Keldrisse ehitada saun.

Teised probleemid

Moderaator:Heino

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:
Re: Keldrisse ehitada saun.

Postitus Postitas sirts » 26 Veebr 2008 21:11

Kui maja ehitati, siis olid loomulikult kõigil korteritel keldriboksid, isegi numbrid on uste peal olemas. Vahepeal on toimunud liikumisi, vahetunud korteriomanikke jne. Seda on kasutanud ära teised n-ö põliselanikud, kes on hõivanud omale teiste bokse ja ehitanud uusi (mina nimetan kuudikuid) juurde, hõivanud kõikvõimalikke ruume, mida aga võtta on.
Maja on 27 aastat vana, ühistu aga alles neljane. Väga raske on nüüd inmestelt midagi ära võtta, mis on olnud aastaid nende oma. Ja kui üldkoosolekul vaid ühte-kahte inimest see ümberjagamine huvitab, siis polegi midagi teha. Ja praegu me ei teegi. Seni kuni enamik selle olukorraga rahul on.
Soovitan vaadata kuhu oleme aruteluga jõudnud. Mina seda ei alustanud ja keldrisse sauna ei ehita. Praegu arutleme miskipärast selle ümber, mis pole probleemiks.

hullumaja
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas hullumaja » 26 Veebr 2008 22:08

teema on ju ikkagi kelder-laiaslaastus

k24
Juhatuse esimees
Juhatuse esimees

Postitus Postitas k24 » 26 Veebr 2008 22:20

sirts kirjutas:Kui maja ehitati, siis olid loomulikult kõigil korteritel keldriboksid, isegi numbrid on uste peal olemas. Vahepeal on toimunud liikumisi, vahetunud korteriomanikke jne. Seda on kasutanud ära teised n-ö põliselanikud, kes on hõivanud omale teiste bokse ja ehitanud uusi (mina nimetan kuudikuid) juurde, hõivanud kõikvõimalikke ruume, mida aga võtta on. .....
kusjuures meil enam-vähem sama teema ja pakun, et see puudutab enamikke ühistuid. kusjuures meil on hetkel käsil probleemi lahendamine ehk nö ruumide omavolilistelt hõivajatelt on soov osad ruumid anda ühiskasutusse rataste hoidmiseks ja põhikirjas sätestada ka seda, et kõikidel korteritel on keldribokile õigus.
...aga sellest ma sirts ikka aru ei saa, et kuda sul saab kogu see keldri omavoli kinnistusraamatusse olla kantud ?

hullumaja
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas hullumaja » 26 Veebr 2008 23:52

oleks huvitav teada jah...

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 27 Veebr 2008 07:34

K24, ma ju kogu aeg räägin, et enamusel ei ole kinnistusraamatusse kantud, vaid mõnede korterite kinnistusteadetel on kirjas, et korteri juurde kuulub keldriboks. No rohkem ei oska ma siia enam midagi lisada.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 27 Veebr 2008 08:23

k24 kirjutas:
Valge kirjutas: Kõik vehivad sõnaga "seadus" Palun viita konkreetsete seaduste punktile, siis on see jutt usutavam.
Valge, ma pole näinud, et sa siin teemas ühtelegi §-le oleks viidanud, äkki teed seda ise ?
Ma olen kindel, et pead uuesti otsima (juhul, kui sa seda üldse tegid) ! :D

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 27 Veebr 2008 08:30

hullumaja kirjutas:kuidas sai ehitada maja nii et osadel korteritel pole keldrit.
Eesti Vabariigis saab palju mida teha. Ega siis järelvalvet paljude tegevuste osas ei ole. Nii nagu kirjutasin, paneb notar lepingusse sisse ka keldriboksi või parkimiskoha ja nii see on.
Soovitan uurid/otsida kohtupraktikaid. Äkki on abi.

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

Vasta