Tolerantsusest

Teised probleemid

Moderaator:Heino

Vasta
poogeno
Üüriline
Üüriline
Tolerantsusest

Postitus Postitas poogeno » 25 Okt 2009 01:03

Rind paisub uhkusest,kui paremalt poolt loed, et uusi liikmeid täna 3 ja kokku 3875. Kuid uurides liikmete listi julgeb tegelikkuses nõu küsida üldse kümmekond, sest sa ei jõua veel oma muret teele saata, kui vastus on juba valmis ja hauatagune hääl kuulutab: "LOE SEADUSI, J...! " ning copy-paste seadusest.
Jah, ma loen seadusi, kuid KÜ ja MTÜ-ga ei ole neil midagi pistmist. Ning muuseas, ühistuid luuakse ka perifeerias, kus paljud teevad seda tööd tasuta ja oma isiklikust ajast peale põhitööd. Miks siis mitte kogenutel jagada nõu eesti seaduste labürindi kohta-§ selline tähendab maakeeli seda ja isiklikest kogemustest lisan, et tasub veel tähelepanu pöörata sellele.
Või ehk siis üldse keelata foorumile ligipääs nt alla viit aastat äriregistris figureerinule, et ei esineks lolle küsimusi.
Korteriühistuabi see igaljuhul täna küll enam ei ole.

urmas88
Liige
Liige
Kontakt:

Re: Tolerantsusest

Postitus Postitas urmas88 » 25 Okt 2009 09:02

Ühest küljest on nõus, et seda "tatipritsimist" võiks vähem olla. Samas foorumit kasutavad ühistu juhid peaks vähemalt mittetulundusühingute-, korteriomandi- ja korteriühistuseaduse läbi lugema. See on ikka A ja O ning tegemist pole veel mingi labürindiga, vaid üsna selgete seadustega. Samas on väga hea, kui vastuses on ka seaduse paragrahv juures. "Mina kuskilt kuulsin" stiilis nõuandeid pole vaja anda, kuna selle järgi talitades võib hoopis sedaustega vastuollu minna ning kasu asemel on hoopis kahju tekkinud.

Urmas Pikner
OÜ Ühistuabi
urmas@uhistuabi.ee

Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Postitus Postitas Heino » 25 Okt 2009 09:46

Olen mõlema väitega nõus. Kuid tõepoolest tekib vahel imestus, et enne korteriühistu loomist või loomise ajal esitatakse küsimused kohe siia kui hakatakse seadusi lugema.
Näiteks küsimus, et "mitu liiget võib luua ühistu", näitab selgelt, et pole üldse seadusi loetud.
See on umbes sama, mis minna ARK-i eksamile ja küsida eksamineerija käest, et kas see on "Anna teed" märk vms.

Pisike kodutöö võiks ikka tehtud olla. Saan aru, et mõnel inimesel võib olla raskusi seadusest õige asja otsimisega, kuid alati võib kasutada ka otsinugut.

Siit portaalist saab otsida märksõnadega nii vanadest foorumi postitustest kui ka uudistest jne. Seda saab teha vasakus menüüs oleva lingi abil.
Juhul kui olete mõne konkreetse seaduse avanud oma interneti aknas siis sealt saab veelgi lihtsamalt otsida.

Näiteks Internet Exploreri lehitsejaga saab otsingut teostada "Edit" -- "Find on this page" või vajutada "CTRL+F". Sama Mozilla Firefoxis saab järgnevalt teostada: "CTRL+F".

Miks mõned liitujad aga ei ole aktiivsed? Põhjus selles, et paljud leiavad oma vastuse küsimusele foorumi vanadest postitustest, mõni kasutab ainult Failihaldust jne.
Loomulikult on ka selliseid kontosid, kus ei tulda enam teistkorda tagasi.

Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

tem
Revident
Revident

Postitus Postitas tem » 26 Okt 2009 09:36

>>> .... seaduste lugemine ...

Tundub, et lugemisoskuse on siinsed foormulased siiski üsna hästi omandanud. Otsimisoskuse (foormist või neti sügavustest) kah täitsa rahuldavale pluss.
Mitmete (eelpool kritiseerimist leidnud ja mõne arvates naiivsevõitu) küsimuste tegelik põhjus peitub vist paljudel juhtudel pigem kuuldu/loetu/õpitu praktilise rakendamise oskustes või kogemustes.
Veelgi enam, openeeriksin - ka poole muna suurune " ... ma kuskilt kuulsin "... võib teatud juhtudel olla parem abimees, kui " ... tühi koor ...".

Uutma
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas Uutma » 27 Okt 2009 18:29

tem kirjutas: Veelgi enam, openeeriksin - ka poole muna suurune " ... ma kuskilt kuulsin "... võib teatud juhtudel olla parem abimees, kui " ... tühi koor ...".
Enamikel juhtudel siiski abiks pole, ma kuskilt kuulsin :wink:

See on kõigest minu arvamus. Teistel võivad olla erinevad arvamused. Vastavalt PS § 146-le mõistab õigust ainult kohus.

Kasutaja avatar
meelismih
Liige
Liige

Postitus Postitas meelismih » 27 Okt 2009 19:35

Kaks vaatenurka :

1. Olen inimene, kellel on probleem. Tulen foorumisse, teen teema. Mure on tõsine ning vajan kiiret abi. Vahi, mingi sell tuli ja vastas - oh seda rõõmu. Teen teema lahti ning ... "loe seda seadust" või "otsi foorumist" või "vaata guuglist". No on ikka ihnuskoi. On siis raske kirjutada seda vastust? On ju ilmselge, et ta teab lahendust. Nagunii selle lause jaoks ta pidi trükkima, pangu veel paar lauset ning saan oma asjad aetud.

2. Olen inimene, kes probleemi lahendust teab ja teemat loeb. Hmm ... uus teema. Ühistu loomine, mis dokumente on vaja? Eile alles kirjutasin kaks teemat allpool selle jutu. Panen talle vihje (teema nimi). Kui ma ei eksi, siis isegi failide all on terve posu neid faile, millega alustada. Annan selle kohta ka vihje. Vaja natukene klõpsida ja alla laadida. Näe, isegi miski põhikirja teema olemas. Las loeb seda ka - seal palju juttu sellest. Üleüldse ... ta oleks võinud ju kohe otsingut kasutada, poleks jälle seda tüüpilist "viu viu vaja teha ühistu, millest alustada" stiilis teemat, mida siin foorumis on juba miljon.

---------

No on alles dilemma. Mina küll ei saa aru, miks inimesed abi ei taha pakkuda. :)

tem
Revident
Revident

Postitus Postitas tem » 28 Okt 2009 09:35

>>> ... teab lahendust ...

Ise arvan, et üsna paljude juhtudel - täiesti sõltumata erinevaid tõlgendusvõimalusi pakkuvatest normatiivaktidest ja, mis tundub mõneti koomiline, isegi seadustest, - on võimalikud nimelt mitu lahendust, ja mõnikord näib ka oluline teada, et see üks kirjeldatu ei pruugi antud olukorras olla sugugi see ainus.

Vasta