keskkütte projekt
Moderaator:Heino
-
- Liige
Hei
Kui tellida ehitajalt projekt ... mida see peab sisaldama ? Tellitud sai projekt keskkütte renoveerimise kohta ja sai suusõnaliselt ka juurde lisatud, et see peab sisaldama tasakaalustust
ehitaja tõi meile projekti koos joonistega kus mida materjale kasutati jne aga tasakaalustuse kohta pole midagi
Kui tellida ehitajalt projekt ... mida see peab sisaldama ? Tellitud sai projekt keskkütte renoveerimise kohta ja sai suusõnaliselt ka juurde lisatud, et see peab sisaldama tasakaalustust
ehitaja tõi meile projekti koos joonistega kus mida materjale kasutati jne aga tasakaalustuse kohta pole midagi
Re: keskkütte projekt
miks ehitaja projekti teeb? selleks peab olema ikka eriharidusega insener ja tema teab mis peab keskkütte renoveerimise projektis olema. Kindlasti peab olema seal seletuskiri üldandmetega, süsteemi kirjeldus, survetestid, torsutike läbipesemine, reguleerimine ja mõõtmine, kontrollmõõtmine, isolatsioon, materjalide ja pinnaviimistlemise kirjeldus ja täpne spetsifikatsioon. Küttesüsteem projekteeritakse lähtuvalt hoone soojusvajadusest ja -pidavusest ning arvutatakse välja kõik vooluhulgad erinevates püstikutes.
Hoidumast jamast telli see ikka projekteerijalt ja las ehitajad teevad selle järgi, aga sina teed vist vastupidi. Mulle vähemalt tundub nii, sest muidu selliseid küsimusi ei oleks.
Hoidumast jamast telli see ikka projekteerijalt ja las ehitajad teevad selle järgi, aga sina teed vist vastupidi. Mulle vähemalt tundub nii, sest muidu selliseid küsimusi ei oleks.
-
- Liige
Kuidas sa siis ehitajate pakkumisi omavahel võrdlesid ehk mille alusel pakkumised tehti?
-
- Liige
pakkumised olid hinnapakkumised millest sai välja vaadatud selline pakkumine mis oli meie jaoks sobivam jne... siis lasime käiku projekti tellimuse
-
- Liige
Südamest loodan, et teil küttesüsteemi ära ei rikuta. Meil on projektis 3 lehekülge tabeleid vooluhulkade arvestusega tasakaalustamise jaoks tagamaks kogu maja ühtlase soojusjaotuse. Torusid oskavad kõik vahetada aga see ei ole nii lihtne. Mida kaugemal soojusvahetist seda suuremaks (või väiksemaks - ei maleta kumba aga igas trepikojas olid erinevad) torude läbimõõt läks.
Kuidas Te saite võtta hinnapakkumisi, kui Teil projekti polnud? Kahjuks jääb mulje, et võtsite juhtida asja, millest Te midagi ei jaga. Sellisel juhul on raske Teile midagi soovitada, sest peab Teile kõigepealt aabitsa tõed selgeks tegema.
Milleks võeti ette keskkütte renoveerimine? Kõigepealt räägitakse projekteerijaga, mida Te renoveerimisega saavutada tahate. Tema pakub Teile variandid, kuidas seda saab teha ja mis kuludega. Nendest variantidest valite sobivama ja tellite projekti. Ja kui see on käes, siis ainult hakate hinnapakkumisi küsima.
Aga teil paistab polnud kuhugi raha panna ja tellisite moodsa töö ja nüüd küsite, kuidas teie lollusi parandada.
Kui te tahate tasakaalustada 1-torusüsteemi, siis isegi Tallinnas on vähe spetsialiste, kes seda üldse oskavad teha.
Või tahate moe pärast minna üle 2-e torusüsteemile?
Mina saan asjast aru nii, et leidsite firma, kes tahab teilt raha saada, silmapetteks tellis mingi projekti ja teie läksite õnge
Milleks võeti ette keskkütte renoveerimine? Kõigepealt räägitakse projekteerijaga, mida Te renoveerimisega saavutada tahate. Tema pakub Teile variandid, kuidas seda saab teha ja mis kuludega. Nendest variantidest valite sobivama ja tellite projekti. Ja kui see on käes, siis ainult hakate hinnapakkumisi küsima.
Aga teil paistab polnud kuhugi raha panna ja tellisite moodsa töö ja nüüd küsite, kuidas teie lollusi parandada.
Kui te tahate tasakaalustada 1-torusüsteemi, siis isegi Tallinnas on vähe spetsialiste, kes seda üldse oskavad teha.
Või tahate moe pärast minna üle 2-e torusüsteemile?
Mina saan asjast aru nii, et leidsite firma, kes tahab teilt raha saada, silmapetteks tellis mingi projekti ja teie läksite õnge
-
- Liige
asi ei ole nii hull kui jutust aru olete saanud
asi ikka läbi mõeldud jne ... ainuke milles probleem on see, et ei osanud kohe ette näha tasakaalustust ;(
projekti alusel tehti meile ühetoru süsteemi asemel kahetoru süsteem ja uued radikad jne ...
see kõik ok aga nüüd peame eraldi tööna laskma teha tasakaalustuse.
asi ikka läbi mõeldud jne ... ainuke milles probleem on see, et ei osanud kohe ette näha tasakaalustust ;(
projekti alusel tehti meile ühetoru süsteemi asemel kahetoru süsteem ja uued radikad jne ...
see kõik ok aga nüüd peame eraldi tööna laskma teha tasakaalustuse.
Arusaamatu teguviis.Kuidas sai tehtud see projekt. Kuidas sai teha projekt kus ei ole sees tasakaalustust.Esimese ja viimase korruse radikad ei ole ühesugused.otsakorterite omad on erinevad.Köögi ja tubade radikad on erinevad. Kõigepealt ju tehakse projekt. Projekteerija projekteerimis käigus käis mitmetel kordadel kohal .Käis korterites. Andsin kõikide korterite plaanid . Selle järgi tegi projekti. Mingit eraldi kokkulepet ma ei teinud tasakaalustuse peale.Sain kätte projekti , kus oli oma 15 lehte . Iga korteri kohta oli kirjas, millised radikad , veehulgad. rõhud Ehitaja käis korterist korterisse projekt käes. Ja vahest ka minu käest küsiti projekti.Enne ehitamist küsis projekti ehitusjärelvale.Kontrollis samuti koos projektiga kogu tehtud tööd. Ma tegin kõik selle töö läbi Küttemaailma.Kui oli töö tehtud.- Käis ka veel tööd kontrollimas Küttemaailma esindaja
-
- Üüriline
- Kontakt:
kuna tegelen ise kütteprojektide koostamisega oleks huvitav teada kes sellist poolikut teenust pakub (ehitaja ja projekteerija firma ).
Samuti juhul kui projekt on realiseeritud - siis milline on tulem.
Kriitika asjaajamise kohta on küll õige.
Kui tegemist on uue 2-toru süsteemiga (termostaatventiilidega), siis juhul kui keerate soojussõlmest küttevee graafiku piisavalt kõrgeks saavad kõik soojuse kätte ilma küttesüsteemi tasakaalustamiseta kuna termostaatventiilid hakkavad piirama küttevee läbivoolu radikatest. Sellisel juhul soojussääst uuest süsteemist on väike või ,,-" märgiga
Samuti juhul kui projekt on realiseeritud - siis milline on tulem.
Kriitika asjaajamise kohta on küll õige.
Kui tegemist on uue 2-toru süsteemiga (termostaatventiilidega), siis juhul kui keerate soojussõlmest küttevee graafiku piisavalt kõrgeks saavad kõik soojuse kätte ilma küttesüsteemi tasakaalustamiseta kuna termostaatventiilid hakkavad piirama küttevee läbivoolu radikatest. Sellisel juhul soojussääst uuest süsteemist on väike või ,,-" märgiga
-
- Liige
hei
asi järgmine tellitud sai keskkütte renoveerimise projekt ! Mida see täpselt peab sisaldama kas on kusagil see kirjas ?
asi järgmine tellitud sai keskkütte renoveerimise projekt ! Mida see täpselt peab sisaldama kas on kusagil see kirjas ?
Kõigepealt otsige firma, kes oskab projekte teha. Teile leammj ju seletas, mis on projektis, aga teie lasete ennast edasi lollitada mingitel tegelastel. Kui te hüdraulikat ei jaga, pole mingit kasu projekti kirjeldamisel.
Teid võib päästa vist ainult ehitusjärelevalve tellimine. Aga, kardan, et järelevalve praagib kogu tehtud töö välja.
Teid võib päästa vist ainult ehitusjärelevalve tellimine. Aga, kardan, et järelevalve praagib kogu tehtud töö välja.
Pöörduge Küttemaailam poole. Nad teile seletavad kõik põhjalikult Mulle tegi projekti Alari Sarv. Otsige selle otsi sõnaga ja leiate tema kontaktid. Ma tean , et on tunnustatud projekteerija küttesüsteemis. tel.5210805. Helistage talle ja saate kogu info.
-
- Üüriline
- Kontakt:
Tänan ,,leammj" reklaami eest.
Samas soovitan ,, küttemaailmaga" suhtlemisel olla ettevaatlik. Nende reklaam on võimas ja kasumilootused suured. Ehitajate ja projekteerijate konkursid mida nad lubavad KÜ soodsama variandi leidmiseks teha on fiktiivsed ja osutuvad KÜ kahjulikuks.
Aasta tagasi olin nende üheks põhiprojekteerijakst , et ilmselt oli minu poolt koostatud projektides on ,,liiga" väikesed radiaatorid ja torud - mis neile ei sobinud (sellega ei teeni nad ,,piisavalt")
Nad kasutavad põhiliselt koolipingist tulevaid noori, kes vajalikke arvutusi piisavat ei valda, mistõttu ,,pannakse"radiaatorid suure varuga. Selline süsteemi töötab üldjuhul normaalselt-külma ei ole karta. Sest kui vee temperatuur on kõrgem optimaalsest piiravad termostaatventiilid küttevee läbivoolu radiaatorist. Sellises reziimis ei olegi tähtis termostaatventiilide eelseadistamine - ainuke viga on selles , et see võimaldab soojuse raiskamist ( aken lahti - ja toatemperatuur normaalne).
Mis peab kütteprojekt sisaldama, selle kohta on Eest Projekteerijate Liidu poolt väljatöötatud eeskirjas. See on üpris mahukas ja suhteliselt ebamäärane. Kõige olulisem projekteerijaga lepingu tegemisel oleks seal sõna ,,tööprojekt". Sellise projekteerimise staadiumi korral, peab projektis olema määratud kõik küttesüsteemi ehitamiseks vajalik (s.h termostaatventiilide seadearvud). Samuti on oluline enne projekti koostamist kokku leppida küttesüsteemi materjalid (torud, küttekehad , ventiilid jne) .
Samas soovitan ,, küttemaailmaga" suhtlemisel olla ettevaatlik. Nende reklaam on võimas ja kasumilootused suured. Ehitajate ja projekteerijate konkursid mida nad lubavad KÜ soodsama variandi leidmiseks teha on fiktiivsed ja osutuvad KÜ kahjulikuks.
Aasta tagasi olin nende üheks põhiprojekteerijakst , et ilmselt oli minu poolt koostatud projektides on ,,liiga" väikesed radiaatorid ja torud - mis neile ei sobinud (sellega ei teeni nad ,,piisavalt")
Nad kasutavad põhiliselt koolipingist tulevaid noori, kes vajalikke arvutusi piisavat ei valda, mistõttu ,,pannakse"radiaatorid suure varuga. Selline süsteemi töötab üldjuhul normaalselt-külma ei ole karta. Sest kui vee temperatuur on kõrgem optimaalsest piiravad termostaatventiilid küttevee läbivoolu radiaatorist. Sellises reziimis ei olegi tähtis termostaatventiilide eelseadistamine - ainuke viga on selles , et see võimaldab soojuse raiskamist ( aken lahti - ja toatemperatuur normaalne).
Mis peab kütteprojekt sisaldama, selle kohta on Eest Projekteerijate Liidu poolt väljatöötatud eeskirjas. See on üpris mahukas ja suhteliselt ebamäärane. Kõige olulisem projekteerijaga lepingu tegemisel oleks seal sõna ,,tööprojekt". Sellise projekteerimise staadiumi korral, peab projektis olema määratud kõik küttesüsteemi ehitamiseks vajalik (s.h termostaatventiilide seadearvud). Samuti on oluline enne projekti koostamist kokku leppida küttesüsteemi materjalid (torud, küttekehad , ventiilid jne) .
Ma ei tee reklaami. kuid meie majade süsteem töötab.Olen rahul .Ega ma ka uupi alati võtta. Enne ikka uurisin ja siis tellisin need projektid. Mul majades juhatuse liikmed on kõrgharidusega ehitusspetsialistid . Eks nemad otsustasid kes projekteerib küttesüsteemi.