Halduspiirid

Teised probleemid

Moderaator:Heino

Vasta
vanavaim
Üüriline
Üüriline
Halduspiirid

Postitus Postitas vanavaim » 23 Mär 2010 13:55

Läks ühistuga vaidlemiseks, kus jookseb halduspiir ühistu ja korteri vahel kanalisatsiooni torustikus. Ühitu väidab, et neile kuulub vaid püstak ja hargnemismuhvid, sealt edasi kuni korterini (põranda/seina sees) kuulub korterile,mina olen seisukohal ja uurinud siit/sealt, et korterile kuulub vaid n.ö. see osa mis on korteris sees, ehk siis kanalisatsiooni torustiku ots mis põrandast/seinast sisse tuleb on ühistu haldusalas ja sealt edasi vanni, kraanikausi ühendustorustik kuulub korterile. Kuidas siis tegelikult on ja kus on sellekohaseid paikapandud seaduseid võimalik leida., lisasin ka faili illustreerimaks olukorda, märkisin punase ala ühistule ja sinise korterile. Kas olen asjast õieti aru saanud?
Manused
kanalisats.jpg
kanalisats.jpg (30.97KiB)Vaadatud 3221 korda

Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Re: Halduspiirid

Postitus Postitas Heino » 23 Mär 2010 14:26

Oled õieti aru saanud.
Kuigi kõik oleneb situatsioonist ja on olnud ka olukordi, kus elanik on ise mingi osa kanalist välja vahetanud.

Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

vanavaim
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas vanavaim » 23 Mär 2010 14:59

Aga kas need piirid on ka kuidagi seadusega paika pandud ja kust seda leida

Roland66
Haldur
Haldur
Kontakt:

Postitus Postitas Roland66 » 23 Mär 2010 16:14

Meie hallatavates ühistutes on ühistu koosolekul vastuvõetud KÜ ja elanike vahelised kohustused, kus on kõik kirjas, kes mille eest vastutab, kus kohast algab ühitu vastutus ,kus kohast vastutab ja maksab elanik.

Teie majas peaks olema ühistu hallata kõik kuni põrandani e. peael kolmikut see torukene ka. Sinu küsimuse puhul jätab seadus vastutuse piiride regueerimise suhtes ühistu põhikirja lahendada. Kohustuste nimekiri oleks põhikirja lisa nr...

Heida pilk KÜS-le, siis saab pilt selgemaks. § 4. Korteriühistu põhikiri
(2) Lisaks mittetulundusühingute seaduses põhikirja kohta sätestatule sätestatakse korteriühistu põhikirjas veel häälte jagunemine üldkoosolekul ja korteriühistu liikme korteriomandi eseme mõtteliste osade majandamise kulude eest tasumise alused ja kord.

Kui on soovi, siis ma võin teie ühistule koostada kokkuleppe, kui kokkulepele jõuame ja soovi on.

www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei

Vasta