Kuidas liigub info teie ühistus?

Ühistu liikmete probleemid

Moderaator:Heino

Vasta
sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:
Kuidas liigub info teie ühistus?

Postitus Postitas sirts » 24 Mai 2006 19:58

Tõstataks uue teema. Kuidas liigub info? Milliseid kanaleid kasutate? Kui palju on suhtlemisvahendina kasutusel internet? Kui palju saadakse infot koduleheküljelt? Või on endiselt kõige levinum lipendavate lehtedega teadetetahvel trepikojas?

Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Postitus Postitas Heino » 24 Mai 2006 20:47

Meil on ühistus koduleht, mailinglist ja samuti liigub info ka paberkandjal. Kunagi alguses tegin ka ühistu ajalehte aga see oli väga lühikest aega.
Hakkan vaikselt väsima ühistust. Tänu, inimestelt pole ja probleemid on probleemide otsa. Hetkel on meie ühistus üks maja juba viis korda põlenud, pole enam jaksu.

Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 24 Mai 2006 22:47

No ikka stendile ja paberkujul. Kui majas on edumeelsed inimesed, siis e-kanal pole probleemiks. Kui aga pensiokad ja vähekindlustatud, siis on uuendustega probleem.
Ise pean e-kanalit ainuõigeks (ei ole välistatud ka paber, kui seadus nõuab)

Veel Heinole, Sa oled väga tänuväärse portaali loonud, ära sellest loobu isegi siis kui ühistu juhtimisest loobud :)

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 25 Mai 2006 00:56

Kas inimesed otsivad infot kodulehelt? Paraku kipub see sageli välja surema?

Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Postitus Postitas Heino » 25 Mai 2006 11:41

Internetist otsivad infot vähesed. Aga samas see on vajalik sellegipoolest ja see pisike ühistu koduleht ei võta eriti tükki küljest.

Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 26 Mai 2006 11:50

Nõus. Samas loevad kodulehte ka teised ühistud, firmad jne. Hoopis sagedamini saavad häid pakkumisi need ühistud, kel on veebilehekülg
seega on kasu laiemalt mõõdetav.

Antti1
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas Antti1 » 18 Jaan 2007 20:07

Meie ühistus liigub info ainult paberil, kui sedagi. Tundub, et e-kanalist pole selle maja inimesed kuulnudki. Samas on probleem see, et kui ei saa koosolekule minna, siis ei saagi teada, mis toimunud on. Viimane kord jäi minemata, kuna olen teises linnas tääl ja jõuan alles hilja õhtul koju. Esimehele teatasin ette, et ma ei saa tulla ja küsisin, et äkki saaks ta koosoleku proti saata vms. et saaks ikka teada, mis räägiti. Vastus oli, et oma asi et koosolekult puudusin, nüüd otsi ise kelle käest teada saad.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 18 Jaan 2007 20:19

Noh, meil selgus nüüd, et isegi sellest on vähe, kui internetis ja teadetetahvlil on info üleval. Keegi ütleb ikka, et ta pole midagi kuulnud ega näinud. Teadetetahvlist trepikojas käiaks e külmalt määda, pensionärid ütlevad, et ei näe lugeda. Internet on kallis ja nii ongi, et midagi ei ole. Sa võid end lolliks ponnistada, ta ütleb isegi siis, kui arve tagaküljele kirjutad, mis kuu jooksul tehti või otsustati, et ta ei tea midagi.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 18 Jaan 2007 23:59

Ma olen kasutanud olulise info edastamiseks otsepostitust, kuid kui minu postkasti oli tekkinud samasugused postitused, siis sellega oli suhtumine selgeks tehtud.
Ma olen küll järjekindel, kuid kui inimesed ei taha infot lugeda, siis ette lugema ma neile ka ei hakka :evil:

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 19 Jaan 2007 10:52

Ma arvan, et sellest ei tohiks üks ühistujuht omale suuremat numbrit teha ja peab arvestama, et alati jääb mingi osa inimesi, kes ütleb, et ta ei tea midagi. Olen sel puhul äelnud, et kõik juhatuse liikmed elavad teiega ühes majas, telefoninumbrid on olemas, suhelge! Postkast on seinal - kirjutage! Muidugi jääb alati võimalus ka küla pealt uurida ja see paistab olevat neile inimestele kõige käepärasem infoallikas.

doris
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas doris » 19 Jaan 2007 14:44

Meil ilmub algusest peale kord kuus infoleht. Kui aga midagi olulist ei ole äelda, jääb mõni kuu/kuud vahele. Infoleht potsatab igasse postkasti, olgu umbvenelane või lugemisoskuseta.
Maht 1 A4 kahepoolne. Seal saab teatada uutest hindadest, teavitada vajalikest telefoninumbritest, probleemidest ühes või teises trepikojas. Maja on tervik ja alati on huvitav teada, mis kus toimub, eriti veel meie väike maja (4 korrust. 3 trepikoda). Samas on noomitud (nimesi ja krt. numbreid küll ei avalikusta) prahi aknast välja loopijaid, suitsetajaid jne. kus saab mainitud ka kust trepikojast. Kõige imelikum on, et pidime alustama sellest, et ärge sülitage ja kusege trepikotta, ärge loopige kanakonte aknast välja jne. jne. Oh imet, kõik on minevik.
Samas saab edastatud head soovid ja tänud tasuta abistajatele ja aeg-ajalt avaldatud K•IK võlgnevused, olgu tähtaja ületanud või mitte. Ja see toimib!
Ka on rubriik: majaelanik pahandab/majaelanik küsib.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 19 Jaan 2007 23:51

Tegin mõnda aega ka ise nn infolehte. Tundus ka, et kõik toimib. Sai anda mitmekülgset infot ja polnud vaja eraldi igaühele seletada, mis ja milleks. Arvan siiani,et selline asi on väga vajalik. Kahjuks pole ise seda mitu kuud jõudnud ajapuudusel kokku panna. Meie trükkisime selle arve tagumisele küljele. Seega 1 A4. Nüüd on meil laserprinter, mis ei taha arve teisele küljele eriti trükkida. Tindiprinteriga seda muret polnud. Aga tindid kallid jne.
Aga sain sinult, Doris, uut innustust ja mõtet. Palju tänu! Ehk on kellelgi veel lisada, mida nad infolehele trükivad?
Ja veel! KUi paljud teist lisavad arvele kuubilansi või teavitavad teisel moel näiteks ühistu rahaseisusid jne. ?

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 20 Jaan 2007 01:10

Infolehte meie ei tee, kuigi mõte on hea. Info paneme välja teadetetahvlile, olulise info ikka kahes keeles. Rahalise seisu, ehk siis eelmise kuu kulud ja tulud, kontojäägi, laenu tagasimakse, riputame ka igakuiselt teadetetahvlile. Samuti leiab seal koha suurimate võlgnike edetabel.

aasa
Revident
Revident

Postitus Postitas aasa » 20 Jaan 2007 12:25

Meiegi ühistu kasutab infolehte. Kindlasti oleks moodsam seda teha netis, aga paraku on majas palju vanemaid elanikke, kes seda osa ei valda.
Lehte saab üldjuhul info tehtud tegevustest, juhatuse otsustest ja muu vajalik inf. Ei avalda me jooksvat pangaseisu ega muid rahalisi tehinguid. Pangaseisu avaldamine on mõttetu, et kõigub see ju suurtes piirides ja kõik inimesed paraku ei saa siiani aru, miks see nii on. Tegelikult pole huvi ka tuntud sest nii majandusaasta aruanne kui uus kava on suhteliselt üksipulki meil alati lahti kirjutatud.
Lehe suurus A4 ja ilmub vastavalt vajadusele ja teinekord paraku ka vastvalt tegemiseks vajaliku aja olemasolule.
Inimesed on selle hästi vastu võtnud.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 21 Jaan 2007 17:07

õks väga praktiline väärtus on infoehel veel. See on nagu tegevuse kokkuvõte, mille põhjal on üsna hea kokku kirjutada juhatuse aastaaruannet. Jääb ära arvukates paberites tuhlamine, sest infoleht on juba korra võtnud kokku kuu või perioodi seisud ja muu toimunu.
Mis puutub panga või raamatupidamise poole tiražeerimisse, siis olen ka seda meelt, et neid ei tasuks väga laialt levitada. Just sellesama asja pärast, et need seisud kogu aeg muutuvad. Paraku teen ma seda oma ühistus ka, sest üldkoosolekul nii sooviti. Olen siiski võtnud aluseks ühe kuupäeva, mil teen niikunii kuukokkuvõtteid ja selle hetkeseisu kirjutan ka kuukokkuvõttesse infolehes.
Seega tundub, et vana hea paber ei taandu interneti ees veel niipea.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 21 Jaan 2007 19:09

Mina ei näe küll mitte mingit põhjust raha liikumise ja rahalise seisu varjamiseks. Mina olen nüüd üle pooleteist aasta seda igakuiselt teadetetahvlile välja pannud ja ei ole olnud mitte ühtegi küsimust ega probleemi selle kohta. Eelmise juhatuse ajal, kui seda ei tehtud, liikusid kogu aeg jutud, et ei tea kuhu meie raha läheb ja mis sellega tehakse.

aasa
Revident
Revident

Postitus Postitas aasa » 21 Jaan 2007 21:49

Olen näinud ka mõnes trepikojas infotahvlil silte kus kirjas näiteks: ostetud hari - 20.-eek, tolmulapid - 12.-eek ...jne. Ma ei näe sellisel asjal mingit mõtet. Kui juhatus valitakse siis tuleks teda niipalju usaldada ka, et selliseid silte ei peaks kleepima. Teiseks on seda võõrastel inimestel naljakas lugeda. Veel hullem minu meelest samal viisil pangaseisu näitamine ´a la 01.01 2007 seisuga on pangajääk 154569.- eek.
Kuid eks see on siiski iga ühistu oma otsus. :)

doris
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas doris » 22 Jaan 2007 12:50

[b:5fee1ecbac]Sirtsule[/b:5fee1ecbac]: trüki alul ühele küljele, siis lase paberil nati jahtuda ja keera paber teisipidi ja trüki teisele küljele.

Just vanemate elanike pärast tulebki igale kätte anda. Nad istuvad ja arutavad ja veerivad. Teadetetahvlil ei näe nad ka kõik hästi lugeda ja meelde ei jää ka kõik. Aga nemad on suuremad huvilised ja kõige usinamad arvete tasujad. Raha seisu näitan aasta lõpul kokuvõtet tehes, aga seal ei pea ka üksipulki üles lugema majahoidja kindapaarid, sest äkki keegi tunneb huvi. Ma juba ühe valusa õppetunni sain suure avalikustamisega. Muruniitja! Pärast seda murti sisse, otsiti üles ja läinud ta oligi.
Veel on seal majahoidja palk ja lisatasud, kui on. Viimati rubriigis majaelanik pahandab oli vastus seljataga rääkijatele : aina maksa ja maksa, midagi ei tehta... kõik varastavad. See on hea moodus klatsimooridel suu kinni panna. Anda lühidalt ja asjalikult vastuse et nii ja naa. Kuna see leht kajastab kõike majas toimuvat, siis ma leian, et see on nagu ajalugu. Käidan kõik kokku ja panen kausta ja siis on hea omalgi otsida mingit vajalikku tel. numbrit, mida sai levitatud (kodumasinate äravijad näit.) või sirvid ja loed, mis sellel aastal majas toimus, millised olid probleemid. Jõudu!

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 22 Jaan 2007 13:21

Jah, Doris, täpselt nii teengi. Mul oma erialagi juba selline, et ühe infolehe tegemine pole mingi mure. Ja samamoodi kirjutan majaelanike kurtmistele vastu, kui sinagi siin kirjeldad. Tean omast käest, et selline asi ühendab.
Aga printer kipub ikkagi ka jahtunud lehte vahele tõmbama. Nii viie-kuue kaupa saab tehtud, siis peab andma printerile mõtlemisaega. Eks ta lihtsalt tahab rohkem aega ja tegemist. Mõnikord lihtsalt tõmbab pakkide viisi paberit võlli vahele.

Deleted_User_1286

Re: Kuidas liigub info teie ühistus?

Postitus Postitas Deleted_User_1286 » 23 Juul 2007 17:56

Sai ka ühistu koduleht tehtud. Räägitakse küll, et vanainimesed ei kasuta ent vaatamata sellele ilmus meie ühistu kodulehe foorumisse ka vanainimese postitus.
Kuna ise itimees siis olen pakkunud tasuta nõustamisabi, et kust saab soodsalt kasutatud ent töökorras arvuteid, jne. Samuti on majas korrusmaja interneti soodsad võimalused mitmelt teenusepakkujalt. Seega on asi rohkem tahtmises ja prioriteetides.
Sageli kiputakse rohkem kisama kui asi väärt on. Samas on olemas ka avalikud internetipunktid ning umbes pooltel majaelanikel on ilmselt ka internetiühendus olemas. Samuti saab kas siis töö juures vms. internetti ehk kord nädalaski kasutada.
Samas ei ole seda ühistu juhatuse poolt paika pandud, mis kanalit pidi infot levitatakse. Nagu siin foorumis ka kõlanud - see, mis ei ole põhikirjas paigas - seda ei täideta. Koduleht on aga hea koht terviklikuks infohoidlaks - alati saab viidata, kus asub kogu info. See läheks ikka väga kulukaks kui kõikidele korteritele hakata teateid vms. infot pidevalt välja printima, tükkideks lõikama (sageli mahub mitu teadet samale A4-lehele) ja postkastidesse toppima. Meil on 60 korterit...
Samas peaks jälgima dokumendiformaate, et info oleks kõikidele võrdsetel alustel kättesaadav.
Paraku ei ole aga vaatamata lubadustele meie ühistus ilmunud stende koridori seintele. Stend võiks olla kuna päris suvaline ei peaks teateid riputama vaid ikka ühistu juhatus või suisa esimees. Kui näiteks mõni teade pinda käib, et siis ei saaks maha kiskuda.

Vasta