Vanad keskkütteradiaatorid
Moderaator:Heino
Elan 5-kordse paneelmaja viimasel korrusel.Kes peaks radiaatoreid õhutama?kas korteris olev radiaator kuulub mulle või KÜ-le?Ise ei julge puutuda,kuna kraanid on vanad ja lekkimisohtlikud.Kes vastutab,kui peaks õhutuskraan purunema?kas krt. elanik või KÜ?On äkki kusagil kirjas konkreetsed seadused?
Re: Vanad keskkütteradiaatorid
Radiaatorite õhutamisega peaksite ise küll hakkama saama kui on korralikud õhutus ventiilid ei tohiks probleemi olla. Küttesüsteem k.a. radiaator on ühis omand ehk kuulub kõigile korteri ühistu liikmetele e. ühistule. Kui kraanid on vanad ja lekkimisohtlikud peab ühistu need vahetama ja peaksite ühistu tähelepanu sellele suunama. Kui õhutus kraan hakkan jooksma siis vastutab selle eest ühistu ja kõik tekkinud kulu peab kandma ka ühist kui kraan hakkab jooksma elaniku ettevaatamatuse pärast vastutab ikka elanik.
Kui väidate, et radiaator on ühisomand...... kes vahetab välja roostetanud ja lekkeohtliku radiaatori ?Taif kirjutas:Radiaatorite õhutamisega peaksite ise küll hakkama saama kui on korralikud õhutus ventiilid ei tohiks probleemi olla. Küttesüsteem k.a. radiaator on ühis omand ehk kuulub kõigile korteri ühistu liikmetele e. ühistule. Kui kraanid on vanad ja lekkimisohtlikud peab ühistu need vahetama ja peaksite ühistu tähelepanu sellele suunama. Kui õhutus kraan hakkan jooksma siis vastutab selle eest ühistu ja kõik tekkinud kulu peab kandma ka ühist kui kraan hakkab jooksma elaniku ettevaatamatuse pärast vastutab ikka elanik.
Siin ei ole midagi väita, see on fakt. Küttesüstem on ühisomand ja radiaator on küttesüsteemi lahutamatu osa.rewa2 kirjutas:
Kui väidate, et radiaator on ühisomand...... kes vahetab välja roostetanud ja lekkeohtliku radiaatori ?
Aga oma küsimusele peaksid sa oma 40. aastasele ühistukogemusele tuginedes nüüd ise vastuse leidma.
To pimeloom:
Muidugi on mul vastus olemas. Aga ma tahtsin teada, kuidas teised sellele reageerivad.
Väita võite küll nii, aga tegelik elu on midagi muud.
Muidugi on mul vastus olemas. Aga ma tahtsin teada, kuidas teised sellele reageerivad.
Väita võite küll nii, aga tegelik elu on midagi muud.
Mis sellel tegelikul elul viga peaks olema?
Seadusandlusest lähtudes võib avariilisi asju kohe teha ,Teie näitel aga on isegi aega juhatuse otsus vastu võtta,kuna siiani ole ju veel uputust näha.
Ja muidugi kui maja peal rohkem sellised avariilisi radikaid, oleks mõistlik juba üldkoosolekult tuge taotleda, et pärast juhatusel vähem tühja seletamist oleks.
Seadusandlusest lähtudes võib avariilisi asju kohe teha ,Teie näitel aga on isegi aega juhatuse otsus vastu võtta,kuna siiani ole ju veel uputust näha.
Ja muidugi kui maja peal rohkem sellised avariilisi radikaid, oleks mõistlik juba üldkoosolekult tuge taotleda, et pärast juhatusel vähem tühja seletamist oleks.