Nimelt olen saanud ja veel tänagi sain meie KÜ-lt aasta kuluaruande. Mis küll kahjuks oli täiesti umb vene keelne... Seega minul kui eestlasel pole sealt midagi vaadata kuhu ja kuidas KÜ liikmena ka minu rahad liiguvad. Ka trepikoja stendil on vaid venekeelsed teated. Kas selle kohta ei ole mingit määrust KÜ-le et säärased tekstid võiksid ja isegi peaksid olema EESTI keeles, lisatuna väike tõlge vene keeles- juhuks neile kes aru ei saa..
Kust saaksin abi ja infot?
Keeleseadusest?!
Moderaator:Heino
Re: Keeleseadusest?!
Vaata ann1505, korteriühistu juhatus on ühistu liikmete valitud. Kui te valite juhatusse vaid eesti keelt mitte oskavaid isikuid, siis on ju neilt palju nõuda, et nad eesti keelseid teateid ja dokumente suudaksid kirjutada. Üks võimalus on see, et paku juhatusele oma abi asjade tõlkimisel. Teine võimalus on see, et järgmistel juhatuse valimistel valige sinna ka eesti keelt valdavaid inimesi.
LIhtsalt hea inimene
Re: Keeleseadusest?!
Olen olnud ka sellises juhatuses, kus oli 7 liikmest 3 venekeelt kõnelevat liiget, Sellest kolmest veel 1 mitte eesti keelt mitteoskav. Koosolek oli alati vene keeles, olgugi ,mis keeleseadus ütleb. Kui keegi püüdis eesti keeles midagi öelda, nõuti kohe vene keelset tõlget. Ka üldkoosolekul pidi kohe iga lause vene keelde tõlgitama, nagu kardeti, et mis eesti keeles öeldi..? Milleks küll sellised kahtlused?
Sellised koosolekud venisid tunde pikemaks. Viimastel koosolekutel oli kutsutud sünkroonne tõlkija.
Sellised koosolekud venisid tunde pikemaks. Viimastel koosolekutel oli kutsutud sünkroonne tõlkija.