Esimees ei võimalda tutvuda dokumentidega....
Moderaator:Heino
Olen olnud juhatuses alates 29.01.09 ja viimased kaks nädalat või isegi kauem pean pidevalt manguma,et esimees lõpuks näitaks dokumente kuid seda pole veel juhtunud.(olen näinud eelmise esimehe aegseid a"la aastast 2003) Iga kord on uus vabandus või selgitus miks ma seekord ei saa näha/tutvuda
Kui küsin kas on olemas saan alati väga veenva vastuse kuid dokumente ennast ei näe.Mida soovitate teha ja kuidas käituda edasi?
Kui küsin kas on olemas saan alati väga veenva vastuse kuid dokumente ennast ei näe.Mida soovitate teha ja kuidas käituda edasi?
Re: Esimees ei võimalda tutvuda dokumentidega....
Juhatuse esimees on juhatuse valitud. Valige uus.
LIhtsalt hea inimene
Ütleme nii,et ma pole midagi näinud... eriti huvitab just viimaste kuude tegevus.Lepingud ja eelmise aasta üldkoosoleku protokollid oleks ka tore läbi lugeda.
Mis seal vahet mida ma näha tahan kui mitte midagi ei näidata.....olgem ausad aasta 2003 mind ei huvita.
Mis seal vahet mida ma näha tahan kui mitte midagi ei näidata.....olgem ausad aasta 2003 mind ei huvita.
Elu on näidanud, et eriti salastatud asju pole olemaski - lepinguid pole, protokolle pole, paberile miskit jäetud pole.
Ma sinu asemel läheksin Harjumaa Kohturegistrisse ja võtaksin väljavõte B-kaardist. Võibolla sa pole tänaseni kantud b-kaardile.See veel ei tähenda , et oled üldkoosoleku poolt valitud juhatusse.Tean KÜ-sid , kus juhatus valiti ümber ja tänaseni pole kantud B- kaardile ja minu teada pole ka notaris käidud. Võibolla teil samane lugu.
Kuid ega see ei anna õigust juhatuse esimehel sinu eest dok. varjata.
Käi Pärnu mnt.142 Tondi Ärikeskus on all ja register 4 korrusel.Seda infot saad sealt. Ja kui pole sind B-kaardile kantud. Ma soovitan kutsu üldkoosolek kokku ja seal võtate vastavad otsused vastu.Muud põhjust ma ei näe, Tegemata töid ei taheta näidata.Või siis puuduvad osa dok.
Käi Pärnu mnt.142 Tondi Ärikeskus on all ja register 4 korrusel.Seda infot saad sealt. Ja kui pole sind B-kaardile kantud. Ma soovitan kutsu üldkoosolek kokku ja seal võtate vastavad otsused vastu.Muud põhjust ma ei näe, Tegemata töid ei taheta näidata.Või siis puuduvad osa dok.
Meil on ammu juba käes 21. sajand ja tiigergi vahepael pikalt hüpanud. B-kaardi saab internetist Äriregistrist täiesti vabalt igaüks, kel selleks soovi on.leammj kirjutas:Ma sinu asemel läheksin Harjumaa Kohturegistrisse ja võtaksin väljavõte B-kaardist. Võibolla sa pole tänaseni kantud b-kaardile.See veel ei tähenda , et oled üldkoosoleku poolt valitud juhatusse.Tean KÜ-sid , kus juhatus valiti ümber ja tänaseni pole kantud B- kaardile ja minu teada pole ka notaris käidud. Võibolla teil samane lugu.
Aga seda leammj B-kaardi väljavõtte soovitamisest ei saa mina jälle absoluutselt aru. Mis see registrikanne juhatuse omavahelistes suhetes loeb? Midagi. Juhatuse liikmete volitused algavad üldkoosoleku otsusest, mitte registrikandest. Ja juhatuse omavaheliste suhete klaarimiseks üldkoosolek kokku kutsuda, no tule taevas appi! milleks?
Juhatus valigu endale pädevam esimees ja kui seda valitud ei saa, siis kutsuge kokku erakorraline üldkoosolek ja valige uus juhatus.
Aga ilmselt on lasnakal õigus. Lihtsalt pole mida näidata.
Mul oleks veel palju rääkida mis meil tegemata on või valesti kuid püsin teemas.Õigus mind pole sinna B-lehele kantud kuna raamatupidaja kes võeti tööle kui ka administraator pole seda suutnud teha üle kuu aja jooksul.Olen iga nädal 2x helistanud ja üle küsinud ja ei midagi.Nüüd siis võeti notariga yhendust kui sinna pole suudetud piisavalt materjale saata ja need mis on saadetud on valed)
Asi on nii kaugel,et püüan saada abi juristilt(oskab keegi soovitada kelle poole pöörduda ja kas selle summa peab ühistu mulle tagasi maksma või pean ise kõik kulud kandma).
Juhatuse ülejäänud 4 liiget on kõik kuidagi omavahel seotud ja omavad ka ühist mineviku kus nii mõnigi töö tehtud nii,et kõik oma osa sealt saanud.(vähemalt mulle on jäänud selline mulje...nagu juba ütlesin siis kinnitust pole saanud kuna pabereid uurida ei lasta)
Asi on nii kaugel,et püüan saada abi juristilt(oskab keegi soovitada kelle poole pöörduda ja kas selle summa peab ühistu mulle tagasi maksma või pean ise kõik kulud kandma).
Juhatuse ülejäänud 4 liiget on kõik kuidagi omavahel seotud ja omavad ka ühist mineviku kus nii mõnigi töö tehtud nii,et kõik oma osa sealt saanud.(vähemalt mulle on jäänud selline mulje...nagu juba ütlesin siis kinnitust pole saanud kuna pabereid uurida ei lasta)
Juhatuse liikmete registrisse kandmine on juhatuse, mitte raamatupidaja kohustus. Avalduse registrile peab esitama juhatus. Notarit ei ole selleks rohkem vaja, kui vaid uute juhatuse liikmete allkirjade tõestamiseks. Ettevõtjaportaali kaudu avaldust esitades ei ole notarit üldse vaja.
Kui sa kasutad juristi teenuseid oma huvides, siis peaks kulud ikka sinu kanda olema.
Kui sa kasutad juristi teenuseid oma huvides, siis peaks kulud ikka sinu kanda olema.
LIhtsalt hea inimene
Janekk, palun nüüd ära solvu aga minu meelest oled täiesti valest otsast asju ajama hakanud. Soovid näha mingeid pabereid, mis peaks sulle tõestama, et mingeid asju on valesti tehtud. Minu meelest loodad mingit nõiajahti pidada.
Kui sinu kavatsused on tõsised ja soovid reaalselt midagi ühistu heaks teha, siis alusta enda harimisest. Tee endale selgeks äriseadustik ja korteriühistu seadus. Saad teada kuidas üks äriühing funktsioneerib, mis on selle juhtorgan ja selle liikemete õigused ja kohustused. Peale seda küsi juba konkreetseid pabereid. Täna sinu nõudmine on utoopiline: näidake pabereid.... MIS pabereid sa näha soovid, ühes mittetulundusühistus produtseeritakse suur hulk pabereid nagu bilanss, kasumiaruanne, rahavoogude aruanne, majandusaasta aruanne ja maj.aastakava,juhatuse ja üldkoosolekute protokollid, lepingu jne. Neist nelja esimese lugemiseks peab natuke raamatupidamist oskama.
Kui sinu kavatsused on tõsised ja soovid reaalselt midagi ühistu heaks teha, siis alusta enda harimisest. Tee endale selgeks äriseadustik ja korteriühistu seadus. Saad teada kuidas üks äriühing funktsioneerib, mis on selle juhtorgan ja selle liikemete õigused ja kohustused. Peale seda küsi juba konkreetseid pabereid. Täna sinu nõudmine on utoopiline: näidake pabereid.... MIS pabereid sa näha soovid, ühes mittetulundusühistus produtseeritakse suur hulk pabereid nagu bilanss, kasumiaruanne, rahavoogude aruanne, majandusaasta aruanne ja maj.aastakava,juhatuse ja üldkoosolekute protokollid, lepingu jne. Neist nelja esimese lugemiseks peab natuke raamatupidamist oskama.
Ei solvu ja kuulan igat soovitust.Neid esimesi nelja ei tahagi näha kuna hetkel ise selles asjas ikka päris tume.Kuid juhatuse ja ÜK protokollid ja viimaste tööde lepinguid võiks ju ikka näidata.Nõiajaht (ei hakka siin kõike ju lahti kirjutama mida tean/olen kuulnud selleks läheks terve päev).....mhhhh,et aru saada kas tegu on mädamunaga ei pea seda ju sööma.....
P.S. millised on minu huvid kui ma pöördun juristi poole,et saada abi juhatuse tegevuse/tegevusetuse mõistmiseks ning ÜK teavitamist nendest vigadest, mida juhatus on juba teinud ja mida veel võib teha, kui lastakse asjadel samamoodi edasi minna.
P.S. millised on minu huvid kui ma pöördun juristi poole,et saada abi juhatuse tegevuse/tegevusetuse mõistmiseks ning ÜK teavitamist nendest vigadest, mida juhatus on juba teinud ja mida veel võib teha, kui lastakse asjadel samamoodi edasi minna.
JanekK, paha öelda, kuid oled alustanud valest otsast. Vanade asjade urgitsemisega kaugele ei jõua, parem tee ise midagi õilsat ja konkreetset. Juhatuse liikmena võtad ise enesele kohustuse kõigepealt läbi lugeda vajalik seadusandlus:
ÄRISEADUSTIK https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13148808
MITTETULUNDUSÜHINGUTE SEADUS https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13110829
KORTERIÜHISTUSEADUS https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12769852
Oma KÜ kinnitatud põhikirjaga saad tutvuda www.rik.ee lehe kaudu.
Selleks, et enda nimi b-kaardile saaks, pead ise notari poole pöörduma ja seejärel ise vajalikud paberid (üldkoosoleku protokoll, osavõtjate nimekiri jmt) registrisse kinnitamiseks viima. Raamatupidaja ei saa Sinu eest notari juures allkirja anda ja juhatuse liikmete registrisse kandmine on ikka vaid juhatuse enese teha.
Elementaarsete juhatuse liikme tegemiste-oskuste osas juristiga nõu pidada? See kulu on küll Sinu enese kanda.
Alati jääb võimalus vahetada elukohta, kui kõik teised juhatuse liikmed ja majarahvas Sinu vastu töötavad.
ÄRISEADUSTIK https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13148808
MITTETULUNDUSÜHINGUTE SEADUS https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13110829
KORTERIÜHISTUSEADUS https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12769852
Oma KÜ kinnitatud põhikirjaga saad tutvuda www.rik.ee lehe kaudu.
Selleks, et enda nimi b-kaardile saaks, pead ise notari poole pöörduma ja seejärel ise vajalikud paberid (üldkoosoleku protokoll, osavõtjate nimekiri jmt) registrisse kinnitamiseks viima. Raamatupidaja ei saa Sinu eest notari juures allkirja anda ja juhatuse liikmete registrisse kandmine on ikka vaid juhatuse enese teha.
Elementaarsete juhatuse liikme tegemiste-oskuste osas juristiga nõu pidada? See kulu on küll Sinu enese kanda.
Alati jääb võimalus vahetada elukohta, kui kõik teised juhatuse liikmed ja majarahvas Sinu vastu töötavad.
Tundub,et nii palju kui on inimesi on ka erinevad tõlgendusi.Jätan selle teema arutamise siin,sest tundub,et ega keegi ei süvene asja ja pigem on stamp lause,et ole hea loe ise seadust...
Tänud...
Tänud...
Ma soovitan minna Tallinna Linnavalituse 1-sel korrusel on infosaal. Minuteada esmaspäev , kolmapäev , ja reede võtab seal vastu Eesti Korteriühistute esindajad - juristid vastu tasuta. Parem pöördu sinna.
Aitaks sind heameelega.nõu ja jõuga.
Ega sa ainult sellises olukorras ole. On ka teisi maju sellises olukorras
Aitaks sind heameelega.nõu ja jõuga.
Ega sa ainult sellises olukorras ole. On ka teisi maju sellises olukorras
Tänud leammj soovituse eest aga sain juba ise käidud...google abiks.
Tegmist just selle sama asjaga mida soovitad kuid kuna täna reede siis nad ei võta Linnavalitsuses vastu vaid hoopis siin: TALLINNA RINGKONNAKOHUS, Pärnu mnt 7, Tallinn.Täpsemalt võite vaadata siit: http://www.juristideliit.ee/est/tegevus ... gusabi.php Eks hoian kursis kuidas asjad edasi arenema hakkavad kui siin on rahvast keda see teema huvitab.Nagu leammj juba ytles siis pole ma ainus kes selle teemaga peab tegelema...usun,et see suht levinud kuid abi selle kohta netis väga vähe.Kui juba korra ree peale saad siis on lihtsam edasi minna
Tegmist just selle sama asjaga mida soovitad kuid kuna täna reede siis nad ei võta Linnavalitsuses vastu vaid hoopis siin: TALLINNA RINGKONNAKOHUS, Pärnu mnt 7, Tallinn.Täpsemalt võite vaadata siit: http://www.juristideliit.ee/est/tegevus ... gusabi.php Eks hoian kursis kuidas asjad edasi arenema hakkavad kui siin on rahvast keda see teema huvitab.Nagu leammj juba ytles siis pole ma ainus kes selle teemaga peab tegelema...usun,et see suht levinud kuid abi selle kohta netis väga vähe.Kui juba korra ree peale saad siis on lihtsam edasi minna
Aga miks keegi ei vasta lihtsale küsimusele, et kas siis ikka juhatuse esimees peaks korteriomanikule näiteks üldkoooleku protokollide koopiaid väljastama???
Mina arvan, et peaks.ARON kirjutas: Aga miks keegi ei vasta lihtsale küsimusele, et kas siis ikka juhatuse esimees peaks korteriomanikule näiteks üldkoooleku protokollide koopiaid väljastama???
Tavaliselt pannakse protokoll teadete tahvlile. Liikmetel on õigus tutvuda protokolliga. Aga koopiate tegemine on ühistu sisemine asi. Mina küll ei tea seaduse pügalat, mis seda oleks kohustanud.
Seaduses seda igatahes ei täpsustata. Samas põhikirjas on võimalik vastavaid piiranguid mingil määral sisse kirjutada, sest põhikiri ei tohi olla vastuolus KÜ seadusega. Kui KÜ seadus teemat ei käsitle, siis pole seal millegi puhul ka vastuolus olla. Kui selline piirang on kuidagi teie põhikirja sisse pandud ja see on hääletuse läbinud positiivselt, siis on küll paha lugu.
Teadete tahvlile pannakse viimase üldkoosoleku protokoll ja ripub ta siis seal mõnda aega peale koosolekut. Ühistu liikmel peab aga olema võimalus tutvuda kõigi üldkoosolekute protokollidega. Koopia tegemine ja selle liikmele andmine tema soovi korral on ilmselt parim viis protokolliga tutvumiseks.majaka kirjutas:Tavaliselt pannakse protokoll teadete tahvlile. Liikmetel on õigus tutvuda protokolliga. Aga koopiate tegemine on ühistu sisemine asi. Mina küll ei tea seaduse pügalat, mis seda oleks kohustanud.
Kui nomanik tahab kohtus vaidlustada üldkoosoleku protokolli otsust. Sellisel juhul peate te omanikule andma koopia protokollist. Kui mina ei ole nõus mingi koosoleku otsusega ja see ikka kinnitati. Muud võimalust ei ole kui läbi kohtu. Aga kui mul ei ole protokolli , kuidas siis vaidlustada, "Küla tädi rääkis " panen hagisse sisse. Kui korteriomanik seda palub , andke. Nii on teil vähem probleeme ühistus
Ma ei saa aru, miks siin räägitakse, et kas oled juhatuse liige ja kas ikka oled seadust lugenud. Juhatus töötab liikmete heaks ja igal liikmel PEAB olema võimalik dokumentidega tutvuda ja mingit tähtsust ei ole kas ja kui mitu seadust on läbi loetud või kas juhatuses ollakse.
See on küll huvitav arusaamine, et juhatus töötab liikmete heaks ...Mina olen kogu aeg arvanud, et juhatus hoiab maja nii öelda funktsionaalset külge töös, et prügi oleks viidud je et majas soe oleks ja et välisuksed kinni käiks, et autod trepikotta ei sõidaks, et elekter ja vesi toimiks ja et lõppkokkuvõtteks maja võlgades ei sipleks...
Kohustused on nii juhatusel kui liikmetel ja kui mõlemad saavad aru, et see on nende ühine kodu, mida tuleb hoida, siis kõik ka toimib
Hetkel oli küsitud, et kas üldkoosoleku protokolli koopia väljastamine liikmele on kohustus (seadus)juhatusele või...
Kohustused on nii juhatusel kui liikmetel ja kui mõlemad saavad aru, et see on nende ühine kodu, mida tuleb hoida, siis kõik ka toimib
Hetkel oli küsitud, et kas üldkoosoleku protokolli koopia väljastamine liikmele on kohustus (seadus)juhatusele või...
Kõik see mis nimetad on siis kelle heaks, maja kui sellise või ? Kui maja on võlgades, siis on ju ühistu liikmed võlgades.ARON kirjutas:...juhatus hoiab maja nii öelda funktsionaalset külge töös, et prügi oleks viidud je et majas soe oleks ja et välisuksed kinni käiks, et autod trepikotta ei sõidaks, et elekter ja vesi toimiks ja et lõppkokkuvõtteks maja võlgades ei sipleks...
Igatahes on see kohustus ja pole üldse tähtis, et see kusagil ka kirjas oleks. Kas kujutad ette olukorda, kus sul on firma, aga sinu palgatud juhatus sul dokumentidega tutvuda ei lase. Selline juhatus läheb hetkega vahetusse.ARON kirjutas:Hetkel oli küsitud, et kas üldkoosoleku protokolli koopia väljastamine liikmele on kohustus (seadus)juhatusele või...
ARON, korteriühistus otsustav jõud on üldkoosolek! Üldkoosolek koosneb ühistu liikmetest. Ühistu liikmed valivad endale juhatuse, kelle ülesanne on üldkoosolekuvälisel ajal organiseerida ühistuga seotud toiminguid ja jälgida, et need saaksid sooritatud. Seega juhatus ei allu mitte majale, vaid ühistu liikmetele, kes moodustavad üldkoosoleku. Seega juhatus töötab ühistu liikmete huvides.