anne47 kirjutas:Kui välisseinad pole soojustatud, siis otsmised ja eriti ülemised nurgakorterid on kindlasti suuremate soojakadudega kui keskmised.
Välissein peab soojust igal juhul paremini kui siseseinad. Nagu juba ütlesin, on kõik korterid otsmised. Ma ei saa aru Su väitest ülemiste suuremate soojakadude kohta. Kui ülemise korruse korterit üldse mitte kütta, siis on selle korteri enda küttekadu ka 0, aga alumiste korruse kütjad peavad kandma lisaks ka maja katuse kaudu väljuva soojakao.
anne47 kirjutas:Samuti kaotavad loomulikult alumise korruse korterid kütteta keldri tõttu.
Majasiseselt liigub soojus paremini üleni soojustatud majades, muul juhul ikka enamus soojakadu läbi välispiirde.
Mida pead silmas üleni soojustatud maja all? Telliskivi voodri all on otseloomulikult soojusisolatsioon välisseinas. Korteri ja trepikoja vahelises seinas see ilmselt puudub.
anne47 kirjutas:Oma korterisse saab tellida ekspertiisi, kelle hinnang olukorrale on tõend kohtu jaoks.
Ekspertiisi kust? Ja hindamaks siis täpsemalt mida? Need on need küsimused, millele ma ilmselt tegelikult vastust otsin.
anne47 kirjutas:Aga alustuseks vaidlustada seadusevastane üldkoosoleku otsus.
Üldkoosolek võib tavapärase majandamise piires igasuguseid otsuseid vastu võtta. See ei too iseenesest kaasa seadusevastasust.
anne47 kirjutas:Otsus, mis on õigustühine algusest peale, ei allu nõudele, et kolme kuu jooksul tuleb vaidlustada.
Tühised otsused on tühised algusest peale ja neid ei tule vaidlustada. Vajadusel saab kohtu poole pöörduda hagita menetluses tühisuse tuvastamiseks, aga selle jaoks peab olema olulisel määral rikutud koosoleku kokkukutsumise korda.
anne47 kirjutas:Olen kindel, et kohus otsustab m2 põhise arvestuse kasuks, kuna selle seadusest tuleneva korra muutmiseks peab olema korteriomanike kokkulepe - kõik peavad sellega nõus olema - ja hetkel on see otsus veel vastuolus teie oma põhikirjaga ka.
Ühinguõiguslik regulatsioon lubab otsuseid ka häälteenamusega kui ei kahjustata ülemäära ühegi liikme huve. Seepärast ongi vaja tõendada ülemäärast kahjustamist.
anne47 kirjutas:
Kui antud otsus leitakse olevat õigustühine, siis küttele kulunud elektrikulu osas võidakse isegi kohustada ühistut tasaarveldust tegema.
Varasemalt vääralt arvestatud küttekulu osas teen ma ise tasaarvelduse. Kui makseteatised on valesti koostatud, siis pole see minu probleem. Hageja asi on loobuda nõudest või tõendada, et põhikirja eiramiseks oli seaduslik alus.
Tänud kaasa mõtlemast

See on kõigest minu arvamus. Teistel võivad olla erinevad arvamused. Vastavalt PS § 146-le mõistab õigust ainult kohus.