Radiaatorid tilguvad - KES MAKSAB?
Moderaator:Heino
Väikselt läbi roostetavat ja tilkuma hakkavat toru ilma korterioanikuta ei tuvasta, aga kui terve püstak omavoliliselt tühjendatakse, siis see peaks rõhu kao kaudu näha olema.
Re: Radiaatorid tilguvad - KES MAKSAB?
minnes tagasi radikate teema juurde:
mul oli sama probleem, et eelmise aasta talvel hakkas üks radikatest tilkuma. Sai kohe ühistu juhatust teavitud, nemad kutsusid ÜK, kes otsustas, et midagi mulle vahetama ei hakka. Mina seevastu keeldusin selle kütmata toe eest maksmast (teiste ruumide kütmise eest maksan korralikult). Sellest kõigist teavitasin neile kirjalikult. Nüüd ootan, kuidas see ikkagi laheneb (kui üldse laheneb).
Kas on ikkagi üht-teist, peale kohtusse pöördumist, mida võiks veel ette võtta?
mul oli sama probleem, et eelmise aasta talvel hakkas üks radikatest tilkuma. Sai kohe ühistu juhatust teavitud, nemad kutsusid ÜK, kes otsustas, et midagi mulle vahetama ei hakka. Mina seevastu keeldusin selle kütmata toe eest maksmast (teiste ruumide kütmise eest maksan korralikult). Sellest kõigist teavitasin neile kirjalikult. Nüüd ootan, kuidas see ikkagi laheneb (kui üldse laheneb).
Kas on ikkagi üht-teist, peale kohtusse pöördumist, mida võiks veel ette võtta?
-
- Revident
Esimene ja kõige lihtsam asi mis pähe tuleb, on oma kulu ja kirjadega töö ära teha ning kuna juhatust on probleemist informeeritud ,esitada arve väljamaksmiseks juhatusele.
Kuna kulutused on põhjendatud, ei tohiks sellest mingit probleemi tekkida.
Kuna kulutused on põhjendatud, ei tohiks sellest mingit probleemi tekkida.
see on esimene mõte, mis ka mulle omal ajal pähe tuli. Teine mõte tuli ka: kes hakkab selle arve kinni maksma, kui otsus mittemaksmise kohta on juba vastu võetud?
Viimati muutis elly, 06 Okt 2007 15:41, muudetud 1 kord kokku.
-
- Revident
Arvan, et teie põhikirjas on ka selline punkt sees.elly kirjutas:see on esimene, mis ka mulle omal ajal pähe uli. Teine mõte tuli ka: kes hakkab selle arve maksma, kui otsus mittemaksmise kohta on juba vastu võetud?
4.1.5 teha korteri ja selle mõtteliste osade säilitamiseks vajalikke toiminguid teiste korteriomanike nõusolekuta kui Ühistu ei täida oma kohustusi ja nõuda teistelt korteriomanikelt mõtteliste osade korrashoiuks tehtud kulutuste proportsionaalset hüvitamist;
4.1.6 nõuda tema korteris toimunud mõtteliste osade korrashoiuga seotud kahjude hüvitamist;
Tehke vastavasisuline avaldus juhatusele veel kord (kahes eksemplaris, millest enda omale võtke allkiri koos kuupäevaga kättesaamise kohta) ja paluge keeldumise kohta kirjalikku põhjendust.
See sai juba ka tehtud. Teist korda saatsin neile meeldetuletuse pool aastat tagasi. Sai vastatud, et seda ei soovinud ÜK.
See, et mul on õigus midagi nõuda, et tähenda, kahjuks, seda, et mulle hüvitatakse - see on elu kurb tõde
See, et mul on õigus midagi nõuda, et tähenda, kahjuks, seda, et mulle hüvitatakse - see on elu kurb tõde
-
- Revident
Rumal soovitus, aga proovige tilkuvat vett alumise naabriga jagada, siis on hädalisi juba kaks.
jah, jah, see on ainus, mida jääb veel teha... Kahju, et meil on ainult kahekordne maja, oleks 5-kordne, oleks hädalisi juba 5, siis oleks lootust, et meile ikkagi tähelepanu pööratakse..
Ma ei saa aru, kuidas üks juhatus saab küttesüsteemi nii hooletult suhtuda. Radika õhutuskraani vahetamise kohta saan aru, aga kui radikas juba ise läbi laseb, siis on küll juhatusel kohustus tegutseda. KOS § 15 lg 2 ütleb: Korteriomanikul on õigus teha kaasomandi eseme säilitamiseks vajalikke toiminguid teiste korteriomanike nõusolekuta ning ta võib teistelt korteriomanikelt nõuda, et nad hüvitavad vajalikud kulutused kaasomandi kulude kandmise suhte alusel.
Kui ÜK otsustas mitte teha, siis pead töö ise ära tegema ja ühistule nõude esitama (eraisik ei saa arvet esitada). Tähtajaks tasumata nõude vastu esitad kiirmenetluse avalduse sellesama tähtajaks tasumata nõude ja KOS § 15 lg 2 alusel. Arvan, et igal-juhul võidad, kui peaks kiirmenetlusest edasi minema.
Kui ÜK otsustas mitte teha, siis pead töö ise ära tegema ja ühistule nõude esitama (eraisik ei saa arvet esitada). Tähtajaks tasumata nõude vastu esitad kiirmenetluse avalduse sellesama tähtajaks tasumata nõude ja KOS § 15 lg 2 alusel. Arvan, et igal-juhul võidad, kui peaks kiirmenetlusest edasi minema.
See peaks minema avariiremondi alla, mis tähendab, et selleks pole vaja üldkoosoleku otsust. Selles osas võib juhatus ise otsuse teha.
-
- Revident
Pean Sirtsu arvamust õigeks, aasta või enam sellise asjaga mitte tegelda on täiesti arusaamatu ning üldkoosolek ei puutu siia üldse, see ongi samasugune avarii nagu kanalisatsiooni ummistus, mis tuleb likvideerida võimalikult kiiresti.sirts kirjutas:See peaks minema avariiremondi alla, mis tähendab, et selleks pole vaja üldkoosoleku otsust. Selles osas võib juhatus ise otsuse teha.
nende arust on vist loomulik, et üks tuba on köitmata, raha nõuavad aga täie rauaga. see selleks..
ca nädal pärast minu avariid tegid nad ÜK, kus sai etteloetud mingi pabel "haldustsoonide eraldamise kohta", mille järgi korteri radikate väljavahetamise eest hakkas vastutama korteriomanik. Selle kokkuleppe rakendamise eest hääletas enamus ÜK olnud omanikke.
Oma mõlemas pöördumises juhatuse poole palusin neil vastavad ÜK otsused, mis minu korteri kohta käivad, esitada mulle paberil. Mu palve ignoreeriti.
Kiirmenetlusse pöörduksin hea meelega, kuiid ei taha kaotajaks saada selle tõttu, et kuna mulle ei taheta seda ÜK protokolli koopiat edastada, jääb neil võimalus protokoll "õige kuupäevaga" ümber vormistada. See, et protokolle KÜ-des tehakse väga palju ümber, on paljudel teada (nägin isegi ühe kohtuasja, kus figureeris 3 erineva sisuga protokolli, mis käisid ühe ja sama ÜK kohta. Kõik need olid juhatuse esitatud).
ca nädal pärast minu avariid tegid nad ÜK, kus sai etteloetud mingi pabel "haldustsoonide eraldamise kohta", mille järgi korteri radikate väljavahetamise eest hakkas vastutama korteriomanik. Selle kokkuleppe rakendamise eest hääletas enamus ÜK olnud omanikke.
Oma mõlemas pöördumises juhatuse poole palusin neil vastavad ÜK otsused, mis minu korteri kohta käivad, esitada mulle paberil. Mu palve ignoreeriti.
Kiirmenetlusse pöörduksin hea meelega, kuiid ei taha kaotajaks saada selle tõttu, et kuna mulle ei taheta seda ÜK protokolli koopiat edastada, jääb neil võimalus protokoll "õige kuupäevaga" ümber vormistada. See, et protokolle KÜ-des tehakse väga palju ümber, on paljudel teada (nägin isegi ühe kohtuasja, kus figureeris 3 erineva sisuga protokolli, mis käisid ühe ja sama ÜK kohta. Kõik need olid juhatuse esitatud).
-
- Revident
4.2.13 mitte ehitama ümber ilma üldkoosoleku kirjaliku loata korteri kütte-, elektri-, veevarustus- ja kanalisatsioonisüsteemi. Korteri ümberehitamisel ei tohi lõhkuda ega nõrgendada hoone kandvaid seinakonstruktsioone;
Selline punkt on arvatavasti ka teie põhikirjas, nii et tegelikult ei tohiks te küttesüsteemi remondiga tegeleda.
Selline punkt on arvatavasti ka teie põhikirjas, nii et tegelikult ei tohiks te küttesüsteemi remondiga tegeleda.
remont ja ümber ehitamine on kaks erinevat asja. Seadust tuleb lugeda hoolikalt.
Kiireloomulistes küsimustes nagu avarii lokaliseerimine ja likvideerimine, peab juhatus viivitamatult abinõud ette võtma. Kui korteriomaniku vara kahjustub nende viivituse tulemusena, siis tuleb juhatusel kahju ka korvata.
Pole mõistlik alati ÜK kokku kutsuda. Tekib küsimus, milleks siis juhatus , kui kiireloomulisi küsimusi arutab ja ostsutab rahavas.
Minu korteris on sama olukord, kütteperioodi on alusataud, kuid ühes toas püstik tilgub ja juhatus ei tee väljagi. Maadlen nedega veel veidi ja kui miskit ei aita, siis lasen äras parandada ja esitan juhatusele nõude.
Kiireloomulistes küsimustes nagu avarii lokaliseerimine ja likvideerimine, peab juhatus viivitamatult abinõud ette võtma. Kui korteriomaniku vara kahjustub nende viivituse tulemusena, siis tuleb juhatusel kahju ka korvata.
Pole mõistlik alati ÜK kokku kutsuda. Tekib küsimus, milleks siis juhatus , kui kiireloomulisi küsimusi arutab ja ostsutab rahavas.
Minu korteris on sama olukord, kütteperioodi on alusataud, kuid ühes toas püstik tilgub ja juhatus ei tee väljagi. Maadlen nedega veel veidi ja kui miskit ei aita, siis lasen äras parandada ja esitan juhatusele nõude.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
elly, siin võib hagimenetluses tekkida küsimus selle üle, kas ÜK otsus radikate inimese parandada jätta on seaduslik, sest KÜS mõttega see kokku ei lähe: § 2 järgi on KÜ eesmärgiks ..... mõtteliste osade ühine majandamine. Korteriomaniku hallata jätmine tähendab põhimõtteliset seda, et kes tahab keerad torudel kraanid kinni ja kogu püstak jääb külmaks - ei saa ju sedasi - millkes siis üldse ühistu.
Ma ei kahtle sugugi, et sedasi oma rahadega parandamine ja juhatusele arve esitamine on õige ja seaduslik. Aga kuidas siis edasi toimid, kui juhatus arvet ei tasu?Valge kirjutas: Minu korteris on sama olukord, kütteperioodi on alusataud, kuid ühes toas püstik tilgub ja juhatus ei tee väljagi. Maadlen nedega veel veidi ja kui miskit ei aita, siis lasen äras parandada ja esitan juhatusele nõude.
Külastan juristi ja siis otsustan. Fakt on see, et mina olen omanikohust täitnud ja juhatust kirjalikult mitmel korral teavitanud. Viimase teatise edastan neile tähitult, siis asun asja kallale.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
oma ettepaneku kirjutasin eelnevalt: töö, nõue, kiirmenetlus ...ja arvatavasti hagimenetlus.pimeloom kirjutas:........Aga kuidas siis edasi toimid, kui juhatus arvet ei tasu?