Üldkoosolek??
Moderaator:Heino
See on veel leebelt öeldud, et nad ei tea, mis majanduskava on. Minu üle on lausa naerdud, kui olen maininud, et me saame tegutseda vaid majanduskava piires. Inimestel tekib keset aastat mõte, et vot nüüd teeme seda, meil ju raha on.
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Re: Üldkoosolek??
Mõni ühistu võiks pankrotti minna, kuna polnud majanduskava. See oleks heaks näidiseks.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
No pankrotti ilmselt ei lähe, ma arvan, kui hoida piisav reserv ees. ja eks siis lolle otsuseid ei pea juhatus täitma. Vaidlemist on siiski üksjagu. Meie kinnitasime energiaauditi alusel investeerimiskava aastani 2010, mille üldkoosolek ka kinnitas. Mõne kuu pärast oli neil see meelest läinud, ja kõik hakkas otsast peale.
Pankrotti minek on ühistul päris raske. Sest alati annab ju näiteks tõsta hooldustasu ja selge on see, et omanike taskust lõpuks nagunii kõik võlad võetakse. Maja ei saa ju ära kaduda (kui just maavärin ei ole ) nagu saab äriühing.
Ma arvan siiski, et pankrotti minek on üpris lihtne. Hooldustasu tõstmine on üldkoosoleku pädevuses. Ja ei tasu arvata, et kõik inimesed niiväga ühistut tahavad. Tegelikult ei tea paljud inimesed üldse kuigi täpselt, mida nad tahavad ja kui siis juhatus ka pea kaotab, siis on pankrot kerge tulema.
Võib ju vaielda, kas on lihtne või ei, aga ma ei ole kuulnud veel ühegi ühistu pankrotist. Kui neid on siis oleks sellest huvitav teada ja lugeda. Kindlasti oleks siis mõtteainet kõigile teistele.
Aga kui ühistul ei ole pangalaenu siis ei ole neil ka üldjuhul väga suuri võlgasi. Suurim kulu on kindlasti küte, aga need tarnjad üldiselt oskavad raha välja nõuda
Aga kui ühistul ei ole pangalaenu siis ei ole neil ka üldjuhul väga suuri võlgasi. Suurim kulu on kindlasti küte, aga need tarnjad üldiselt oskavad raha välja nõuda
No meil kadusid võlglased ära siis kui laenu võtsime. Pangalaen kuidagi distsiplineerib inimesi. Senikaua kuni polnud laenu, suhtuti maksmisse üsna lõdvalt. Aga panka miskipärast kardetakse - äkki võtavadki ära?
Ma ka ei ole kuulnud ühistu pankrotist.
Ma ka ei ole kuulnud ühistu pankrotist.
Inimesed arvavad, et võlgu elamine on kaasaja elustiil ja kes seda ei tee, on loll. Mu oma tuttav tegi mulle selgeks, et olla ühistule kaks kuud võlgu, on normaalne. Haritud tark naine... Kui ikka iga kuu avaldada võlglased, olgu või üks kuu, kui pole teatanud ajutistest makseraskustest ja käia ukse taga, paberid kaenlas, kui on suuremat sorti võlgnevus, hakkab asi paranema.
Meil on selles osas hästi läinud. Meil on majas vaid üks inimene, kes leiab, et kui paar korda aastas maksab, siis on ka hästi. Pahatahtlikke võlglasi meil pole ja üks paduvõlgnik müüs oma korteri ja läks ära. Isegi üürnikud on meil seni olnud korralikud.
Sama lugu, see tähendab, et võlglasi sisuliselt ei ole. Kõige tähtsam on hoiduda nende tekkimisest. Nagu juba on näha, et inimene ei taha maksta tuleb hakata talle vaikselt pinda käima. Se on tüütu, aga toob edu.
Küsimus on esitatud nii, et sellele õigesti vastates peaks ütlema - mitte ühtegi.mariike kirjutas:mitu volitust võib olla juhatusel ,et osaleda hääletusel?
Ja põhjus on selles, et vastavalt KÜS §10¹ võib ühistu liige üldkoosolekul ennast esindama volitada oma abikaasa, täisealise perekonnaliikme või teise ühistu liikme. Juhatust, kui kollegiaalset organit, volitada ei saa.
ups,kuna meil on käsil uue juhatuse valimine ja vana juhatus ei mõtlegi oma positsiooni käest ära anda ,tekib mure hääletusel. Enamus, eriti üürivõlglased ei tule.Volitusi on juhatus kuhjaga kogunud,eriti võlgnike ja uute elanike käest. Et neid tagandada on vaja mingit seaduse nõksu. Aidake, koosolek on esmaspäeval.
Aidata saab ennast vaid ise, mingeid seadusenippe pole. Järelikult on enamus majaelanikke vana juhatusega nõus ja rahul, kui annavad neile oma volituse. Tahtsite vana juhatust "kukutada", oleksite pidanud ise mööda kortereid käima, selgitustööd tegema ja volitusi koguma. Ja veel, juhatuse volituste pikendamine või uue juhatuse valimine peab olema ka üldkoosoleku kokkukutsumise päevakorras kirjas..mariike kirjutas:ups,kuna meil on käsil uue juhatuse valimine ja vana juhatus ei mõtlegi oma positsiooni käest ära anda ,tekib mure hääletusel. Enamus, eriti üürivõlglased ei tule.Volitusi on juhatus kuhjaga kogunud,eriti võlgnike ja uute elanike käest. Et neid tagandada on vaja mingit seaduse nõksu. Aidake, koosolek on esmaspäeval.
Eesti on demokraatlik riik ja mingit seaduse nõksu valmistulemuste mõjutamiseks ei ole.mariike kirjutas:ups,kuna meil on käsil uue juhatuse valimine ja vana juhatus ei mõtlegi oma positsiooni käest ära anda ,tekib mure hääletusel. Enamus, eriti üürivõlglased ei tule.Volitusi on juhatus kuhjaga kogunud,eriti võlgnike ja uute elanike käest. Et neid tagandada on vaja mingit seaduse nõksu. Aidake, koosolek on esmaspäeval.
Kui juhatuse ametiaeg on läbi, siis ei peagi neid tagandama. Tuleb valida uus juhatus. Seda siis selgituseks.
Üldkoosoleku läbiviimiseks peab olema koos kvoorum, mis on 50% + 1 ühistu liige. Juhatusse valituks saamiseks piisab üldkoosolekul osalejate lihthäälteenamusest. Teie ainuke võimalus on agiteerida võimalikult paljusi ühistu liikmeid või nende seaduslikke esindajaid üldkoosolekul osalema.
Tavaliselt on põhikirjas punkt, et juhatus valitakse X aastaks. Selle aja möödudes on ainuvõimalik valida uus juhatus.lasnakas kirjutas: Ja veel, juhatuse volituste pikendamine või uue juhatuse valimine peab olema ka üldkoosoleku kokkukutsumise päevakorras kirjas..
Kui põhikirjas on punkt, et juhatuse volitusi võib pikendada, siis tuleb üldkoosolekul kõne alla volituste pikendamine.
Aga jah, loomulikult peavad kõik punktid, milles üldkoosolekul otsuseid vastu võetakse, olema koosoleku kokkukutsumise teates päevakorras kirjas.
jah,selgitustöö tehtud ja allkirjad kogutud, juhatusel tähtaeg lõppenud.7aastat juba ise oma firmadega lepinguid sõlminud.Lihtsalt inimesed passiivsed, ei viitsi koosolekutel käia, lihtsam kedagi volitada.Aga meile iga hääl kasuks, sest rahadest tühjaks pigistatud ja üld seisukord väga halb.Tänan kõiki mõtteid avaldamast.