Halduspiirid
Moderaator:Heino
Läks ühistuga vaidlemiseks, kus jookseb halduspiir ühistu ja korteri vahel kanalisatsiooni torustikus. Ühitu väidab, et neile kuulub vaid püstak ja hargnemismuhvid, sealt edasi kuni korterini (põranda/seina sees) kuulub korterile,mina olen seisukohal ja uurinud siit/sealt, et korterile kuulub vaid n.ö. see osa mis on korteris sees, ehk siis kanalisatsiooni torustiku ots mis põrandast/seinast sisse tuleb on ühistu haldusalas ja sealt edasi vanni, kraanikausi ühendustorustik kuulub korterile. Kuidas siis tegelikult on ja kus on sellekohaseid paikapandud seaduseid võimalik leida., lisasin ka faili illustreerimaks olukorda, märkisin punase ala ühistule ja sinise korterile. Kas olen asjast õieti aru saanud?
- Manused
-
- kanalisats.jpg (30.97KiB)Vaadatud 3221 korda
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Re: Halduspiirid
Oled õieti aru saanud.
Kuigi kõik oleneb situatsioonist ja on olnud ka olukordi, kus elanik on ise mingi osa kanalist välja vahetanud.
Kuigi kõik oleneb situatsioonist ja on olnud ka olukordi, kus elanik on ise mingi osa kanalist välja vahetanud.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Re: Halduspiirid
Meie hallatavates ühistutes on ühistu koosolekul vastuvõetud KÜ ja elanike vahelised kohustused, kus on kõik kirjas, kes mille eest vastutab, kus kohast algab ühitu vastutus ,kus kohast vastutab ja maksab elanik.
Teie majas peaks olema ühistu hallata kõik kuni põrandani e. peael kolmikut see torukene ka. Sinu küsimuse puhul jätab seadus vastutuse piiride regueerimise suhtes ühistu põhikirja lahendada. Kohustuste nimekiri oleks põhikirja lisa nr...
Heida pilk KÜS-le, siis saab pilt selgemaks. § 4. Korteriühistu põhikiri
(2) Lisaks mittetulundusühingute seaduses põhikirja kohta sätestatule sätestatakse korteriühistu põhikirjas veel häälte jagunemine üldkoosolekul ja korteriühistu liikme korteriomandi eseme mõtteliste osade majandamise kulude eest tasumise alused ja kord.
Kui on soovi, siis ma võin teie ühistule koostada kokkuleppe, kui kokkulepele jõuame ja soovi on.
Teie majas peaks olema ühistu hallata kõik kuni põrandani e. peael kolmikut see torukene ka. Sinu küsimuse puhul jätab seadus vastutuse piiride regueerimise suhtes ühistu põhikirja lahendada. Kohustuste nimekiri oleks põhikirja lisa nr...
Heida pilk KÜS-le, siis saab pilt selgemaks. § 4. Korteriühistu põhikiri
(2) Lisaks mittetulundusühingute seaduses põhikirja kohta sätestatule sätestatakse korteriühistu põhikirjas veel häälte jagunemine üldkoosolekul ja korteriühistu liikme korteriomandi eseme mõtteliste osade majandamise kulude eest tasumise alused ja kord.
Kui on soovi, siis ma võin teie ühistule koostada kokkuleppe, kui kokkulepele jõuame ja soovi on.
www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei