Küttesüsteemi õhutamisest
Moderaator:Heino
Vana maja, õhutuskraanid osadel radiaatoritel keeratavad, osad automaatõhutustega (korteriomanike endi ostetud). Osad viimaste korruste elanikud on võtnud sõna radiaatorite õhutamise teemal, et ei viitsi kütte perioodi alguses linna tulla, vanade kraanidega ja sealt tuleva veega jännata.
Ühistu, vahetage kraanid automaatide vastu ja kü kulul ja kohe.
(Inimlikult mõistetav, aga pole kü esmavajalike ettevõtmiste hulgas.)
Keskküttesüsteem on kaasomandis küll, aga kuivõrd:
Kelle omad on õhutuskraanid? Kü-krt.omanik
Kelle asi on maksta kraanide mugavusvahetus?
Kuivõrd saab sundida korteriomanikke püstakut õhutama. Vastuväide korteriomanikult, pange automaadid, siis pole probleemi?
Ühistu, vahetage kraanid automaatide vastu ja kü kulul ja kohe.
(Inimlikult mõistetav, aga pole kü esmavajalike ettevõtmiste hulgas.)
Keskküttesüsteem on kaasomandis küll, aga kuivõrd:
Kelle omad on õhutuskraanid? Kü-krt.omanik
Kelle asi on maksta kraanide mugavusvahetus?
Kuivõrd saab sundida korteriomanikke püstakut õhutama. Vastuväide korteriomanikult, pange automaadid, siis pole probleemi?
Re: Küttesüsteemi õhutamisest
Küttesüsteemid on ühisomand, ka radiaatorid korterites tegelikult. Küll aga võib üldkoosolek otsustada, et ühistu paigaldab automaattuulutuskraanid, kuid nõuab need kulutused korteriomanikelt sisse. See oleks mõistlik lahendus, kui ühistul on näiteks muud plaanid ja tuulutuskraanid pole ühistu jaoks hetkel prioriteetsed. Kui enamus on ise need vahetanud, siis oleks see õiglane, kui üldkoosolek otsustab, et kõigil vahetatakse ühekorraga, siis võiks see minna remondikuludesse. Peaks olema loogiline. Paar ülemise korruse omanikku võivad nõuda, kuid sellega peavad ka teised nõus olema. Küsige üldkoosolekul inimeste arvamust.
Igati nõus, aga selle aastane üldkoosolek on meil läbi ja väiksemate asjade otsustamiseks ei ole kombeks erakorralist kokku kutsuda, seega teema järgmisse aastasse.sirts kirjutas:Küttesüsteemid on ühisomand, ka radiaatorid korterites tegelikult. Küll aga võib üldkoosolek otsustada, et ühistu paigaldab automaattuulutuskraanid, kuid nõuab need kulutused korteriomanikelt sisse. .............. Küsige üldkoosolekul inimeste arvamust.
Kuna automaatõhutite nõudja tahab neid aga kohe saada, siis ootan veel läbiproovitud lahendusi kraanide mugavusvahetuse teemal.
Nee kraanid on niivõrd odavad, et ei tasuks probleemi tekitada. Tuleks ainult uurida, mis firma kraane osta. Ühte ma tean, Itaalia kraami ei tohi osta. Omal kogemus Minu Vara ajast. Elan eelviimasel korrusel ja õhutuskraanide nupud kiilusid kinni (pidigi olema selle firma kraanide viga) ja mul siis uputas ikka jubedalt köögist kukkus lagi, väikses toas lagi ja mööbel vettinud. Ülemine naaber suvilas. Õnneks ei mingit eurot vaid euroootel korter. Ma ajasin seda asja aasta aega, aga saavutasin, et vahetati kraanid ja maksti remondi kulud. st. maksja oli Minu Vara.
Ma uurisin kord ja nt see itaallane CALEFFI pidavat hea olema. Sellel konkreetsel isendil hea, et saab korgi maha võtta ja puhastada. Miskipärast arvan, et kõik need automaatsed lähevad vanades süsteemides varem või hiljem umbe ja siis oleks hea, kui saab lahti võtta. Mul on radikal WATTS õhutajad (2tk) on mõlemad umbes. Kuna lahti võtta ei saa, siis võin need vaid minema visata.
Ju nendel itaallastel neid firmasi kah mitu. Mäletan, et kiruti itaalaste kraane, aga tookord ei süvenenud teemasse.
a' mis jama see on, kui süsteemi tuleb pidevalt vaikselt õhku juurde ja iga 3-4 päva takka peab jälle õhutama ?
Mõnel inimesel on imelik loogika. Et ühtsel süsteemil, mis kuulub ühistule, osa süsteemi detaile kuulub mitte ühistule vaid korteriomanikule. Ilma õhutuskraanideta küttesüsteem ei tööta. Ja kui küttesüsteem kuulub ühistule, siis kuuluvad ühistule kõik selle süsteemi detailid, õhutuskraanid kaasa arvatud. Ja ühistu peab hoolitsema selle eest, et need kraanid ilma korteriomanikuta õhu välja laseksid.
Täiesti nõus, aga kui praktika on selline, et ühistu ei ole seni nende eest hoolitsenud ja autom. õhutajaid paigaldanud, siis teostab õhutamist ikkagi korteriomanik eriti kui see on kodukorras või lausa põhikirjas sedasi sätestud. Teine teema on see, et need õhutajad lähevad tihti umbe ja kokkuvõttes on nii korteriomanikul, kui ühistule tüli rohkem. Kraan on töö- ja lollikindel: keerad lahti ja saad alati õhu välja.majaka kirjutas:...... siis kuuluvad ühistule kõik selle süsteemi detailid, õhutuskraanid kaasa arvatud. Ja ühistu peab hoolitsema selle eest, et need kraanid ilma korteriomanikuta õhu välja laseksid.