ümberehitus
Moderaator:Heino
-
- Üüriline
On olemas toimiv KÜ.Kolme trepikojaga,12-ne korteriga.Oleme oma trepikoja elanikega valmis ümber ehitama ühe keldriboksi saunaks.Kas on vajalik ülejäänud ühistuliikmete nõusolekut?Samas kuulub see keldriboks mulle(korteriomand).Või kelder kuulub KÜ-le?Kas on kellelgi kogemusi?
Re: ümberehitus
Kõik üldkasutatavad ruumid on ühistus ühisomandis. Kui nad just reaalosadeks jagatud ei ole. Ühisomandis olevale pinnale sauna ehitamiseks on vaja kõigi ühistuliikmete nõusolekut.
Ka mulle pakub see teema huvi.Kuidas käib reaalosaks vormistamine.Üldjuhul sauna ehitusloa saab kergemini,kui on elekterküte.Puuküttega läheb asi keeruliseks.Mul üks tegi täpselt minu korteri alla puuküttega sauna,ajas suitsugi sisse,probleem veel lahendamata.
Sininerebane, kui keldriboks kuulub sulle Kinnistusregistri või notariaalse kasutuslepingu alusel, siis võid sa sinna ehitada mida iganes (järgides muidugi tuleohutusnõudeid ning vajalik on ehitusluba).
Kui tegemist on siiski lihtsalt keldriboksiga, mis kuulub sulle majaelanike suulise kokkuleppe alusel, on tegemist mõttelise osaga korterelamust ning sel juhul on vajalik kõigi korteriomanike nõusolek.
Mathias, reaalosadeks jagamine toimub notari juures, vajalik on kõigi korteriomanike (+kaasomanikud + abikaasad) kohalolek.
Margit Preegel
Uus Maa Kinnisvasrabüroo hindaja
Kui tegemist on siiski lihtsalt keldriboksiga, mis kuulub sulle majaelanike suulise kokkuleppe alusel, on tegemist mõttelise osaga korterelamust ning sel juhul on vajalik kõigi korteriomanike nõusolek.
Mathias, reaalosadeks jagamine toimub notari juures, vajalik on kõigi korteriomanike (+kaasomanikud + abikaasad) kohalolek.
Margit Preegel
Uus Maa Kinnisvasrabüroo hindaja