Aastaaruanne

Raamatupidamist arutlevad teemad

Moderaator:Heino

Vasta
Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:
Aastaaruanne

Postitus Postitas Heino » 17 Sept 2006 14:21

Tagasiside vormiga tulnud küsimus:
[i:5d8e440d54]
Tere,
Olen juhatuse liige ainult augustist ja mina ei tea kuidas teha aastaaruande. Palun aidata mind. Võib-olla Teil on mingi näidiseid et ma saan vaadata kuidas seda tehakse.
Austusega,
Maria[/i:5d8e440d54]

Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 17 Sept 2006 14:36

Raamatupidaja peaks teadma. Juhatuse aruanne käib vabas vormis. Aga aastaaruande esitamise tähtaeg on määdas.
Alljärgneva ja palju muud vajalikku leiad http://www.ngo.ee/teabekeskus

Majandusaasta aruanne

Majandusaasta pikkus on 12 kuud. MTõ - tuleb üks allkirjastatud majandusaastaaruanne esitada majandusaasta lõpule järgneva kuue kuu jooksul asukohajärgsele Maksuameti kohalikule asutusele (loodetavasti 2008. aastast samuti registrile). SA-l on kohustus esitada see mittetulundusühingute ja sihtasutuste registrile alatiseks säilitamiseks.

Majandusaasta aruandesse kuuluvad:
- tegevusaruanne, s.o. MTõ või SA majandusaasta oluliste sündmuste kirjeldused, mis ei kajastu raamatupidamise aastaaruandes(RPS § 24);
- raamatupidamise aruanne, mis annab täpse pildi MTõ või SA finantsseisundist, majandustegevuse tulemusest ja rahavoogudest;
- MTõ-l revisjonikomisjoni arvamus või audiitori järeldusotsus, SA-l audiitori järeldusotsus.

MTõ majandusaasta aruande allkirjastavad kõik juhatuse liikmed. SA majandusaasta aruande allkirjastavad nii juhatuse kui nõukogu liikmed.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 17 Sept 2006 14:52

Ja veel, kui paned otsingusse raamatupidamise aastaaruanne, siis leiad sealt mitmeid näidiseid.
Raamatupidajale on vajalikud veel leheküljed www.rmp.ee, www.finance.ee, www.aktiva.ee

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 17 Sept 2006 15:14

Hmmm....... Kas teil raamatupidajat ei ole?
•ppinud inimene teab mida ja kuidas seal kajastada. Loomulikult peab ka juhatus teadma millele ta allkirja annab

maria
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas maria » 17 Sept 2006 15:50

Meil on väike maja - ainult 8 korterid. Ja raamatupidaja meil ei ole. Sest ms küsisin.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 17 Sept 2006 18:37

Soovitan siiski palgata endale kompetentse raamatupidaja või enne kui asja kallale asute, siis läbige vastavad kursused - ekyl korraldab uusi koolitusi, vaata - http://www.ekyl.ee/295
Uskuge, raamatupidamine ei ole nii lihtne kui see väljast paistab. Tegemist on paljude seadusandluste ja määruste tundmisega ja raamtupidaja peab olema ka bilansivõimeline.
Tabeli pidamisega siin üksi hakkama ei saa.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 17 Sept 2006 21:29

Igal ühistul, olenemata korterite arvust, peab olema rmpidamisseadusele vastav raamatupidamine. Kas seda teeb mõni firma või eraisik ning kui palju selle eest makstakse, on iseasi.
Ka mina olen Valgega nõus - rmpidamine on tänapäeval piisavalt keeruline, et seda ise teha.
Kui mingi rmpidamine on siiski olemas, katsuge vähemalt aastaaruanne tellida mõnelt firmalt. Selle eest tuleb kindlasti ka maksta.
Kui vajate arvete tegemiseks üht head, lihtsat ja odavat programmi, siis saatke mulle privaatsõnum, räägin pikemalt.

Vasta