ergon kirjutas:Tere,
Kui ühistu (korteriomanikud) on otsustanud elamu renoveerida ja tellinud selleks ka projekti, kus nähakse ette rõdude/lodzade kinni (lahti) ehitamist, siis on see otsus kõigile täimiseks, juhul kui selle otsuse tegemiseks järgiti kõiki seadusest tulenevaid reglemente. Kas kellegile personaalselt see meeldib või mitte pole tähtsust. Toon näite enda 75 korteriga majast, kus olid nii lodzad kui rõdud kinni ehitatud.Paaris korteris oli isegi köögi sein maha lõhutud ja lodza arvelt elamist suurendanud. Üldkoosolek otsustas lodzad katta lükandklaasidega ja rõdud jätta lahti. Andsime kahele omanikule aega kuu köögiseina taastamiseks, mis ka ära tehti. Täna on meil kaunis maja ja keegi ei virise.
tänud kaasa mõtlemast!
Ei oska öelda, kus maalt läheb renoveerimine vs sanitaar remont piir (või on siin juriidiliselt lähenedes üldse mingit vahet), selles mõttes et mingit põhjalikku soojustamist vmt ei toimu - kus siis tõesti maja neljakandiliseks ilma süvenditeta kuubikuks ehitamine annaks ehk märgatava võidu või mingitele kindlatele nõuetele vastavuse.
Taheti lihtsalt rõdu/lodža piirded korrastada ja mingil põhjusel klaasida ka avatuna säilinud lodžad (ilmselt siis hääleka enamuse soov, kes on endale lodžast superkasuliku illegaalse lisatoa juba eelnevalt meisterdanud ja nüüd hakkas selle pärast põdema). ja loomulikult võiks siin veel paljude meeldib-ei meeldi asjade üle arutleda ja loomulikult on mul ka hea meel, et sa elad majas, kus kena tervik saavutati

- minule ka väga meeldiks lodža klaasimine ilma paksude raamidega akendeta! aga hetkel huvitab mind pigem ülalpool viidatud artiklis olev lause:
Hoone välisilme muutmiseks ja rõdude kinniehitamiseks on vajalik sõlmida korteriomanike kokkulepe.
Olukorrale, kus Teie majas tegutsev korteriühistu kavandab ilma korteriomanike kokkulepet omamata ebaseaduslikke ehitustöid on Teil võimalik reageerida kahel moel:
1. taotleda kohtult korteriühistu otsuste tühisuse tunnistamist;
2. keelduda ebaseaduslike ehitustööde eest nõutavate maksete tasumisest.
ja korteriomanike kokkulepe tähendab seda:
korteriomanike kokkulepe = kõigi korteriomanike poolt antud nõusolek/otsus.
või olen ma millestki valesti aru saanud? Kas ajalehes vastuse andnud jurist siis eksib või on siin mingeid kavalaid lisanüansse, mis veel asjade käiku mõjutada võivad?