otsuse täitmisest keeldumine,vaidlustamine
Moderaator:Heino
Kuidas mul on võimalik üldkoosolekul vastuvõetud otsuse täitmisest keelduda või seda otsust vaidlustada,kui ma pole käinud üldkoosolekul,ega ole vaatamata korduvale küsimisele saanud ka üldkoosoleku protokolli?
Re: otsuse täitmisest keeldumine,vaidlustamine
Mingil hetkel said sa ju otsusest teada, sellest ajast hakkabki aeg jooksma. Sul on võimalus esitada kohtule hagiavaldus dokumentidega tutvumise nõudes ja teine võimalus on esitada hagiavaldus kolmekuu jooksul alates teadasaamisest. Tsiviilmenetluse käigus saad sa nõuda kohtu kaudu tõendeid, kui sul neid endal ei ole. Taotluses pead sa põhjendama, miks sa neid soovid. Jõudu
www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
Vox populi vox Dei
Kuna mul on töö- ja juhatuse esinaise iseloomu tõttu koosolekutel käimine võimatu,siis kas peale igat koosolekut hagiga kohtusse pöörduda ei ole pisut kummaline?Mis võiks takistada juhatust koosolekute protokolle liikmetele kättesaadavaks tegemast,kui juhatusel on kohustus seda teha?Ma ei saa aru sellisest varjamise, ning kohustuse pidevast rikkumise mõttest.Kas sellisele käitumisele võiks olla mingi seaduslik põhjendus,millest mina teadlik pole?
-
- Haldur
- On tänatud: 5 korda
Ma ei saa aru,miks peaks segama esinaise iseloom?Sa võid ju kuulata rahulikult koosolekul ja hääletamisel hääletad vastavalt kas poolt,või vastu.Sinul endal pole vaja suudki lahti teha,aga oma arvamusest oled teisi teavitanud.Ilmselt Sa ise kipud ragistama koosolekul,aga enamuse vastu ei saa-sellega pead arvestama,muidugi juhul,kui seadust ei rikuta.
Iseloomus ongi kõik kinni,seat kui ma istusin rahulikult ja hääletasin tema vastu,siis tõusis ta püsti ja hakkas karjuma,et ma olen kõigis ta probleemides süüdi,võltsin allkirju ja olen katlamaja 3korda põlema pannud.Kui julgesin küsida,miks köetakse keldreid ja kes selle eest maksab,hakkas ta mind mingite akende lõhkumises süüdistama.Jne.Peale seda ma enam koosolekutel ei käi.Ei käi ka mõned teised korteriomanikud,keda ta samamoodi avalikult sõimanud on.Üks vanainimene pidi pool tundi kestnud kriiskavat sõimu kuulama keset hoovi,mida kuulsid loomulikult ka kõik teised.Teisele jooksis ta õhtul hilja sisse elutuppa ja kukkus karjuma,kuna too ei teinud nii nagu tema tahtis.Et vajalikke hääli kokku saada, oli tal mingi aeg kombeks käia koosoleku alguses inimeste uste taga sundides neid ähvardustega koosolekule minema.Need kes minna ei tahtnud,pidid uksed lukku keerama,ning varjama,et nad on kodus. Mitu vanainimest on öelnud,et nad ei jõua temaga sõdida ja tahavad vanaduspõlve rahulikult veeta,ning seepärast püüavad talle meele järele olla.Mul pole samuti mingit huvi järjekordset jama kuulata,seepärast on lihtsam mitte käia ja hiljem protokolliga tutvuda.
Koosoleku kvoorumi saavutamiseks käib ka meie ühistu juhatus inimesi koosolekule kutsumas, sest paljud ei märkagi koosoleku kutset stendil ning teiseks selline personaalne kutsumine meelitab kummalisel kombel rahva kohale.
Aga koosolekule tulnud inimesed ei pea ju seda ilmselgelt ebasobivat inimest juhatusse valima? Miks nad seda teevad?
Aga koosolekule tulnud inimesed ei pea ju seda ilmselgelt ebasobivat inimest juhatusse valima? Miks nad seda teevad?
Põhjuseks on see,et esiteks ei taha nad sattuda kiusamise ohvriks.(Ühistute Keskliitu tehtud kaebuse peale helistas inimesele ja ütles,et ta hakkab tema kohta andmeid koguma ja maksab kätte).Teiseks on seesama isik loonud ühistu esimehe kohast nii hirmsa kujutluspildi,et keegi ei julge seda kohustust enda peale võtta.
Mina olen hetkel üritanud olukorda lahendada nii, et olen keeldunud otsuse täitmisest, mida minu teada pole tehtud.
Koosoleku protokoll on tõend otsuse kohta.
Kuna mul esimene kohtuprotsess nüüd käimas, siis saan näha, et mida kohus sellisest asjast arvab.
Koosoleku protokoll on tõend otsuse kohta.
Kuna mul esimene kohtuprotsess nüüd käimas, siis saan näha, et mida kohus sellisest asjast arvab.
See on kõigest minu arvamus. Teistel võivad olla erinevad arvamused. Vastavalt PS § 146-le mõistab õigust ainult kohus.
Nagu alati: KÜ s.o.palju toredaid inimesi. Kas mõni KOV tegelinski ka juhatuses?rekmaa kirjutas:Põhjuseks on see,et esiteks ei taha nad sattuda kiusamise ohvriks.(Ühistute Keskliitu tehtud kaebuse peale helistas inimesele ja ütles,et ta hakkab tema kohta andmeid koguma ja maksab kätte).Teiseks on seesama isik loonud ühistu esimehe kohast nii hirmsa kujutluspildi,et keegi ei julge seda kohustust enda peale võtta.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
KOV- tüüpi juhatuses pole ,kuid ta juhatab koosolekuid ,ning kirjutab kirjakesi,mis on juristi sõnul juriidiliselt ebapädevad.Juristi sõnul loetakse otsus edastatuks,kui on esitatud koosoleku protokoll.Kas on olemas ka teistsugune otsusest teadasaamise võimalus?Kui ma pole ühtegi protokolli eales näinud,siis kuidas ma peaksin teadma, mis seal täpselt kirjas on?