mõõturite taatlus
Moderaator:Heino
Jah ... kõik teame, et taadelda tuleb iga viie aasta järe. No, meilgi vaja järjekordne sats taadelda, nii 20 mõõturit. Hakkasin siis hinnapakkumisi võtma ja oh imet, pooleteise aastaga on hinnad kusagil pilvedes. Kui 2006 sügis maksis kahe mõõturi taatlus 289 krooni, siis nüüd on juba ühe taatlus neljasaja ringis.
Siit küsimus:
kuidas olete selle probleemi oma majas lahendanud?
Kas ei taatlegi, vahetate kohe välja?
Aga seegi ligi 1 000!
Või teab keegi Tallinna linnas soovitada kedagi FIE-t või normaalset firmat.
Ilusat nädalavahetust!
Siit küsimus:
kuidas olete selle probleemi oma majas lahendanud?
Kas ei taatlegi, vahetate kohe välja?
Aga seegi ligi 1 000!
Või teab keegi Tallinna linnas soovitada kedagi FIE-t või normaalset firmat.
Ilusat nädalavahetust!
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Re: mõõturite taatlus
Nagu ma aru saan, tahad sa vahetada välja korterites olevad mõõturid? Aga miks sa selle enda peale üldse võtad. Ma saan aru, et tahad olla äkki tegus ühistu aga siiski.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Midagi ma ei taha. Aga seadus nõuab mõõturite taatlust iga viie aasta järel. Aga see on NII meeletult kalliks läinud, et targem oleks uued panna.
Miks ma selle enda peale võtan? Loodan leida firmat, kes teeb selle töö odavamalt kui meie haldusfirma, vot sellepärast.
Ma ei taha olla TEGUS ühistu, ma ei taha üldse sellega tegeleda, sest aega pole, aga mis teha...
Miks ma selle enda peale võtan? Loodan leida firmat, kes teeb selle töö odavamalt kui meie haldusfirma, vot sellepärast.
Ma ei taha olla TEGUS ühistu, ma ei taha üldse sellega tegeleda, sest aega pole, aga mis teha...
odavam on uued osta.kas majas pole ühtegi meest kes sellega hakkama saaks ja üldse las korteri omanikud ise tegelevad sellega.heino jutus on iva.
Majaka 24 asub Alice Messtechnik, tel. 6210 258, kelle hind veel hiljuti oli 35kr taatlemine, kui sinna viia.Võivad ka ise maha võtta, aga siis on see tunduvalt kallim.
Minu kogemus ütleb, et ligi pooled tuleb välja vahetada.
Minu kogemus ütleb, et ligi pooled tuleb välja vahetada.
Mina leian, et tunduvalt lihtsam on organiseerida mõõturite taatlemine, kui hakata korteriomanikele pinda käima, et nad seda ise teeksid ja siis kontrollima, on tehtud või mitte. Ja on palju selliseid korteriomanikke, kes selle organiseerimisega hakkama ei saagi.Heino kirjutas:Nagu ma aru saan, tahad sa vahetada välja korterites olevad mõõturid? Aga miks sa selle enda peale üldse võtad. Ma saan aru, et tahad olla äkki tegus ühistu aga siiski.
- Heino
- Administraator
- Kontakt:
Korteriomanikel on kohustused, mida nad peavad järgima. On selleks siis tuleohutusnõuded, mõõtesüsteemide seadus, linna heakorraeeskirjad või mõni muu määrus või seadus.
Juhul kui taatlus on läbi, on mõõtja n.ö. kehtetu. Korteriomanikule tehakse see teatavaks ja hakatakse vett arvestama üldistel alustel. Kogulugu.
Ega sa ei käi ju ka naabri koeral järele, et korjata tema ..... See on ikka omaniku asi.
Juhul kui taatlus on läbi, on mõõtja n.ö. kehtetu. Korteriomanikule tehakse see teatavaks ja hakatakse vett arvestama üldistel alustel. Kogulugu.
Ega sa ei käi ju ka naabri koeral järele, et korjata tema ..... See on ikka omaniku asi.
Nojah. Sinul Tallinnas oma mitte just suures ühistus on asi muidugi kerge. Aga minul küll nii külm kõht ei ole, et öelda oma ühistu arvukatele pensionäridele, et nad peavad mingiks kuupäevaks veemõõtjad ära taatlema ja selleks lähim võimalus on Tallinnas.
LIhtsalt hea inimene
Jah, meie majas on 95% korteritest veemõõtja taatlemisest üle 5 aasta möödas. Käisime paari juhatuse liikmega kontrollringil. Rääkisime korteriomanikega ka, enamus on nõus, et vahetame ühiselt veemõtjad välja (enamus majaelanikest on pensionärid) ja iga korteri arvele paneme siis veemõõtja hinna. Enne võtame muidugi selle küsimuse üldkoosolekul arutlusele.
- Heino
- Administraator
- Kontakt:
See eeldaks sellisel juhul, et kõik ühe püstaku või trepikoja elanikud on näiteks esmaspäeval kell 9 ja kell 16.00 kodus. Kuidas ajada kokku kõik ühel ajal? Oletame, et sul on ca 20 korterit või rohkem trepikojas siis mina seda ette kujutada ei oska. Ja kas ma saan aru, et penisonärid siis sinu majas ei peagi maksma veemõõtja eest?pimeloom kirjutas:Nojah. Sinul Tallinnas oma mitte just suures ühistus on asi muidugi kerge. Aga minul küll nii külm kõht ei ole, et öelda oma ühistu arvukatele pensionäridele, et nad peavad mingiks kuupäevaks veemõõtjad ära taatlema ja selleks lähim võimalus on Tallinnas.
Juhul kui sa tõesti elad kusagil kaugemal, esimesest taatlus"punktist" siis lihtsam oleks ikkagi osta uued mõõtjad ja need lihtsalt ära vahetada.
Ning lisaks ei pea nad veemõõtjaid mingiks kindlaks kuupäevaks taatlema, vaid seda on aega teha põhimõtteliselt viis aastat. Kahtlen, et 360 päeva jooksul ei suuda pensionär vahetada mõõtjat.
Meil organiseeriti seda nii, et firma, kes veemõõtjaid taatles, käis meie majas neljal erineval päeval. Päevad olid ammu ette teada ja kõik 90 korteriomanikku said vabalt valida millisel päeval mõõtjaid taadelda. Hommikul viidi ära ja peale lõunat toodi tagasi. Ja ega seda mõõtjate taotlemist ei pea tegema trepikodade kaupa. Mõõtjate taatlemise eest maksid loomulikult kõik.
LIhtsalt hea inimene
Meil on ka siiani taatlemine toimunud kahel päeval ja olen leppinud korteriomanikuga orienteeruv aeg kokku. Kes tööl, kes kodus, kõike annab seada ja siiani oli, et kui taatled rohkem, on hind odavam. Neli hinnapakkumist on olemas. Seda, et see pole minu asi, ma öelda ei saaks, sest meil on suur hulk ikka väga vanu inimesi - üle kaheksakümne, kuidas ma ütlen, et olgu olla. Kui inimene ei ole kokku lepitud ajal kodus, siis on tõesti juba tema asi, kus ja kuidas taatleb. Ma ei julge seda hinda meie pensionäridele öeldagi, nad ehmatavad ära.
Aitähh, majaka, ma helistan.
Aga veel üks mõte: kui üldvesi on kontrolli all, kas maksab taatlemisega kiirustada?
Ma tean, seadus, jne. ...
Aitähh, majaka, ma helistan.
Aga veel üks mõte: kui üldvesi on kontrolli all, kas maksab taatlemisega kiirustada?
Ma tean, seadus, jne. ...
Lihtsalt infi mõttes:
mul on viis hinnapakkumist. Ühe mõõturi taatluse hinnad suuremast väiksemani: 379; 352; 333; 236; 155.
Tavakodanik neid firmasi ei suuda leida ja need hinnad on soodushinnad, sest mõõtureid on üle 20-ne. Ja mõni firma ühe-kahe mõõturi pärast ei hakka tulemagi ja kui tuleb, siis tuleb elanikul lisaks maksta väljakutse tasu.
mul on viis hinnapakkumist. Ühe mõõturi taatluse hinnad suuremast väiksemani: 379; 352; 333; 236; 155.
Tavakodanik neid firmasi ei suuda leida ja need hinnad on soodushinnad, sest mõõtureid on üle 20-ne. Ja mõni firma ühe-kahe mõõturi pärast ei hakka tulemagi ja kui tuleb, siis tuleb elanikul lisaks maksta väljakutse tasu.
uute mõõturite hinnad jäävad alumisele poolele Siis on mõtekas üldse välja vahetada. Suurte koguste puhul saab hinda ka alla.
Kust sellised müstilised hinnad tulevad? Helistasin Metroserti (www.metrosert.ee) ja seal öeldi, et ühe veearvesti taatlemine maksab 88.50 (sisaldab km-i).
P.S Ma täitsa tavakodanik muidu
P.S Ma täitsa tavakodanik muidu
Korteriomanik, kes üritab KÜ asjadest aru saada al 2004. a juulist.
Kas see on ainult taatlemine või ka kohale sõit, eemaldamine, taatlemine, tagasi paigaldamine ja akti koostamine kõik kokku. Oleks täitsa huvitav teada.
Olla hea voi halb juht,Kuid veemooturid tuleb taadelda.Olen oma majas vahetanud koik veemooturid uute vastu.Graafiku panin valja.Kui kellegile ei sobinud lepiti oma vahel kokku.Vahetas AGR .Too korralik ja kiire.Ja teeb seda tood PREM uue paigaldamine on 350kr.keskmiselt. Hulgi odavam.Seda voib igayks ka teha,Aga , kes plommib.Kui teeb firma ky -l kergem,
Jah tuleb taadelda, kuid mei maja juhatuse liige, Helle Põldmaa ,ei ole seda teinud ajast, mil majavalitsuest lahku lõime (aasta oli siis märts 2003a ) .Viimati oli ta taadelnud oma veemõõtjat 01.04.1998.
Ja "miski mets ei kohise" ning ka seaduslikud määrused ei loe, teeb mis tahab. Usun, et selliseid on veel mõnigi.
Majaelanikel on samuti suva, sest neid see ju "isiklikut" ei morjenda.
Ja "miski mets ei kohise" ning ka seaduslikud määrused ei loe, teeb mis tahab. Usun, et selliseid on veel mõnigi.
Majaelanikel on samuti suva, sest neid see ju "isiklikut" ei morjenda.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Käisin EKÜL infotunnis, kus MESA firma tutvutas uusi veemõõtureid ja näitas milliseid vigu san. tehnikud teevad mõõturite paigaldusel. Vee mõõturite juures on 8 võimalust, kus tarbija saab vett varastada!! Üks kõige suurem võimalus on: Kui mõõtja on ka õigesti paigaldatud ja plommitud... Saab mõõtja plastkaas pealt ära võtta ja näpuga mõõtjat tagasi keerata... pärast seda kaas mõõtjale peale tagasi asetada ja keegi ei saa aru, et midagi oleks muutunud ????
Pealiskaudsel vaatlusel ei paista midagi välja. Peab vaatama, kas inimeste kohta kasutatav vesi on normi piires? Ega ole nii, et külma vett on kasutanud üks inimene kuus ainult 30 liitrit....
Selle varguse vältimiseks peab ka plastkuppel plommima.
Pealiskaudsel vaatlusel ei paista midagi välja. Peab vaatama, kas inimeste kohta kasutatav vesi on normi piires? Ega ole nii, et külma vett on kasutanud üks inimene kuus ainult 30 liitrit....
Selle varguse vältimiseks peab ka plastkuppel plommima.
Loen,et ühistud panevad ka ikka rahaliselt veemõõtjate taatlemistel õla alla. selles mõttes,et san.tehnikule makstav montaaž või taatlemise hind.
Uued mõõtjad ostab korteriomanik.
Aga kui mina pean 100% töörahad maksma,taatlemise ja uued veemõõt-jad ostma. Kas neid saab juhatus siis kontrollimas käia. Kui ta on minu
omand. Kirjutan numbrid millised tahan? Targemad öelge.
Maksan muidu ühistule haldus-hoolduskulu iga kuu ja mitte vähe.
Uued mõõtjad ostab korteriomanik.
Aga kui mina pean 100% töörahad maksma,taatlemise ja uued veemõõt-jad ostma. Kas neid saab juhatus siis kontrollimas käia. Kui ta on minu
omand. Kirjutan numbrid millised tahan? Targemad öelge.
Maksan muidu ühistule haldus-hoolduskulu iga kuu ja mitte vähe.
Kulla Lennujaam, kust tuleb ühistule raha? Oled mõelnud sellele? Ühistu kogub raha oma liikmete käest. Nii, et lõppkokkuvõttes pole ju vahet, lihtsalt raha teekond on pikem ja see tuleb ikka sinu taskust.
Veemõõtjate hinnad on kauplustes erinevad: 190.- 250.- ja 350.- Tartus on kõige odavamad mõõturid Lembitu tänaval. Kui ostate kauplusest uue mõõtja, on seal juba taatlemise kleeps peal. Järgmine kohustuslik taatlemine on jälle 5 aasta pärast ja maksab 77.-krooni
Mõõtja vahetuse puhul tuleb koostada vormikohane akt: Mõõtjate numbris ja näidud.
Plommimise jaoks on san. tehnika kaupluses müügil plommitross 5.- meeter ja plomm 3.-tk
San.tehniku kohale kutsumine on 200.- kord!!
Plommitangi hind on 1860.- krooni (USA patent)
Tavaliselt vajutavad vahetajad näpitsaga plommi kokku
Mõõtja vahetuse puhul tuleb koostada vormikohane akt: Mõõtjate numbris ja näidud.
Plommimise jaoks on san. tehnika kaupluses müügil plommitross 5.- meeter ja plomm 3.-tk
San.tehniku kohale kutsumine on 200.- kord!!
Plommitangi hind on 1860.- krooni (USA patent)
Tavaliselt vajutavad vahetajad näpitsaga plommi kokku
Jumaluke ma tean ju kust tuleb ühistu raha. Ma maksan 11 kr.M2, iga kuu
733.60 ja aastas......Me oleme lasknud juhatusel üle pea kasvada.
Aga me ei suuda sealt midagi tagasi saada.Ei oma korteri ega maja hüvan-
guks.Pühakiri on väga hull st põhikiri.
Ja ergon lp.juhatuse esimees,tore et vastasid ja ma saan nii arugi,et anna veel. Mu veemõõtjate plommimine,montaaž,taatlemine,vajadusel vahetami
ne maksab 1850.- Juhatus on töö tellinud meie elamuga rahalises lepingu-
suhtes olevalt hooldusfirmalt.Juhatuse protokolli ei ole siiani saanud.
Majandusplaanis seda tööd ei olnud 2009.a. ei ühistu väliselt ega siseselt.
Taatlusaeg on möödas juba 1,5.a. Ei ole juhatus täitnud seadust ega ka
elanikud.
733.60 ja aastas......Me oleme lasknud juhatusel üle pea kasvada.
Aga me ei suuda sealt midagi tagasi saada.Ei oma korteri ega maja hüvan-
guks.Pühakiri on väga hull st põhikiri.
Ja ergon lp.juhatuse esimees,tore et vastasid ja ma saan nii arugi,et anna veel. Mu veemõõtjate plommimine,montaaž,taatlemine,vajadusel vahetami
ne maksab 1850.- Juhatus on töö tellinud meie elamuga rahalises lepingu-
suhtes olevalt hooldusfirmalt.Juhatuse protokolli ei ole siiani saanud.
Majandusplaanis seda tööd ei olnud 2009.a. ei ühistu väliselt ega siseselt.
Taatlusaeg on möödas juba 1,5.a. Ei ole juhatus täitnud seadust ega ka
elanikud.
Kõik rahaliste kulutuste planeerimine on üldkoosoleku pädevuses. Juhatus ainuisikuliselt ei midagi otsustsada. Juahtus viib ellu üldkoosoleku otsuseid.
-
- Liige
- Kontakt:
Hetkel on veearvestid nii odavad ja kui hulgim võtta saad ka veel % alla.Meie ostsime uued ja oma mees vahetas 100 eeku tükist arvesti ära.Kõik said sellest juba ise aru, et taatlemine suht mõtetu tegevus.Järgmise 5 aasta pärast saadan teatise, et taatlemis aeg läheneb.Kõik omanikud on teadlikud, et ülejäänud vesi läheb nende taatlemata tegelaste vahel jagamisele.
mida veel.....