ümberehitus

Ehitust, renoveermist, remonti ja avariitöid puudutavad teemad

Moderaator:Heino

Vasta
sininerebane
Üüriline
Üüriline
ümberehitus

Postitus Postitas sininerebane » 04 Juun 2009 22:36

On olemas toimiv KÜ.Kolme trepikojaga,12-ne korteriga.Oleme oma trepikoja elanikega valmis ümber ehitama ühe keldriboksi saunaks.Kas on vajalik ülejäänud ühistuliikmete nõusolekut?Samas kuulub see keldriboks mulle(korteriomand).Või kelder kuulub KÜ-le?Kas on kellelgi kogemusi?

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Re: ümberehitus

Postitus Postitas pimeloom » 05 Juun 2009 08:52

Kõik üldkasutatavad ruumid on ühistus ühisomandis. Kui nad just reaalosadeks jagatud ei ole. Ühisomandis olevale pinnale sauna ehitamiseks on vaja kõigi ühistuliikmete nõusolekut.

mathias
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas mathias » 06 Juun 2009 09:29

Ka mulle pakub see teema huvi.Kuidas käib reaalosaks vormistamine.Üldjuhul sauna ehitusloa saab kergemini,kui on elekterküte.Puuküttega läheb asi keeruliseks.Mul üks tegi täpselt minu korteri alla puuküttega sauna,ajas suitsugi sisse,probleem veel lahendamata.

mia13
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas mia13 » 08 Juun 2009 10:52

Sininerebane, kui keldriboks kuulub sulle Kinnistusregistri või notariaalse kasutuslepingu alusel, siis võid sa sinna ehitada mida iganes (järgides muidugi tuleohutusnõudeid ning vajalik on ehitusluba).

Kui tegemist on siiski lihtsalt keldriboksiga, mis kuulub sulle majaelanike suulise kokkuleppe alusel, on tegemist mõttelise osaga korterelamust ning sel juhul on vajalik kõigi korteriomanike nõusolek.

Mathias, reaalosadeks jagamine toimub notari juures, vajalik on kõigi korteriomanike (+kaasomanikud + abikaasad) kohalolek.

Margit Preegel
Uus Maa Kinnisvasrabüroo hindaja

maasikas
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas maasikas » 06 Juul 2009 12:20

Saunale on kindlasti vaja ka projekt vormistada. Selles osas saan aidata 5017159

Vasta