Ei ole ühistu esitanud ühtegi majandusaasta aruannet...
Moderaator:Heino
Olukord 8 korteriga (millest 2 korterit on umbkeelse esinaise omandis ja ühes korteris on parmupesa) on järgmine: 2,5 aasta jooksul on toimunud 2 koosolekut, millest üks oli formaalne esimeeste vahetamise koosolek, alates asutamisest (2004) ei ole ühistu esitanud ühtegi majandusaasta aruannet ega ka majandamise kava. Ise ma võtaksin asjad üle alles siis, kui vähemalt rahaasjad oleks korda aetud. Palun nõu, kuidas sundida umbkeelset varjuhoidvat esinaist seadusi järgima ja kasvõi natukenegi tegutsema?
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Re: Palun nõu
Ega siin muud võimalust ei olegi kui kutsuda kokku erakorraline üldkoosolek ja rääkida asjad sirgeks. Teistele korteriomanikele selgitada, et nii need asjad ei käi ja viidata seadustele ning üritada rahvale selgeks veel teha ka raha asjad. Võimalusel lasta revideerida raamatupidamist.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Re: Ei ole ühistu esitanud ühtegi majandusaasta aruannet...
Saate asuda revideerima ka siis, kui olete juhtimise üle võtnud. Vastasel korral peate revisjoni tellima oma taskust, sest teil puudub juurdepääs ühistu arvetele. Ega ülevõtmisega eelmise juhatuse vastutus kuhugi ei kao. See kestab vist kusagil 10 aastat.
Re: Ei ole ühistu esitanud ühtegi majandusaasta aruannet...
Juhatuse vastutus 5 aastat ja raamatupidamise dokumentatsiooni säilitamine 7 aastat.
Ise ma võtaksin asjad üle alles siis, kui vähemalt rahaasjad oleks korda aetud. Selgub siit , et oled uus juhatuse liige. Kui oled kantud B kaardile , siis on sul võimalus minna isikut täendava dokumendiga panka .Sealt saad 5 aasta teie KÜ panga konto väljavõted. Esmase ülevaate saad sealt.
Tean üht KÜ-d. seal oli samane olukord.Uus juhatuse esinaine sai kätte kogu KÜ dokumentatsiooni läbi kohtu.
Ise ma võtaksin asjad üle alles siis, kui vähemalt rahaasjad oleks korda aetud. Selgub siit , et oled uus juhatuse liige. Kui oled kantud B kaardile , siis on sul võimalus minna isikut täendava dokumendiga panka .Sealt saad 5 aasta teie KÜ panga konto väljavõted. Esmase ülevaate saad sealt.
Tean üht KÜ-d. seal oli samane olukord.Uus juhatuse esinaine sai kätte kogu KÜ dokumentatsiooni läbi kohtu.