keldri lagede soojustamine
Moderaator:Heino
Kas keldri lagede soojustamine ja vundamendi soojustamine muudaks esimese korruse korterid soojemaks, põrandad eelkõige. Või on mingeid teisi variante peale?
Re: keldri lagede soojustamine
Iga soojustamine muudab miskit soojemaks, aga parima vastuse annab sulle energiaaudit, kui seda meedet audiitoril määrata lased.
-
- Üüriline
Kui külmaperioodil keldris temperatuur miinuses just pole siis lae soojustamine annab vaid teoreetilise tulemuse.Õõnespaneel ja esimese korruse põranda laagide vahel valitsev tühimik jätab need põrandad ikkagi külmaks. Sokli soojustamisel on kasutegur suurem- sokkel jääb esteetiline ning vähendatakse külmasilda(seespoolt vaadatuna siis välisseina ja põranda nurk) üleminekul soklisoojustuselt fasaadisoojustusele.
Esiteks parandage keldri soojapidavust, uksed-aknad korralikult ette ja kinni, vajadusel vahetage välja. Keldri kehva soojapidavuse tottu on majas suuremad kyttekulud, esimesel korrusel porand kylm jne Kahjuks ei vaata paljud yhistud, mis seisukorras on kelder, tavaliselt on seal vanad aknad, mis ei pea tuult, v. puuduvad yldse. Sai omal yhes majas kelder korralikult kinni pandud, aknad ette, ja probleem kadus. Kui isoleerite keldris asuvad torud, siis voib temperatuur keldria olla liiga madal ja jälle on probleem keldrilae ja esimese korruse porandatega. Kui teil raha rohkem, siis soojustage sokkel ära, kuid pidage meeles, et sokli soojustus tuleks panna maapinnast ca 1m maa sisse, alla poole kylmumispiiri, ainult nähtava osa soojustamine ei anna vajalikku kasu. Peale neid töid ma soojustaksin keldri lae 150/200 penoga. Saada mulle oma keldrist pildid, seest ja väljast, ymber maja, ma vaatan yle ja annan teasa, mida peaksid tegema, et majas soe oleks.
www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei