uued aknad?
Moderaator:Heino
Tere.Meil on plaanis teha korda maja fassaad Kredexi abiga.Aga selline probleem.et kõik korterid ei ole nõus vahetama aknaid.Ja seda vist ei saa nendelt ka kuidagi nõuda,sest see on ju iga korteri enda asi.Kas kellelgi on olnud tegu sellise probleemiga ja mis on olnud lahenduseks?Vist tuleb teha nii,et osa uusi ja osad siis jäävad vanad?Ma ei näe lihtsalt muud lahendust.
jassi
Re: uued aknad?
Põhimõtteliselt on aknad fassaadi osa ning sellisena seda peaks käsitlema. Samas on palju juba ise vahetanud aga on ka neid kes on selle jätnud majandsulikel põhjustel tegemata ning kui nüüd teha seda ühistu rahadega, siis tekitab see küsimusi nendes kes ise maksid. Mina rõhuks sellele, et see on fassaadi osa mis kuulub kaasomandisse mida käsutatakse ühiselt. Samas ma ei taipa miks inimene peaks akna vahetusest keeluduma. Elukvaliteet ju paraneb.
Asi ongi selles,et need kes on vahetanud aknad oma raha eest,need ei ole nõus sellega,et ülejäänud vahetatakse ühistu raha eest.Ka mina arvan,et nii pole õiglane,korteriaknad peaks ikka iga korter ise oma rahadega vahetama.
jassi
Samas ei saa Sa neid sundida vahetama. Meie pakkusime oma majas järelmaksu võimalust aga sellisel juhul jäid mõned vahetamta.
-
- Juhatuse liige
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 3 korda
- Kontakt:
Aknad on siiski fassaadi osa, nagu eespool „ergon“ kirjutas. Ja akende vahetus ei ole akna taga elava omaniku asi, vaid akende vahetuse teema tuleb lahendada ikkagi üldkoosolekul. Antud kontekstis omanikult akna vahetust nõudmiseks juriidiline alus puudub ja ei oleks mõistlik ka kui igaüks suures korterelamus aknavahetusega tegelema hakkab.jassi kirjutas: Aga selline probleem.et kõik korterid ei ole nõus vahetama aknaid.Ja seda vist ei saa nendelt ka kuidagi nõuda,sest see on ju iga korteri enda asi.
Oma otsustamistes lähtute nii nagu on kirjas põhikirjas ja seaduses. Aga järgneva ettepaneku osas arvan, et selline võimalus teil põhikirjas puudub ja seadus ütleb selle kohta ka hoopis midagi muud.jassi kirjutas: Kas kellelgi on olnud tegu sellise probleemiga ja mis on olnud lahenduseks?Vist tuleb teha nii,et osa uusi ja osad siis jäävad vanad?Ma ei näe lihtsalt muud lahendust.
Minu arvates on mõistlik lahendus see, et kõik vahetamist vajavad aknad tuleb remondi käigus korraga vahetada ja akende vahetamiseks kulunud raha küsida neilt, kellede aknad vahetati.
Kuna me elame demokraatlikus riigis, siis käitume nii kuidas otsustab üldkoosolek ja kui keegi vaidlustab otsuse kohtus, siis nii kuidas kohus otsustab.