Juhatuse koosseis
Moderaator:Heino
Tere
mure selline: ühistu loodud 3,5 aastat tagasi ja valitud ka juhatus siis. Mõni aeg hiljem lahkus 1 juhatuse liige meie majast ja valisime asemele uue. Natukene hiljem erimeelsuste tõttu lahkus ka teine ning valisime üldkoosolekul jällegi uue. Juhatus oli 3 liikmeline. Kui sai uued liikmed valitud, ei saanud enam nendega kuidagi vallasekretäri juurde allkirja kinnitama. Eelmise aasta 1. juulist peab allkirja kinnitama notari juures. Siiani allkirjade kinnitused tegemata kuna ei pidavat aega jätkuma. Hetkel olen äriregistri ja üldkoosolekute protokollide põhjal ainus ametlik liige. äriregistri järgi aga veel ka 2 juba lahkunud liiget ka. Kolisin nüüdseks ka ise elama eramajja ja ongi jama lahti. Enam ei suvatseta mulle mitte mingit infot anda, istutajkse nn juhatusega koos ja arutatakse maja asju. Õppepäevadel ja nõupidamistel käimisest väljaspool rääkimata. Üks juhatuse liikmetest, kes ise ei saa ühele tulevale nõupidamisele minna, sokutas sinna oma abikaasat. See oli minu jaoks viimane piisk. Andke teadjad palun nõu, kuidas toimida.
mure selline: ühistu loodud 3,5 aastat tagasi ja valitud ka juhatus siis. Mõni aeg hiljem lahkus 1 juhatuse liige meie majast ja valisime asemele uue. Natukene hiljem erimeelsuste tõttu lahkus ka teine ning valisime üldkoosolekul jällegi uue. Juhatus oli 3 liikmeline. Kui sai uued liikmed valitud, ei saanud enam nendega kuidagi vallasekretäri juurde allkirja kinnitama. Eelmise aasta 1. juulist peab allkirja kinnitama notari juures. Siiani allkirjade kinnitused tegemata kuna ei pidavat aega jätkuma. Hetkel olen äriregistri ja üldkoosolekute protokollide põhjal ainus ametlik liige. äriregistri järgi aga veel ka 2 juba lahkunud liiget ka. Kolisin nüüdseks ka ise elama eramajja ja ongi jama lahti. Enam ei suvatseta mulle mitte mingit infot anda, istutajkse nn juhatusega koos ja arutatakse maja asju. Õppepäevadel ja nõupidamistel käimisest väljaspool rääkimata. Üks juhatuse liikmetest, kes ise ei saa ühele tulevale nõupidamisele minna, sokutas sinna oma abikaasat. See oli minu jaoks viimane piisk. Andke teadjad palun nõu, kuidas toimida.
Re: Juhatuse koosseis
Nõupidamistel? käimine on küll kõige väiksem mure. Ja see, et juhatuse liikmed ei ole registrisse kantud, on pool muret. Põhimõtteliselt on juhatuse liikmed ikka need, kes on üldkoosoleku otsusega juhatusse valitud. Need juhatuse liikmed, kes ei ole registrisse kantud, ei saa teha juhatuse nimel ühtegi tehingut - ei pangatehingut ega sõlmida ühtegi lepingut jne.
Pimeloom, kas oskad ehk viidata ka mingitele seadusepügalatele?
Mida Sa minu olukorras teeks (vt signatuuri)?
Mida Sa minu olukorras teeks (vt signatuuri)?
See on kõigest minu arvamus. Teistel võivad olla erinevad arvamused. Vastavalt PS § 146-le mõistab õigust ainult kohus.
Krt, kribasin pika postituse ja eelvaatele klõpsates oli ta lännu...krt!
Juhatuse valimise ja üldkoosoleku pädevuse kohta on pügalad kirjas MTÜS-is.
Juhatuse valimine on üldkoosoleku pädevuses pügal 19 lõige 2 ja üldkoosoleku otsusest kõneleb pügal 22 lõige 1. Seaduses ei ole poole sõnagagi kirjas, et ainult registrisse kantud juhatus on juhatus.
Oma eelmise postituse viimast lauset pean ilmselt korrigeerima ja ütlema, et registrisse kantud juhatuse liikmel on tehinguid lihtsam teha.
Kindlasti oskab mõni hea kaasfoorumlane seda paremini kommenteerida.
Sinu olukorras ma selle registris olemise pärast ei põeks. See ei kohusta sind millekski. Juhul, kui ma ikka õigesti aru sain, et sa üldkoosoleku poolt enam juhatusse valitud ei ole. Tagaselja valimist, kui ma sellega nõus ei ole, ignoreeriks ma külma kõhuga. Kui aga mõelda selle peale, et ühistu liikmed on sind usaldanud nii väärikasse ametisse.....
Juhatuse valimise ja üldkoosoleku pädevuse kohta on pügalad kirjas MTÜS-is.
Juhatuse valimine on üldkoosoleku pädevuses pügal 19 lõige 2 ja üldkoosoleku otsusest kõneleb pügal 22 lõige 1. Seaduses ei ole poole sõnagagi kirjas, et ainult registrisse kantud juhatus on juhatus.
Oma eelmise postituse viimast lauset pean ilmselt korrigeerima ja ütlema, et registrisse kantud juhatuse liikmel on tehinguid lihtsam teha.
Kindlasti oskab mõni hea kaasfoorumlane seda paremini kommenteerida.
Sinu olukorras ma selle registris olemise pärast ei põeks. See ei kohusta sind millekski. Juhul, kui ma ikka õigesti aru sain, et sa üldkoosoleku poolt enam juhatusse valitud ei ole. Tagaselja valimist, kui ma sellega nõus ei ole, ignoreeriks ma külma kõhuga. Kui aga mõelda selle peale, et ühistu liikmed on sind usaldanud nii väärikasse ametisse.....
Pimeloom: olen juhatuses edasi jätkuvalt, praegu on lihtsalt olukord, kus tagaselja püütakse mind eemale lükata maja tegemistest, väitega, et ma püsivalt seal ei ela ja pole vaja "muretseda". Üldkoosolekul olen tõstnud üles tagasiastumise teema, siiani pole majarahvas sellega nõustunud. Eks siis pean olema jah veidi õnnelik nii väärika ameti üle:)
-
- Liige
Küsiksin ka samast teemast - kui üldkoosolek on valinud uue juhatuse (5 aastat tagasi), aga seda pole registrisse (B-kaardile) kantud, siis kumb juhatus on vastutav 5 viimase aasta tegude eest?
Juhatuse esimees on sama st tehinguid sai teha, kuid liikmed muutusid.
Hea kristi26, minu eelmine postitus oli vastuseks Uutma küsimustele.kristi26 kirjutas:Pimeloom: olen juhatuses edasi jätkuvalt, praegu on lihtsalt olukord, kus tagaselja püütakse mind eemale lükata maja tegemistest, väitega, et ma püsivalt seal ei ela ja pole vaja "muretseda". Üldkoosolekul olen tõstnud üles tagasiastumise teema, siiani pole majarahvas sellega nõustunud. Eks siis pean olema jah veidi õnnelik nii väärika ameti üle:)
Aga sinu küsimulele "kuidas toimida" saab soovitada üldkoosoleku kokku kutsumist ja uue juhatuse valimist. Ja nendele registris mitte olevatele juhatuse liikmetele võid julgelt öelda, et vastavalt Tsiviilkohtumenetluse seadustiku §-st 46 ning §-st 601 jägi.
… kohtu registriosakonnale valeandmete esitamise või ettenähtud andmete esitamata jätmise eest võib trahvi suurus ulatuda 5000 kroonist kuni 50 000 kroonini. Trahvimist võib korrata, kuni vastav puudus on kõrvaldatud.
Ja iikka edu sulle.
Ikka üldkoosoleku poolt seaduslikult valitud juhatus. Üheski seaduses ei ole kirjas, et registrisse kandmata juhatus ei ole juhatus.t33liblikas kirjutas:Küsiksin ka samast teemast - kui üldkoosolek on valinud uue juhatuse (5 aastat tagasi), aga seda pole registrisse (B-kaardile) kantud, siis kumb juhatus on vastutav 5 viimase aasta tegude eest?
Julgen vastu vaielda.Juhatus on see, mis on teie ühistu B kaardil.Eks proovige üldkoosoleku protokolli näidates kasvõi pangaarvetki avada.pimeloom kirjutas:Ikka üldkoosoleku poolt seaduslikult valitud juhatus. Üheski seaduses ei ole kirjas, et registrisse kandmata juhatus ei ole juhatus.t33liblikas kirjutas:Küsiksin ka samast teemast - kui üldkoosolek on valinud uue juhatuse (5 aastat tagasi), aga seda pole registrisse (B-kaardile) kantud, siis kumb juhatus on vastutav 5 viimase aasta tegude eest?
Toimival ühistul ilmselt pangaarvet avada ei ole vaja, see on juba avatud. Ma ju parandasin oma esimest postitust ja kirjutasin, et registrisse kandmata juhatusel on raskem asju ajada. Too palun mõnest seadusest säte, kus on kirjas, et registrisse kandmata juhatus ei ole juhatus.toktok kirjutas:Julgen vastu vaielda.Juhatus on see, mis on teie ühistu B kaardil.Eks proovige üldkoosoleku protokolli näidates kasvõi pangaarvetki avada.
Ja loe seda teemat, pööra erilist tähelepanu JanekK postitusele http://www.korteriyhistuabi.com/ky/Foru ... art=0.html