Soojuspump
Moderaator:Heino
Kas on mõni ühistu läinud viimastel aastatel üle õhk-vesi soojuspumba küttele. Ehk siis senisele katla asemel või lisaks on paigaldatud õhk-soojuspump. Oleks huvitav teada, kuidas asi ennast õigustab. Meil on plaan see käik ette võtta, aga oleme alles pakkumiste võtmise staadiumis. Kalkulatsioonid näitavad, et asi tasub ära 5-6 aastaga. Kuid kas on olemas probleem, millega me praegu arvestada ei oska. Samuti tahaks leida hea süsteemi ehitaja. Kellel on see süsteem võiks jagada infot kuidas see küte ennast õigustab.
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Soojuspump
Tere.
Meil oli sama plaan aga kahjuks plaaniks jäigi.Maja on vana ja vajab tõsist kyttet kylmaga ja mida see õhk-vesi ei suuda pakkuda ja ainult 2 kuuks ei õigustanud ära.Süsteem iseenesest polnud kallis ja raha oleks leidnud selleks.Kui põlevkiviõliga kytta ja jalust nõrgaks võtab siis teised lahendused esialgu ei tulnudki mõttessse.Elame selle talve yle siis otsustame uuesti.
Meil oli sama plaan aga kahjuks plaaniks jäigi.Maja on vana ja vajab tõsist kyttet kylmaga ja mida see õhk-vesi ei suuda pakkuda ja ainult 2 kuuks ei õigustanud ära.Süsteem iseenesest polnud kallis ja raha oleks leidnud selleks.Kui põlevkiviõliga kytta ja jalust nõrgaks võtab siis teised lahendused esialgu ei tulnudki mõttessse.Elame selle talve yle siis otsustame uuesti.
mida veel.....
Rääkides kaugkütte piirkonnas olemisest, siis kas sellele lisaks võib paigaldada lisaks mingi alternatiivkütte? Lugesin kuskilt Soome ajakirjast, et sealne korteriühistu pani katusele päiksepatareid, mis soojendasid tarbevett. Mingi teine KÜ lisas endale maakütte. Keegi kaugküttrsüsteemist lahti ei öelnud aga tarbisid alternatiivseid energiaif ning tänu sellele vähenes kaugküte. Kuidas meil sellise asjaga oleks.
Teemaalgatajal soovitan kõige pealt projekt tellida, selle alusel saab juba edasisi arvestusi teha.
Teemaalgatajal soovitan kõige pealt projekt tellida, selle alusel saab juba edasisi arvestusi teha.
Unustasin algselt lisada, et kaugküttega pole meil miskit pistmist. Meiegi eesmärk on tegelikult see, et nn. tipud kütaks ära endiselt õliküte. Soojuspump jääb põhikütteks. See talv on suht erakordne ja liiga külm. Õlikütte miinus on ka lõhn.
Millisest projektist ergon kirjutab. Kui ehitusprojektist siis selle tellimine on koos ehitusega sama firma poolt pakutud. Kui aga tasuvusanalüüsid siis neid on tehtud juba mitu. Kuid üks asi on analüüs, teine asi tegelikkus. Tahaks teada just kogemusi nendelt kellel asi toimib. Kuidas on müraga, palju on tegelik kokkuhoid, kes on hea tegija ... jne. :
Millisest projektist ergon kirjutab. Kui ehitusprojektist siis selle tellimine on koos ehitusega sama firma poolt pakutud. Kui aga tasuvusanalüüsid siis neid on tehtud juba mitu. Kuid üks asi on analüüs, teine asi tegelikkus. Tahaks teada just kogemusi nendelt kellel asi toimib. Kuidas on müraga, palju on tegelik kokkuhoid, kes on hea tegija ... jne. :
Esmalt vaadake oma omavalitsuse määrust Kaugküttepiirkonna määramine, olete te kindel, et sate kaugküttest lihtsalt loobuda.
www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
Vox populi vox Dei
Ma juba kirjutasin, et meil ei ole kaugküttega mingit pistmist ja seda ei küsinud. Me ei asu kaugkütte piirkonnas. Samas on Ergon kirjutatud variant päris huvipakkuv neile, kes asuvad kaugkütte piirkonnas. Ma eelistaks näha siin kellegi kogemusi.
Pidasin silmas projekti, mis on aluseks hinnapakkumiste küsimisel. Mina soovitan tellida projekti ja siis võtad hinna pakkumised, mille põhjal saad teha tasuvusanalüüsi. See, et sulle tehakse pakkumine, mis sisaldab projketi tegemist on jama. Millisel kombel saadavad pakkumised on oma vahel võrreldavad? Võrdled õunu pirnidega?
-
- Üüriline
Mul elavad sugulased kortermajas, kus oma katel maja all ja malmradikad toas, otsustati 2009.a. kevadel, et kuna osadel elanikel nagunii on juba õhksoojuspump tuppa pandud, siis pangu ülejäänud kaa. Katel oli oma aja ära elanud ja arvati et uus katel on liiga kallis. Kõik ilus kena - osteti endale õhksoojuspumbad, radikad lõhuti kõik elamisest välja ja viidi kokkuostu. Aga mina sinna väga külla minna enam ei taha, sest elamises on meeletu koppe lõhn, aknaalused ja seinad kõik hallitavad. Külmade ilmadega oli neil toas 13 kraadi sooja. Nüüd on kõigil südamest kahju, et radikad välja lõhkusid... Lisaks on neil seal elektri probleemid. Praeahju kasutada ei saa, lambivalgel raamatut lugeda ei näe, veekeetja keedab vett pool tundi jne...
Õhksoojuspumpa võib kasutada siiski meie kliimas lisaallikana. Kõik muud sümptomid on alakütmisest ja õptuseks kõigile. Varsti põleb kogu maja elektrisüsteem maha, mis ei ole esmakordne.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
Mul on õhksoojuspump juba nädal mürisenud. Suuremaid külmasid praegu pole küll olnud, aga stabiilselt 21-22 kraadi on toas ning elu on lill. (Pliidi ja ahju jätsin alles, sest pump on lisaküte) Ainuke mure, mille olen siiani tuvastanud, on see, et õhk on kuiv ning hea oleks mõnel korral aken tuulutuse peale panna ... laseb värske õhu sisse, mida pump siis jälle keerutada saab. Tegemist siis ahjuküttega korteriga, ruute 40.Katariina77 kirjutas:Mul elavad sugulased kortermajas, kus oma katel maja all ja malmradikad toas, otsustati 2009.a. kevadel, et kuna osadel elanikel nagunii on juba õhksoojuspump tuppa pandud, siis pangu ülejäänud kaa. Katel oli oma aja ära elanud ja arvati et uus katel on liiga kallis. Kõik ilus kena - osteti endale õhksoojuspumbad, radikad lõhuti kõik elamisest välja ja viidi kokkuostu. Aga mina sinna väga külla minna enam ei taha, sest elamises on meeletu koppe lõhn, aknaalused ja seinad kõik hallitavad. Külmade ilmadega oli neil toas 13 kraadi sooja. Nüüd on kõigil südamest kahju, et radikad välja lõhkusid... Lisaks on neil seal elektri probleemid. Praeahju kasutada ei saa, lambivalgel raamatut lugeda ei näe, veekeetja keedab vett pool tundi jne...
Seal kortermajas radikate eemaldamine oli aga sulaselge lollus. Suurepärane näide sellest, et tormati asju ostma ja paigaldama, aga eeltöö oli 0. Nüüd on tulemus käes
Elektriprobleemid aitab lahendada elektrisüsteemi renoveerimine ning ÕIGE klibi ehitamine. Neid soss-seppasid on küll ja küll, kes enda arvates head tööd teevad. Sain seda omal nahal tunda ning kui tulid õiged mehed pumba jaoks kaitset paigaldama, lõpetati kogu kilbi ümberehitamisega ning tänati jumalat, et mina ning nad ise veel elus on.
Sama probleem esines - lambid vilkusid, pliiti ja ahju korraga kasutada ei saanud jne. Nüüd on kilp õigesti tehtud ning elektritehnika toimib nii nagu vaja.
Tänan vastajaid kuid mina räägin siin siiski õhk/vesi soojuspumbast, mis tähendab, et kütmine käib ikka läbi radikate ja õliküte kütab vajadusel juurde. Praeguseks on asi niikaugel, et kohe on ametlik pakkumiste esitamise faas lõpul ja siis hakkame vaatama, mis edasi saab. Üks küsimus on juba tekkinud. See on maja peakaitse, et kas see tagab meile koos pumbaga ka muu võimsuse.
Kuid ikkagi ootaks siia veel kommentaare kellel on majas just Õhk/vesi süsteem.
Kuid ikkagi ootaks siia veel kommentaare kellel on majas just Õhk/vesi süsteem.
Kas selles eeposes ühistule midagi leiad, aga abiks ikka... : http://www.ehitusfoorum.com/viewtopic.p ... =435#p1473
Nüüdseks on majale paigutatud õhk/vesi soojuspump ja esimese poole kuu tulemus on positiivne. Aeg ja talv näitavad oma ära ja kindlasti ka vead, mis oleme äkki teinud eeskätt paigalduses. Praegu sai pandud nii, et kui soojuspump jääb lahjaks hakkab õlikatel juurde andma. Kuidas see tegelikkuses toimima hakkab näitab siis aeg
Kuid siin null kraadi ümber ei ole veel mingit vajadust tekkimas.
Kuid siin null kraadi ümber ei ole veel mingit vajadust tekkimas.