Mina teha pensionäridest korteri omanikega?

Teised probleemid

Moderaator:Heino

Vasta
kodu496
Üüriline
Üüriline
Mina teha pensionäridest korteri omanikega?

Postitus Postitas kodu496 » 22 Jaan 2010 17:02

Tere,
Kas on kellegil olnud taolisi probleeme ja oskab ehk soovitada ...
Mida teha pesnionärist korteriomanikega, kes väidavad, et ei jõua kommunaalmaksete eest rohkem maksta kui 1000.- kr kuus ja arvavad, et ülejäänud maja peab seda remonttöid planeerides arvesse võtma. Meil on ahiküttega maja, hiljuti tegime trepikojad korda, siseviimistlusmaterjalid nägid ette vähemalt 5+ kraadi, paigaldasime elektriradikad, mis tähendas eelmise kuu eest 80kr üldelektrit korteri peale, nad jätsid 50 kr maksmata.
Samas on neil suvila ülal pidada ja Elioni Digi TV pakett, mille eest jõuavad maksta 450-500.- kr kuus. Mida sellistega teha? Tänan abi eest ette :)

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Re: Mina teha pensionäridest korteri omanikega?

Postitus Postitas majaka » 22 Jaan 2010 17:23

Meil on pensionärid kõige korralikumad maksjad. Nad saavad ju linnalt toetust, kui kommunaalkulud ületavad kindla sissetulekute piiri

kodu496
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas kodu496 » 22 Jaan 2010 17:31

Tänud, uurin kindlasti välja mil määral toetatakse :)

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 22 Jaan 2010 17:36

Mis vahe on pensionäärist korteriomanik või siis töötu. Maja hindab neid kõike võrdselt. Kui on võlgu. tehke võlanõue. Mingit vahet ei saa teha pensionäärist korteriomanikust. Huvitav kellele nad korteri pärandavad. Kui ei jaksa, Loen , et see nende probleem. Kõiki korteriomanike tuleb kohelda vürdselt. Pensionääril kindel sissetulek. Kuid tänapäeva noortel see nüüd küll ei ole kindel.Ei tule välja oma pensioniga. Mingu sotsametisse ja palugu abi. Meie majades kõige korralikumad ongi pensionäärid.Huvitav kas nad poes ka saavad midagi tasuta. Seal peab kõige eest maksma. Nad hoiavad oma raha kümne küünega .Tean ühte vanurit. Tegi korteri sugulastele.-Pangas ei ole noortel nii paölju raha kui tal on. Nii , et kõik korteriomanikud on majas võrdsed

kodu496
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas kodu496 » 26 Jaan 2010 10:12

Need kaks pensionäidest korteriomaniku kirjutasid mulle nüüd suurte tähtedega e-kirja: MA LOODAN, ET SA EI ELA NII VANAKS, ET PENSIONILE JÄÄD. Kas kellegil on selliste ähvardustega probleeme olnud. Ma olen nendega pidevalt kirjavahetust pidanud, nemad küsivad, mina vastan viisakalt, vastu tuleb väga isiklikultasemel süüdistamineja sõim. Kas oleks mõtet sellepärast politseisse avaldus kirjutada? Kas kellegil on kogemusi?
Kuna nad on meie majja hiljuti kolinud, siis küsin kas kellegil on varsemalt Elgase-nimelise korteriomanikuga probleeme olnud?

lasnakas
Haldur
Haldur
On tänatud: 4 korda

Postitus Postitas lasnakas » 26 Jaan 2010 14:51

KÜ arvepidamine peab olema väga korrektne ja täpne. Kõik suuremad remonditööd peavad olema üldkooslekul enamuse poolt heaks kiidetud, protokollid korralikult vormistatud.
Maja üldkulud peavad olema kõigile arusaadavalt jagatud ja vormistatud (arve) kas ruutmeetri kohta, korteri või seal elavate elanike arvu järgi.
Koridoris +5 kraadi tagamine talvel on täiesti normaalne ja kuulub üldkulude alla. Kõik peavad maksma vastavalt eelnevalt kokkulepitule. Ärge tehke erandeid. Inimesed ja nende käitumine on äraarvamatu.
Ükski heategu karistamata ei jää!
Koostage korrektsed arved, kus kulu on jagatud kõigi korterite vahel. Kui mõni jääb võlgu, siis saatke talle meeldetuletuskiri. Kui ei aita, ähvardage inkasso või kohtu kiirmenetlusega. Kui ikka ei aita, siis andkegi võlglane sellisele inkassole, kes oma teenustasud otse võlgnikult sisse kasseerib.
KÜ-s on otsutaja üldkoosolek ja selle otsused on täitmiseks erandita kõigile KÜ liikmetele. Kui need mõnele ei meeldi, tuleb neil leida teine eluase. KÜ juhatus viib vaid täide üldkoosoleku otsuseid.

kodu496
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas kodu496 » 26 Jaan 2010 16:48

Tänan abi eest :)
Kõige suurem probleem on ilmselt selles, et endine ühistu ajal üldkoosolek andis nõusoleku, et võetakse laenu, mille eest renoveeritakse katus, elektrisüsteem ja trepikodade seinad, laed ja põrandad. Üldkoosolek andis ka loa, et juhatus ise otsustab, kes teostab ja kuidas. Kas see on juriidiliselt korrektne? Mul puudusid kogemused ja teguitseda tuli väga kiirelt, sest laenu sai veel vaid kaks kuud välja võtta ja see tähendas, et kahe kuu pärast pidid need tööd teostatud olema.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 26 Jaan 2010 19:41

kodu496 kirjutas:Tänan abi eest :)
Kõige suurem probleem on ilmselt selles, et endine ühistu ajal üldkoosolek andis nõusoleku, et võetakse laenu, mille eest renoveeritakse katus, elektrisüsteem ja trepikodade seinad, laed ja põrandad. Üldkoosolek andis ka loa, et juhatus ise otsustab, kes teostab ja kuidas. Kas see on juriidiliselt korrektne? Mul puudusid kogemused ja teguitseda tuli väga kiirelt, sest laenu sai veel vaid kaks kuud välja võtta ja see tähendas, et kahe kuu pärast pidid need tööd teostatud olema.
Mis tähendab endine ühistu?
See, et laenu võtmise otsustab üldkoosolek, on juriidiliselt korrektne. Samuti see, et tööde teostajad valib juhatus oma otsusega. Loodetavasti ei ole juhatus üheliikmeline.
Sinu nahas oleks ma laenu kasutuse aega pikendanud. Kui muidu poleks saanud, siis oleks võinud väikese refinantseerimise peale mõelda.

kodu496
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas kodu496 » 26 Jaan 2010 19:50

Vabandust, ma ei väljendanud end korrektselt, endise ühistu all pidasin silmas endist juhatuse esiliiget. Meil on tegelikult põhikirja järgi kolm juhatuse liiget. Vahetunud on ainult esiliige. Proovisin laenu pikendada, aga polnud võimalik. Meil oli ülisoodne intress 3,5%.

kodu496
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas kodu496 » 26 Jaan 2010 19:53

st samadel tingimustel polnud võimalik laenu pikendada, laenu võis kasutada aasta kahe aasta jooksul. Lõpuperioodil ei läinud pankadel enam hästi, piirati kõikvõimalike laene, tõsteti laenuintresse ja määrati karmimad tingimused laenuraha saamiseks.

Vasta