks raha küsima hakkama.
Vastasel korral peaks selle juba reklaamiks lugema ja Heino peaks raha küsima hakkama.
Ma vaidlen sellele vastu.Kuna olen sellega juba mitmel korral kokkupuutunud,Siis Harjumaa kohturegistriosakond ei lase selliseid asju läbi.Olen ka seda praktiseerinud, et poole tunnipärast teinud korduskoosoleku.Kuid kohtunikuabi saatis mulle määruse , kus oli nõue , et jägida seadust , põhikirja ja teha- viia koosolekud vastavusse.Nii, et pidin tegema nii nagu näeb ette seadus.Algul üldkoosolek ja siis korduskoosolek Nii, et hiljem kui 3 nädalat ka ei tohi teha,Seega kui põhikirjas ei ole sees , et korduskoosolek toimub sama päevakavaga samal päeval pooletunni vahega siis see ei ole seaduslik.
reklaami ei tee EKÜL Huvitav , milleks siis on olemas see liit, kui ta ei saa aidata korteriühistuid.
Ja et siin te väidate seda , et on võimalik teha mõlemad koosolekud ühel päeval on vale.Teil ei ole ju see põhikirjas kirjutatud.Seega ma arvan , et omavolitsemist pole vaja teha.See on topre , et elline koduleht on olemas.kuid ikkagi ei ole vaja viia inimesi segadusse.See on juba praktikas järgi proovitud.KUi tahate teha kaks koosolekut ühel päeval viige põhikiri vastavusse.
reklaami ei tee EKÜL Huvitav , milleks siis on olemas see liit, kui ta ei saa aidata korteriühistuid.
Ja et siin te väidate seda , et on võimalik teha mõlemad koosolekud ühel päeval on vale.Teil ei ole ju see põhikirjas kirjutatud.Seega ma arvan , et omavolitsemist pole vaja teha.See on topre , et elline koduleht on olemas.kuid ikkagi ei ole vaja viia inimesi segadusse.See on juba praktikas järgi proovitud.KUi tahate teha kaks koosolekut ühel päeval viige põhikiri vastavusse.
leammj. palun viita konreetsele seadusele või määrusel, kus on üks üheselt kirjas, et üldkoosoleku ja korduvkoosoleku kutset ei tohi samal ajal esitada. Viita ka seadusele mis sätestab üldkoosoleku ja korduvkoosleku kohustusliku ajavahe.
NB! see mis pole keelatud, on lubatud.
Kui põhikirjas seda ei ole ja seadus ei reguleeri, siis TULD!
Kui sa selgelt loetava § välja tood, siis ma enam ei vaidle
NB! see mis pole keelatud, on lubatud.
Kui põhikirjas seda ei ole ja seadus ei reguleeri, siis TULD!
Kui sa selgelt loetava § välja tood, siis ma enam ei vaidle
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)