ekspluatatsiooni kulu
Moderaator:Heino
keegi seletaks mis see on ?
Meil see võtab 2/3 kommunaalidest
Meil see võtab 2/3 kommunaalidest
Re: ekspluatatsiooni kulu
Kas selline rida on ka olemas.
On olemas halduskulud ja hoolduskulud.Huvitav mida see KÜ teil siis eksplutatsioonib. Arusaamatu värk,Huvitav kui suur see siis on. Mõeldakse ikkagi igasuguseid asju välja. Küsi juhatuselt eelarvet , et see oleks kõik korrektselt lahti kirjutatud.Ja iga teenuse kohta ka koefitsent ka.
Nii , et küsi juhatuselt seletust ja siis teavita ka meid.Tahaks ka teada , mis kulud need siis on.
Muidugi see oli Nõukogude ajal korteriarvetes sees , kui korterid ei olnud omandid. Siis majavalitsus pani sisse eksplutatsioon.Siis need korterid kuulusid Riigile.Siis see ei olnud kellegi omand. seda tõlgendati , kui korteri pinda.Kuid nüüd on kas omaniku oma või siis üürikorter. Munitsipaalkorter. Ka seal ei ole sees see sõna.
On olemas halduskulud ja hoolduskulud.Huvitav mida see KÜ teil siis eksplutatsioonib. Arusaamatu värk,Huvitav kui suur see siis on. Mõeldakse ikkagi igasuguseid asju välja. Küsi juhatuselt eelarvet , et see oleks kõik korrektselt lahti kirjutatud.Ja iga teenuse kohta ka koefitsent ka.
Nii , et küsi juhatuselt seletust ja siis teavita ka meid.Tahaks ka teada , mis kulud need siis on.
Muidugi see oli Nõukogude ajal korteriarvetes sees , kui korterid ei olnud omandid. Siis majavalitsus pani sisse eksplutatsioon.Siis need korterid kuulusid Riigile.Siis see ei olnud kellegi omand. seda tõlgendati , kui korteri pinda.Kuid nüüd on kas omaniku oma või siis üürikorter. Munitsipaalkorter. Ka seal ei ole sees see sõna.
arve oli natuke alla 1100.- ja see ekspluatatsiooni kulu oli 642.-
Kas see peaks olema normaalne ?????
Krt , oleks seda enne kolimist teadnud et nii palju jamasi poleks ostnudki .
see "kulu" on siis rm järgi - ehks 64,2 * 10.-
ja kui küsin iga teenuse kohta koefitsenti , siis mida ma täpsemalt sealt vaatama peaksin .
Kas see peaks olema normaalne ?????
Krt , oleks seda enne kolimist teadnud et nii palju jamasi poleks ostnudki .
see "kulu" on siis rm järgi - ehks 64,2 * 10.-
ja kui küsin iga teenuse kohta koefitsenti , siis mida ma täpsemalt sealt vaatama peaksin .
mine uuri raamatupidamisest. Nad peavad seda ju arvestama mingite otsuste või põhimõtete alusel.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Koefitsent on nüüd selline leammj teada asi. Aga küsi ühistu juhatuselt majanduse aastakava, seal peavad olema kõik tulud ja kulud välja kirjutatud, küsi ka seda milleks ekspluatatsiooni kulu kasutatakse ja küsi üldkoosoleku protokolli mille alusel see on kehtestatud. Mingi variant on see, et kui teil ei ole arvel haldus-, hooldus- ja/või remondifondi makset, siis miski asi neist on nimetatud ekspluatatsiooni kuluks.carru kirjutas:see "kulu" on siis rm järgi - ehks 64,2 * 10.-
Omal ajal sai ka oma maja endiselt juhatuselt küsitud ekspluatatsioonikulu kohta. Selgus, et kogutakse vana nime all remondi tarbeks raha. arvatavasti on ka teil nii (loodan vähemalt). Olen näinud ka amortisatsioonitasu nime all.
Ma usun , et juhatus ka peab teadma , mis on koefitsent. Mille järgi teeb juhatus majanduskava, Minu jaoks summa 1100 ei ütle midagi, ja ka summa 642. Koefitsent ongi see , et summa , mis võetakse kr/m2.Ma usun ka , et eksplutatsiooni nimetuse all võib olla remondi kulu kui ka hooldus-/halduskulu.