Vee jagamine
Moderaator:Heino
Selline küsimus,kuidas arvestada vee kulu kui majas on 2 tühja korterit ja nendel ei ole mõõturit peal?
Re: Vee jagamine
Korteris, kus ei elata, ei kulu ju ka vett. Võibolla mõtlete, et inimene ei ela seal ajutiselt ja pole võimalik kindlaks teha, millal ta elab ja vett kulutab?
Kui kõigil on mõõturid ja paaril korteril ei ole, siis jagatakse nn mõõturiga korteritest ülejääv vesi nende vahel, kellel pole mõõturit.
Kui korteril on omanik, kuid ta seal ei ela, siis allub ta ikkagi kehtestatud reeglitele, see tähendab, et korteriomanik on kohustatud paigaldama mõõturi ja igakuiselt teatama näidu. Vastasel korral jagatakse vee ülejääk automaatselt temale. Sest teil pole ju võimalik kindlaks teha, kas ta kasutab vett või mitte.
Kas ma sain õieti teie probleemist aru?
Kui kõigil on mõõturid ja paaril korteril ei ole, siis jagatakse nn mõõturiga korteritest ülejääv vesi nende vahel, kellel pole mõõturit.
Kui korteril on omanik, kuid ta seal ei ela, siis allub ta ikkagi kehtestatud reeglitele, see tähendab, et korteriomanik on kohustatud paigaldama mõõturi ja igakuiselt teatama näidu. Vastasel korral jagatakse vee ülejääk automaatselt temale. Sest teil pole ju võimalik kindlaks teha, kas ta kasutab vett või mitte.
Kas ma sain õieti teie probleemist aru?
Siin on veel üks nipp, mille lisan sirtsu postitusele. Kui korteriomanik on teinud juhatusele vastavasisulise avalduse, et korter on tühi alats x kuni x kuupäevani, siis juhatus ei tohi arvestada veekulu. Kui selgub, et korteriomanik petab juhatust, siis tuleb omanikuga kohtumine kokku leppida ja avalduse sisu täpsustada või siis avaldus tühistada.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Tänan vastuste eest.
Aga jah probleem selline ,et 2 korterid seisavad juba aastaid tühjana ja mõõtur on alles paigaldatud majapeale.Kellegil korteris mõõturit veel pole.Ühesõnaga saan nii aru ,et tühjade korteri omanikud peavad tegema avalduse ,et nad ei ela sees või siis kindlam oleks mõõtur korterisse paigaldada ja selle näit igakuiselt esitada.
Aga jah probleem selline ,et 2 korterid seisavad juba aastaid tühjana ja mõõtur on alles paigaldatud majapeale.Kellegil korteris mõõturit veel pole.Ühesõnaga saan nii aru ,et tühjade korteri omanikud peavad tegema avalduse ,et nad ei ela sees või siis kindlam oleks mõõtur korterisse paigaldada ja selle näit igakuiselt esitada.
Jah korteriomanikud võiksid valida,kas teevad avalduse,et selest ajast selle ajani ei arvestataks vett (ja siis ilmselt ka prügi). Teine variant, et teatada iga kuu näit, neid kindlasti ei huvita. Sellepärast ei hakka nad ka mõõdikut paigutama.
Võiksid, kuid paraku ei ole paljudel ühistutel kodukorda kehtestatud. Võimalus on sellest olenemata ikkagi olemas.sirts kirjutas:Need variandid võiksid olla näiteks kodukorras.
Viimati muutis Valge, 24 Veebr 2008 14:10, muudetud 1 kord kokku.
Kui te alles olete mõõturid paigaldanud, siis pidite enne sellest neile teada andma (üldkoosoleku kutses, protokollis). Kui nad siis ei reageeri, siis alles saate neid ebameeldiva arvega üllatada.olga131 kirjutas:Aga jah probleem selline ,et 2 korterid seisavad juba aastaid tühjana ja mõõtur on alles paigaldatud majapeale..
Olge tähelepanelikud teavitamiseviisi osas - lugege seadust ja põhikirja!
Kesse keelab veekulu arvestada?Valge kirjutas: Kui korteriomanik on teinud juhatusele vastavasisulise avalduse, et korter on tühi alats x kuni x kuupäevani, siis juhatus ei tohi arvestada veekulu.
imelik küsimus?
Täpsusta veidi, mida sa selle küsimusega öelda tahtsid?
Täpsusta veidi, mida sa selle küsimusega öelda tahtsid?
Sinu väide on, et juhatus ei tohi arvestada veekulu. Mina küsin, et millise õigusaktiga see keelatud on?
LIhtsalt hea inimene
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Kui ma ei eksi siis tarbijakaitseamet oli sellele väga vastu.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Kui korteriomaniku näidud ei klapi maja näiduga, siis ju tekib vahe, selle vahe ju peab ka keegi kinni maksma ,kes siis selle vahe maksab ja kuidas seda jagada?
- Heino
- Administraator
- Kontakt:
Üldveekulu peab igaljuhul kinni maksma. Samast allikast võtab ka ju koristaja vett.
No korteriühistutes otsustab kõike ikka üldkoosolek. Tarbijakaitse minu teada KÜdega ei tegele. Kuigi vahel võiks.
Nu jah,aga kust see koristaja vee võtab?Meil on keldris kraan kust võtsime näiteks vett kui tahtsime autod pesta või muru kasta,aga nüüd kes on selle kraani sinna pannud tahab omal kulul sinna mõõturi panna,siis ei ole kuskilt vett võtta.Tegelikult, ma arvan, et see keldri kraan on nagu ühine ja et peaks ühiselt elanikudega paigaldama mõõtja.
Kui omanik on teinud sellekohase avalduse, siis see ongi aluseks.pimeloom kirjutas:Sinu väide on, et juhatus ei tohi arvestada veekulu. Mina küsin, et millise õigusaktiga see keelatud on?
Ma ei kujuta ette, et juhatuse liige saab dikteerida, kas ma kulutan äraolekul vett või mitte
Avaldus ongi aluseks.
Õige lähenemine ega siis koristaja oma korteri põrandaid selle veega pese.olga131 kirjutas:Tegelikult, ma arvan, et see keldri kraan on nagu ühine ja et peaks ühiselt elanikudega paigaldama mõõtja.
Ülekulu tuleb jagada korteriomanike vahel võrdselt.
[quote="Valge] Kui omanik on teinud sellekohase avalduse, siis see ongi aluseks.
Ma ei kujuta ette, et juhatuse liige saab dikteerida, kas ma kulutan äraolekul vett või mitte
Avaldus ongi aluseks.[/quote]
Sinu väide oli, et siis ei tohi arvestada veekulu. Inimese avaldus ei ole selle mittetohtimise aluseks. Ja ma pidasingi tegelikult silmas üldvee kulu, sest kui korterites on veemõõtjad, arvestatakse veekulu ju mõõtjate alusel.
Avaldus ongi aluseks.[/quote]
Sinu väide oli, et siis ei tohi arvestada veekulu. Inimese avaldus ei ole selle mittetohtimise aluseks. Ja ma pidasingi tegelikult silmas üldvee kulu, sest kui korterites on veemõõtjad, arvestatakse veekulu ju mõõtjate alusel.
- Heino
- Administraator
- Kontakt:
Autosid pestakse pesulas. Muru kastmise kohta saab aga teha eraldi avalduse veeettevõtjale. Esiteks autopesuvesi reostab ümbritsevat keskonda ja see ei ole oma hoovis eriti mõttekas, teiseks kas igal inimesel on siis auto? Sellest võivad juba järgnevad vaidlused kaela tulla.olga131 kirjutas:Meil on keldris kraan kust võtsime näiteks vett kui tahtsime autod pesta või muru kasta.
Kui näidud ei klapi, siis vahe jagage inimeste arvuga (vett kulutab inimene mitte m2)olga131 kirjutas:Kui korteriomaniku näidud ei klapi maja näiduga, siis ju tekib vahe, selle vahe ju peab ka keegi kinni maksma ,kes siis selle vahe maksab ja kuidas seda jagada?
-
- Revident
Kui näidud ei klapi, siis vahe jagage inimeste arvuga (vett kulutab inimene
mitte m2)
Mis alust on arvata, et 3 liikmelise pere vee ülekulu on suurem kui üksiku inimese vee ülekulu. Vee ülekulu jaguneb ikka korterite vahel, sest võimatu on kindlaks teha kus see tekkis. Sama kehtib minu arvates ka niinimetatud mittekasutajate kohta, pole ju teoreetiliselt võimatu, et ülekulu ongi sellest tühjast korterist pärit.
mitte m2)
Mis alust on arvata, et 3 liikmelise pere vee ülekulu on suurem kui üksiku inimese vee ülekulu. Vee ülekulu jaguneb ikka korterite vahel, sest võimatu on kindlaks teha kus see tekkis. Sama kehtib minu arvates ka niinimetatud mittekasutajate kohta, pole ju teoreetiliselt võimatu, et ülekulu ongi sellest tühjast korterist pärit.
Jah, sul on õigus. Meil oli juttu ju veemõõdikuta korterist.pimeloom kirjutas:väide oli, et siis ei tohi arvestada veekulu. Inimese avaldus ei ole selle mittetohtimise aluseks. Ja ma pidasingi tegelikult silmas üldvee kulu, sest kui korterites on veemõõtjad, arvestatakse veekulu ju mõõtjate alusel.
Huvitav, kas siis kõik vee ülekulu tohib julmalt nedele isikute vahel ära jagada, kelle pole mõõdikut? Mis selle peale kohtupraktika küll ütleb????? On meil ju igal pool see mõiste "mõistlik".
Kui mõõdik on olemas, siis aitab avaldus kindlasti.