trepikodade remont
Moderaator:Heino
Tere,
järgmise aasta alguses on meie majas ette nähtud trepikodade remont. Täiesti tundmatu valdkond. Firma, keda haldusfirma pakub, ei tule väiksemate täädegagi toime. Tegutsetakse põhimõttel: pole teil vaja teada, mis me teie majas teeme. Tutkit!
Niisiis küsin:
[b:cd87e23e9f]Kas kellelgi on häid/halbu kogemusi trepikodasi remontivate firmadega?[/b:cd87e23e9f]
Tänuga ootama jäädes.
järgmise aasta alguses on meie majas ette nähtud trepikodade remont. Täiesti tundmatu valdkond. Firma, keda haldusfirma pakub, ei tule väiksemate täädegagi toime. Tegutsetakse põhimõttel: pole teil vaja teada, mis me teie majas teeme. Tutkit!
Niisiis küsin:
[b:cd87e23e9f]Kas kellelgi on häid/halbu kogemusi trepikodasi remontivate firmadega?[/b:cd87e23e9f]
Tänuga ootama jäädes.
Ei, ei üldkoosolek otsustas, et teeme trepikojad, sest olukord on tõesti hull. Häda on selles, et haldusfirmal on oma firmad, kellega nad teatud lepingute alusel koostääd teevad. Kui anda neile vabad käed, siis teevad võimalikult odavate vahenditega võimalikult kallilt ja haldusfirma riisub koore. Seepärast anname iga tää puhul eraldi haldurile volituse leping sõlmida, kui oleme firmaga nõus ja nõuame lepingu sõlmimist Kõ ja firma vahel või sõlmime ise lepingu. AGA näit. lasime teha uued trepid ja panna käsipuud. Nõudsime, et enne paigaldamist meile käsipuid näidatakse. Nägime siis, kui need erinevate mõõtmetega hirmutised oli paigas. Aega võttis, aga saime uued ja ilusad. Treppide küljed värviti valgeks!!!!!!!!!! Ja sa ei saa midagi teha, sest on riigipüha ja tääline teatab, et tal on tääkäsk värvida sellise värviga. Nuta või naera. Vot see ongi, et pole teie asi, mis värvi ja mida me teeme. Iga asjaga kakle.
Seepärast tuleb hinnapakkumisi ka endal võtta ja firmadega läbirääkimisi pidada, aga kogemusi pole ja pole ka vastavaid teadmisi. Ja seepärast ka minu küsimus.
Seepärast tuleb hinnapakkumisi ka endal võtta ja firmadega läbirääkimisi pidada, aga kogemusi pole ja pole ka vastavaid teadmisi. Ja seepärast ka minu küsimus.
No ma olen just selles trepikoja remondikarusellis. Issarist! ........
Aga rahadest. Meie maja ja naabermajad neli korrust ja kolm trepikoda, nii, et suuruselt sama kui kolm korrust ja neli trepikoda. Naabermaja tegi kaks aastat tagasi 139 000, aga nad tegid minu arusaamist määda nn. saniteerremondi. Noh, pahteldasid seinu, kust vaja ja värviti. Eks praegu on see 150 000. Meie olukord oli väga karm ja otsustasime, kui juba, siis juba: laed ja treppide alused paneelini maha kraapida, pahteldada ja värvida, sest kui lükata maha ainult lahtine ja sellele sodile värv peale panna, et pea kaua vastu, hakkab kooruma. Plaadid põrandalt eemaldada ja uued plaadid panna. Seintel osaline pahteldus + struktuurkohv. Uued käsipuud, käsipuude metallosa parandus. Kaablid ühte kanalisse, maksumus 292 000. Tääde lõpetamise tähtaeg oli 1. 02 - 10.04. Praeguse seisuga on hea, kui sügiseks saab valmis ja kui vaadata tegijaid, siis ei imesta kah.
Aga rahadest. Meie maja ja naabermajad neli korrust ja kolm trepikoda, nii, et suuruselt sama kui kolm korrust ja neli trepikoda. Naabermaja tegi kaks aastat tagasi 139 000, aga nad tegid minu arusaamist määda nn. saniteerremondi. Noh, pahteldasid seinu, kust vaja ja värviti. Eks praegu on see 150 000. Meie olukord oli väga karm ja otsustasime, kui juba, siis juba: laed ja treppide alused paneelini maha kraapida, pahteldada ja värvida, sest kui lükata maha ainult lahtine ja sellele sodile värv peale panna, et pea kaua vastu, hakkab kooruma. Plaadid põrandalt eemaldada ja uued plaadid panna. Seintel osaline pahteldus + struktuurkohv. Uued käsipuud, käsipuude metallosa parandus. Kaablid ühte kanalisse, maksumus 292 000. Tääde lõpetamise tähtaeg oli 1. 02 - 10.04. Praeguse seisuga on hea, kui sügiseks saab valmis ja kui vaadata tegijaid, siis ei imesta kah.
Re: trepikodade remont
NO sellist asja ma ka kuulen esimest korda , et haldusfirma teeb niinagu tahabMiks üldse see haldusfirma otsustab KÜ rahade üle.No see vist BREM või Minu Vara
Tumbad töödes, nagu me oleme, jäime lootma, et haldusfirma võtab kontrolli ja jämeda otsa enda kätte. Selle kohta öeldakse, et Lootus on lollide lohutus. Aga kirumisel pole mõtet. Olgu siis ühisus või ühistu, haldusfirmaga või mitte, tuleb koostada üksikasjaline tööde etapiviisiline ülevaatus, koos kuupäevade ja allkirjadega. Olin lugenud et tuleb etapiviisiliselt üle võtta, aga mina soovitan ikka sellel tasemel, et pahteldatud - ülevaatus, krohvitud - ülevaatus (meie käest isegi ei küsitud, millise mustriga struktuurkrohvi me tahame), üks kord lagi/sein värvitud - ülevaatus, teine kord - jälle. Uba selles, et NAD EI VÄRVI KAKS KORDA, kuigi lepingus on kirjas. Ja teise värvimiskorra ajal peaks keegi küll seljataga seisma, et ikka kõik saaks värvitud.
Plaatide hinnaks pandi 200 eek/m2 + km. Läksime ise plaate valima ja hindadega tutvuma, no tere lell. Need plaadid, mida nemad tahtsid panna, maksid Ehituse ABC-s 130 eek/m2 KOOS km-ga. Valisime ise plaadid ja nõudsime seda hinda, millega poes müüdi. Saime kah, tehti tasaarvestus.
m2 kauplesime kah õigeks. Praagikoefitsendiks 1,1.
Treppe nad ei katnud, lubasid pärast kõik mojetada, aga laigulised nad on nagu musta-valgekirju lehmake.
See ei aita, kui paar kutti teevad head tööd, kui ülejäänutele on see esimene töökoht (vist?).
Oi, kui ma oleks olnud alguses sama tark, kui praegu. Aga see närvikulu ei tasu kordamist. Aga ilma haldufirmata me kah poleks toime tulnud.
See on nüüd naerukoht kohenud KÜ juhile, aga ma arvan, et meiesuguseid ullikesi on teisigi, äkki keegi leiab tera, mis kunagi vaja läheb.
Kogumaksumus, kui viivis maha võtta jäi: 332 270.
Aga töid oli ka palju.
Plaatide hinnaks pandi 200 eek/m2 + km. Läksime ise plaate valima ja hindadega tutvuma, no tere lell. Need plaadid, mida nemad tahtsid panna, maksid Ehituse ABC-s 130 eek/m2 KOOS km-ga. Valisime ise plaadid ja nõudsime seda hinda, millega poes müüdi. Saime kah, tehti tasaarvestus.
m2 kauplesime kah õigeks. Praagikoefitsendiks 1,1.
Treppe nad ei katnud, lubasid pärast kõik mojetada, aga laigulised nad on nagu musta-valgekirju lehmake.
See ei aita, kui paar kutti teevad head tööd, kui ülejäänutele on see esimene töökoht (vist?).
Oi, kui ma oleks olnud alguses sama tark, kui praegu. Aga see närvikulu ei tasu kordamist. Aga ilma haldufirmata me kah poleks toime tulnud.
See on nüüd naerukoht kohenud KÜ juhile, aga ma arvan, et meiesuguseid ullikesi on teisigi, äkki keegi leiab tera, mis kunagi vaja läheb.
Kogumaksumus, kui viivis maha võtta jäi: 332 270.
Aga töid oli ka palju.
Jah, remonditöödega ongi nii, et igal õhtul märgid remondipäevikusse, mis tehti ja kuidas sellega töö tellija rahule jäi. Seda ei tohi formaalselt pidada, vaid ikka täie tõsidusega. Hea muidugi kui on järelvalve (mõni asjatundja), kes teab, kuidas asjad olema peaksid ja oskab nende ehitajatega vaielda. See on kõige keerulisem töölõik üldse.
Ehitajad sinuga EI VAIDLE. Neil tund jookseb ja makstakse ka siis kui käkki teevad. Struktuurkrohv seinal, mis nägi välja nagu seasongermaa kohta öeldi, et meie teeme oma tööd, teie vaielge meie ülemusega....
Tulen korra teemasse sisse.
Võtsin hinnapakkumisd firmadelt, kõige odavam oli 74 tuhat kopikatega üks püstak. Kuid kuna praegu on paljud tööta, siis võtsime ehitaja tööettevõtu lepinguga tööle ja materjali ostsime ise. Üldkokkuvõttes läks see meile maksma 68 tuhat, aga töö oli väga hea . kõik trepikoja krt.omanikud on rahul ja kõrvaltöö tehti soodsa hinnga. Töö teostas muidugi juhatuse liikme tuttav, aga siiski saime soodsamalt ja soovitan ka teistele nii teha. Tegu siis 5korruselisega. Kui vaja võin täpsemalt töid lahti seletada ja infot jagada.
Võtsin hinnapakkumisd firmadelt, kõige odavam oli 74 tuhat kopikatega üks püstak. Kuid kuna praegu on paljud tööta, siis võtsime ehitaja tööettevõtu lepinguga tööle ja materjali ostsime ise. Üldkokkuvõttes läks see meile maksma 68 tuhat, aga töö oli väga hea . kõik trepikoja krt.omanikud on rahul ja kõrvaltöö tehti soodsa hinnga. Töö teostas muidugi juhatuse liikme tuttav, aga siiski saime soodsamalt ja soovitan ka teistele nii teha. Tegu siis 5korruselisega. Kui vaja võin täpsemalt töid lahti seletada ja infot jagada.
Ei targuta, lihtsalt tahan et õige oleks.
Oleks huvitav küll, mida Te trepikojas tegite selle raha eest, sest meil ka plaanis hakata trepikodades kap. remonti tegema ja maja samuti 5 korruseline.iksik kirjutas:Tulen korra teemasse sisse.
Võtsin hinnapakkumisd firmadelt, kõige odavam oli 74 tuhat kopikatega üks püstak.... Kui vaja võin täpsemalt töid lahti seletada ja infot jagada.
Terv. Fucs
Sai tehtud sellised tööd : seintelt lahtine krohv maha (julgen väita, et poolenisti tuli kõik maha), uuesti krohviti kõik seinad üle kuna vana sein oli suure struktuuriga, aga nüüd tahtsime väiksemat struktuuri, laed ja trepialused värviti üle ja kus vaja oli siis krohviti augud kinni, kellel oli vana uks, siis see värviti üle, pandi kõigile uus ühesugune uksekella nupp, trepimademed plaaditi, uued trepikäepidemed puidust, metallosad värviti üle, elektrijuhtmed karpidesse, kuna hiljuti vahetati postkastid ja välisuks, siis viimistleti nende ümber. Tegu hrjustovka tüüpi elamuga, trepikojas 20 korterit ja keldrikorruselt saab ka maja taha , siis see keldrikorrus samuti tehti korda. Tööd oli palju, sest trepikoda oli käest. Tegin ka pildid, mis oli enne ja mis sai. Töid tehti nats üle kuu. Tööraha oli 35 ja 33 oli materjal, kusjuures igalpool sai kaubeldud.
Ei targuta, lihtsalt tahan et õige oleks.
kas teie korteriühistu trepikodade remondi graafikute kohta eelinfot kodanikele ka üles pandud oli?
meil käis asi nii et ühel päeval töölt koju tulles uksel silt - ärge treppi mööda käige - selgus, et oli midagi valatud, kogu nädalavahetuse sai turnitud mingeid planke mööda
naabrite vana ema ei saanudki sel ajal liikuma
palju muudki oleks pahandada, aga ei hakka siin seda tegema
tahaks lihtsalt teada kuidas mujal elanikega käitutud
meil käis asi nii et ühel päeval töölt koju tulles uksel silt - ärge treppi mööda käige - selgus, et oli midagi valatud, kogu nädalavahetuse sai turnitud mingeid planke mööda
naabrite vana ema ei saanudki sel ajal liikuma
palju muudki oleks pahandada, aga ei hakka siin seda tegema
tahaks lihtsalt teada kuidas mujal elanikega käitutud
Meie ikka teavitame ette, kui miski teema pihta hakkab, mis peaks kuidagi elanike liikumist või elamist segama. Kui on nn. ootamatud tööd, siis seda ette ennustada ei saa ning selle kohta tuleb loomulikult üllatus elanikele, aga üldjoones on need pisemad tegemised, mis liikumist ei sega.
Kas mõni Pärnus asuv maja on lasknud viimasel ajal trepikoda remontida ja jäänud remondi kvaliteediga rahule. Jagate ehk firma nime, kuna praegust tööturu olukorda arvestades on firmade vahel orienteerumine suht raske.