Rõdude klaasimine
Moderaator:Heino
Olen tegemas projekti fassadi soojustamiseks ja rõdude klaasimiseks lükandklaasidega. Projekt sai väikese tagalöögi kuna Päästeamet ei andud kooskõlastust kuna trepikodade esiste rõdude klaasimisel ei saa trepikodadest tulekahju korral akende avamisel suitsu välja. Nende ettepanek rajada igale trepikojale suitsuluuk (1000 x1000) Seega peaks läbi kahekordse betoonkatuse sellise mõõtudega augu tegema pluss luuk ja elektroonika avamiseks. Kas kellegi on sarnast kogemust rõdude kinni panemisel?
Re: Rõdude klaasimine
Ei saa aru. Te ju ei betoneeri midagi kinni. Tuletõrjel on kombeks klaasid sisse lüüa, olenemata sellest kas aknad on kergelt või raskelt avatavad.
Ei betoneeri aga sellisel juhul ei piisa enam avatavatest trepikodade akendest. Kooskõlastust me ei saanud.
Projekti sa pandud suitsueemaldusluukide ehitamine. seega peab igale trepikojale tegema lamekatusesse 1000 x 1000 augu ja luugi panema. Kas kellegi on selliste luukidega varasemat kogemust. Või kas siis käib üldse selliste ühistute juhte kus kõik on elamu renoveerimiseks tehtud?
Projekti sa pandud suitsueemaldusluukide ehitamine. seega peab igale trepikojale tegema lamekatusesse 1000 x 1000 augu ja luugi panema. Kas kellegi on selliste luukidega varasemat kogemust. Või kas siis käib üldse selliste ühistute juhte kus kõik on elamu renoveerimiseks tehtud?
Kas vestlesid päästeametnikuga mis mõttes nüüd olukord muutus võrreldes varasemaga? võib-olla olid teil trepikoja aknad kõrgel, st ei ole kasutatavad uksena? et päästja üldse pääseks uut rõduklaasi purustama? Võib-olla oleks mõttekam raiuda trpikoja seina aknad suuremaks? Milleks neid trepikoja aknaid üldse klaasida? Teha tuleb muidugi kõik.
Trepikoja aken jääb rõdu klaaside taha, seega kui trepikoja aken lahti teha, siis siits pääseb rõdule aga mitte välja. Seega trekojast suitsu välja ei saa.
-
- Üüriline
- Kontakt:
Võib olla rahuldab päästeametit see kui jätad ülemise korruse rõdu klaasimata või paned sinna klaasid ja lased suitsu otse taevasse
Tere
Küsiks rõdude klaasimise kohta,et kas on kuskil mingi seadus kah,kus sätestatud,mismoodi ma võin klaasida oma rõdu,kas vertikaal profiilidetta klaasidega,nagu pakub www.roduklaasid.ee või siis PVC akendega?
Küsiks rõdude klaasimise kohta,et kas on kuskil mingi seadus kah,kus sätestatud,mismoodi ma võin klaasida oma rõdu,kas vertikaal profiilidetta klaasidega,nagu pakub www.roduklaasid.ee või siis PVC akendega?
kodus 250l+54l magevett koos hulga sabalistega
Eramajal võib oma rõdu klaasida kuidas iganes. Kortermajal n fasaad ühisomandis ja kõik maja välisilmet muutavaid töid teostatakse projetki alusel ühiselt üldkoosoleku otsusega.
Vaadake asja täpsemalt! Kõik fassaadi muutused toimuvad arhitekti loal. Ühistu üldkoosolekul otsustatakse kas tahetakse klaasida kogu maja rõdud. Edasi arhitekt, kes määrab, millist klaasimist kasutada, siis projekt ja seejärel ehitusluba omavalitsuselt. Ka eramajas on fassaadi muutus arhitekti loal. Juhul kui pole arhitekti luba ja keegi kaebab, on asi niru. Mul isiklikult pole midagi klaasimise vastu. Isegi poolt olen.