KÜ üldkulude jagamine
Moderaator:Heino
Saan aru nii, et kui maksan kaasomandi kasutamise eest vastavalt ruutmeetritele rohkem kui väiksem korteriomanik, siis on mul ka kaasomandi kasutamiseks suuremad õigused. Näiteks keldriboks peaks suurem olema. 4 ja 1 toalise vahe tuleks ju märkimisväärne. Nii võiks ka 4 toalise omanik küsida raamatupidamisteemust 4 korda sagedamini kui 1 toalise omanik (igal nädalal). Aastaga koguneb nii maksusumma vahe märkimisväärne. Kuskilt on midagi mäda.
Re: KÜ üldkulude jagamine
Veel jätkuks. Kas kõik on kindlad, et seaduseandjad mitte kunagi ei eksi?. Ideaale pole ega tule kunagi.
Kui põhikirjas ei ole sätestatud teisiti, läheb ruutude alusel. Lisaks on veel mõistlikkuse printsiip. Korteritele kulu jotamise korral oled kohtus kindel kaotaja. Sulle kuulub ka suurem osa trepikojast, keldrist, katusest jne.
www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei
Kui peaksite maa ja majad maha müüma, kas siis arvad kah, et jagame raha ka per korter või nõuad siis oma osa m2 järgi ? Ühistu liikme õigused ja kohustused määratakse MTÜS § 7 lg 1 p 5 ja 6 järgi KÜ põhikirjas ja seal muide määratakse ka vara jaotus lõpetamise korral. Kuidas enamus tahab, nii ka on. Keegi on vastu alati ja sinna pole teha miskit - loeb enamuse tahe.kalevi51 kirjutas:...kui maksan kaasomandi kasutamise ... rohkem ..., siis on mul ka kaasomandi kasutamiseks suuremad õigused.
PS. põhikirja muutmine muide ei käi lihthäälteenamusega, poolt peab olema üle poole häälte üldarvust.
Mida see küsimus peaks tähendama? Kõik eksivad aga seadusloome on suure ulatusega teadus, mis peab käsitlema iga üksiku inimese probleemikesi ja selle eesmärk on kirjeldada meie ühiskonnas kõigile ühetaoliselt kehtivaid reegleid, norme ja kokkuleppeid.kalevi51 kirjutas:Veel jätkuks. Kas kõik on kindlad, et seaduseandjad mitte kunagi ei eksi?. Ideaale pole ega tule kunagi.
Saamaks vastuseid sellistele fundamentaalsetele küsimustele soovitan ma soojalt kooli minna või ise ennast harida vastavat kirjandust lugedes.
See, et Kalevi51 ei saa seadusest aru või veel enam, seab selle üldse kahtluse alla, näitab isiku harimatust ja ei midagi muud. Paljud foorumid ei täis sellist kräppi: a'la mulle ei meeldi see seadus, sest see on vale. Hea näide on udutuledega sõtimine ja muu selline.