Soojasõlm.

Üldised teemad ühistu majandamisest

Moderaator:Heino

Vasta
jassi
Liige
Liige
On tänatud: 2 korda
Soojasõlm.

Postitus Postitas jassi » 02 Dets 2011 11:09

Tere. Selline küsimus,kas pean soojasõlme võtmed andma ka küttefirmale või mitte?Mina ei ole seda siiani teinud,olen lubanud kontrollida ainult minu enda juuresolekul.Kas käitun õigesti?Soojasõlm on ju meie oma ja ma ei saa ju vastutada selle eest,kui võtmed on võõraste käes.Olen nagu lugenud,et on ka mingi seadus,et millal ja kuidas ja kui tihti võivad nad selle vastu huvi tunda!Nüüd ka selline probleem,et tülitavad liiga tihti-segavad juba isiklikku elu!!!Tänan.

jassi

Roland66
Haldur
Haldur
Kontakt:

Re: Soojasõlm.

Postitus Postitas Roland66 » 02 Dets 2011 15:24

Võtit sa kohe kindlasti soojavirmale andma ei pea ning oled õieti toiminud. Kui tihti nad võivad kontrollida soojamõõturit, seda saad lepingust lugeda. Probleem võib olla liiga väikses soojusekulus sinu majas võrreldes teiste majadega.

www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei

jassi
Liige
Liige

Postitus Postitas jassi » 02 Dets 2011 16:25

Jah,selles see probleem ongi.Meie reguleerime soojust ise(keerame kraade nii kuidas meile meeldib...) Aga teistel(kolmel majal) reguleerib soojafirma ise,kuna majad pole sellest ise huvitatud.Ja meil läheb sooja tõesti kõvasti vähem.Tänan.

jassi

rewa2
Revident
Revident

Postitus Postitas rewa2 » 03 Dets 2011 14:00

Milline süsteem teil on, et ise reguleerite soojust?
Meil on soojuse reguleerimiseks automaatika ja andurid.
1 andur on väljas seina peal, kuhu päike peale ei paista ja 1 andur on teise korruse toa seinal. Reguleerimine on automaatne ja poleks soojussõlme mitu kuud vaja minna, ainult kuu lõpul peab mõõturit vaatama.

jassi
Liige
Liige

Postitus Postitas jassi » 03 Dets 2011 16:01

Meil on üks andur ainult väljas.Kuna väljas temperatuurid ikka kõiguvad,siis tuleb seda automaatikat ikka tagant torkida,igatahes aitab küll.
Aga varasema juurde:kunagi lugesin mingit seadust,mis ütles täpselt,et soojasõlme kontroll tuleb ikka ühistuga kokku leppida,mitte aga suvalisel ajal kohale tulla ja ühistu peab kohe jooksma.
Äkki keegi teab ,millisest seadusest jutt? Tänan.

jassi

volvo
Liige
Liige

Postitus Postitas volvo » 04 Dets 2011 15:34

Seadustega pole see regulleeritud, see kui palju sooja müüja soovib kontrollida on tema otsustada. Müüja ja tarbija vahelised õigused-kohustused on paika pandud tarbimislepinguga.
Näide
http://www.elveso.ee/index.php/soojus/k ... ngimused_2

jassi
Liige
Liige

Postitus Postitas jassi » 04 Dets 2011 16:48

See peab ju ikkagi kuidagi olema reguleeritud,sest muidu võivad nad ju tulla päevas kasvõi mitu korda ja mina pean kohe jooksma.Ikkagi olen kindel,et kuskil on see täpselt kirjas!Otsin ikka edasi,set olen selles kindel!

jassi

Vasta