tööleping/töövõtuleping ehitajaga
Moderaator:Heino
Mure selles, et firma, kes hakkab tegema renoveerimistöid ei ole varem koostööd pangaga teinud ja nüüd seisame probleemi ees, kuidas koostada tööleping. Kas on kusagilt võimalik leida lepingu näidiseid?
Re: tööleping/töövõtuleping ehitajaga
Mitte midagi ei saa ma aru. Mis mõttes firma ei ole koostööd pangaga teinud? Firma ei peagi pangaga koostööd tegema, firmal peab pangaarve olema. Ilmselt finantseerite renoveerimistöid pangalaenuga. Sel juhul teete teie koostööd pangaga, mitte firma. Firma peab lihtsalt panga silmis usaldusväärne olema, tal ei tohi maksehäireid olla ja firma peab olema majandustegevuse registris ja olenevalt töödest ka omama ehituslitsentsi.
Viimati muutis pimeloom, 05 Juul 2008 21:33, muudetud 1 kord kokku.
Ma usun , et pangal on olemas Tööettevõtulepingu näidised .Seda võiks pangalt küsida.Kui pöördute EKÜL-u poole siis sealt saate ka korraliku lepingu ehitajaga. .Kuid see on tasuline.Kontrolli infot Krediidiinfo.Sisestad sinna firma nime ja näed ära , kas tal on maksehäired või ei. Ja veel oleks hea kui lähed MTR .Tuleb lahti Majandustegevuseregister. Ja veel oleks hea ,kui ehitaja teeb kindlustuse. Ja ei ole soovitatav teha ettemakseid. Eriti tänasel päeval. Kui teete siis mitte rohkem , kui 10 % tööde maksumusest. Sest ehitajale antakse laost-poest 2 nädalase maksetähtajaga kaupa. On juhuseid , kus ehitaja on koos rahadega kadunud.Küsi kindlasti allahindlust .Hinnad paljudele materjalidele on langenud.Ma sain siin väiksele majale alla 140000 kr.
Ma ei tahaks uskuda, et pangal on töövõtulepingu näidiseid, mida ta lahkelt jagab.
Töövõtuleping on ikkagi iaga töö puhul küllaltki unikaalne tingimuste kogum. Kui tahad korralikku lepingut, siis tuleb see lasta koostada ja maksta selle eest.
Töövõtuleping on ikkagi iaga töö puhul küllaltki unikaalne tingimuste kogum. Kui tahad korralikku lepingut, siis tuleb see lasta koostada ja maksta selle eest.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Üldjuhul koostab töövõtulepingu ikka töövõtja, ehk tööd tegev firma. Kui kardate, et firma võib teil lepinguga naha üle kõrvade tõmmata, tuleb see hoolikalt läbi lugeda. Vajadusel ka mõne juristiga nõu pidada.
LIhtsalt hea inimene
Tööettevõtulepingu sain ma Hansapangast kliendihaldurilt.See oli 10 lehel.Kuid mul juhtus , et emaplaat läks läbi ja mõned dok.ka hävinesid.Oleks olnud ta alles.Oleksin siin selle failina saatnud.Sain 2006 aastal kui tegin laenulepingut.
2006 aastast onpalju vett merre voolanud.
Ilmselgelt oleks normaalne leping küsida töövõtjalt ja vajadusel viia parandused/uendused sisse.
Ilmselgelt oleks normaalne leping küsida töövõtjalt ja vajadusel viia parandused/uendused sisse.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Juhatuse liige väidab, et ta on teinud ühistu koridoris remonti 6000.- krooni eest. Millised dokumendid peab vormistama ja kas saad talle üldse see summa välja maksta?
Remonttööde tegemiseks raha eraldamise peab otsustama ikka üldkoosolek. Ja kui siis juhatus leiab, et remonti võiks teha üks juhatuse liikmetest (korruptsioonilõhna on tunda), tuleb temaga leping sõlmida ikka enne tööde alustamist, mitte peale tööde teostamist.rewa2 kirjutas:Juhatuse liige väidab, et ta on teinud ühistu koridoris remonti 6000.- krooni eest. Millised dokumendid peab vormistama ja kas saad talle üldse see summa välja maksta?