Ühistu liikme ligipääs KÜ raamatupidamisele
Moderaator:Heino
-
- Üüriline
Tere,
Mure selline. Kuna KÜ raamatupidamine ja juhtimine tundub juba pikemat aega kahtlustäratav, siis esitasin palve KÜ juhatusele, et sooviksin näha kogu raamatupidamist (st.algadokumentidest kuni bilansini). Vastuseks sain KÜ juhatuse esinaiselt, et see on kofidetsiaalne info ning kolmandatele osapooltele ei väljastata. Ühistu koosolekul oli samuti antud teema aktuaalne ning KÜ esinaine kinnitas siis, et lubab mul tutvuda dokumentidega (kuna olen ka ise raamatupidaja, siis olid sellega nõus ka teised liikmed).
Siit ka küsimus: kas KÜ liikmel puudub tõesti õigus näha KÜ dokumentatsiooni, kas KÜ liige on kolmas osapool kellel puuduvad õigused nägemaks kuidas ja kuhu ühistu rahad (nt.väga suures mahus remondifond) on liigutatud.
Tänan!
Mure selline. Kuna KÜ raamatupidamine ja juhtimine tundub juba pikemat aega kahtlustäratav, siis esitasin palve KÜ juhatusele, et sooviksin näha kogu raamatupidamist (st.algadokumentidest kuni bilansini). Vastuseks sain KÜ juhatuse esinaiselt, et see on kofidetsiaalne info ning kolmandatele osapooltele ei väljastata. Ühistu koosolekul oli samuti antud teema aktuaalne ning KÜ esinaine kinnitas siis, et lubab mul tutvuda dokumentidega (kuna olen ka ise raamatupidaja, siis olid sellega nõus ka teised liikmed).
Siit ka küsimus: kas KÜ liikmel puudub tõesti õigus näha KÜ dokumentatsiooni, kas KÜ liige on kolmas osapool kellel puuduvad õigused nägemaks kuidas ja kuhu ühistu rahad (nt.väga suures mahus remondifond) on liigutatud.
Tänan!
Re: Ühistu liikme ligipääs KÜ raamatupidamisele
Teatavast on KÜ-l kohustus teha majandusaasta aruanne. Alates 2010. aastast on aruanne Äriregistrist vabalt saadaval.
Vastavalt KüS §15 peab KÜ juhatus esitama vähemalt 15 päeva enne aruande kinnitamise üldkoosolekut selle liikmetele tutvumiseks.
Igale liikmele kogu KÜ raamatupidamise dokumente näidata ja esitada ei ole mingit vajadust. Ühistul peaks olema revident või revisjonikomisjon, kes kontrollib juhatuse tööd ja raamatupidamist ning seda ka jooksvalt.
Ning lõpetuseks - alati on võimalik ise ühistu töös kaasa lüüa lastes ennast valida juhatusse või revisjonikomisjoni.
Vastavalt KüS §15 peab KÜ juhatus esitama vähemalt 15 päeva enne aruande kinnitamise üldkoosolekut selle liikmetele tutvumiseks.
Igale liikmele kogu KÜ raamatupidamise dokumente näidata ja esitada ei ole mingit vajadust. Ühistul peaks olema revident või revisjonikomisjon, kes kontrollib juhatuse tööd ja raamatupidamist ning seda ka jooksvalt.
Ning lõpetuseks - alati on võimalik ise ühistu töös kaasa lüüa lastes ennast valida juhatusse või revisjonikomisjoni.
LIhtsalt hea inimene
Paljud ühistu juhatuse liikmed teevad oma kodudes tööd. Siis siit ka selline juhatuse liikme vastus. Kuid kui oled kutselt raamatupidaja. Astu revisjoni või juhatusse. On kogu dokumentatsioon sulle kättesaadav. Muidugi keelata ei saa.
-
- Üüriline
Viimasel ühistu koosolekul eelmisel nädalal andis juhatuse esinaine meie kõigi kuuldes lubaduse, et mina ning veel üks KÜ liige, kes ka raamatupidaja saame üle vaadata, mis tegelikkuses toimub. Täna siis tuli meil, et juhatuse otsus on, et ei lubata. Saan vaid enne aastaaruande kinnitamist näha bilanssi ja kogu muusika.
Esitasin ka revisjoni osas küsimuse ... vastust pole tulnud, kuid mingil moel kahtlustan, et öeldakse, et seegi juba ära valitud. Kuna minu tööaeg ei ole lubanud mul kogu aeg KÜ koosolekut osalemist, siis hetkel pole ka aimu, kas tuleb kusagilt tõde ka ses osas.
Eks ootan ja vaatan. Lihtsalt ma olen vihast lõhkemas, mõeldes, et maksan iga kuu 10kr ruutmeetri pealt remondifondi, mis minu jaoks on üle 900 eek kuus. Kuid kui pandi uued uksed meile ning fonossüsteem majja ning lepiti ühistu koosolekul kokku, et see läheb ometigi maksmisele remondifondist, siis üllatus-üllatus - sain hoopistükkis kopsaka summa kommunaalarvele juurde.
Seega olen nõus tõesti leammj kommentaariga praegusel juhul. Ning kui midagi varjata pole ja kõik on korras, siis milleks takistada ligipääsu raamatupidamisele detailsemalt. Ega mind ei huvita seal isikute konf.andmed vaid näha mis toimub kogutavate rahadega iga kuu 50 korteri pealt.
Esitasin ka revisjoni osas küsimuse ... vastust pole tulnud, kuid mingil moel kahtlustan, et öeldakse, et seegi juba ära valitud. Kuna minu tööaeg ei ole lubanud mul kogu aeg KÜ koosolekut osalemist, siis hetkel pole ka aimu, kas tuleb kusagilt tõde ka ses osas.
Eks ootan ja vaatan. Lihtsalt ma olen vihast lõhkemas, mõeldes, et maksan iga kuu 10kr ruutmeetri pealt remondifondi, mis minu jaoks on üle 900 eek kuus. Kuid kui pandi uued uksed meile ning fonossüsteem majja ning lepiti ühistu koosolekul kokku, et see läheb ometigi maksmisele remondifondist, siis üllatus-üllatus - sain hoopistükkis kopsaka summa kommunaalarvele juurde.
Seega olen nõus tõesti leammj kommentaariga praegusel juhul. Ning kui midagi varjata pole ja kõik on korras, siis milleks takistada ligipääsu raamatupidamisele detailsemalt. Ega mind ei huvita seal isikute konf.andmed vaid näha mis toimub kogutavate rahadega iga kuu 50 korteri pealt.
pimeloom-(Ühistul peaks olema revident või revisjonikomisjon, kes kontrollib juhatuse tööd ja raamatupidamist ning seda ka jooksvalt.)
Seda meelt olen ma kogu see aeg olnud,et revisjoni võib oma äranägemise järgi teostada. Aga nüüd kolinud uude elupaika valiti revisjoni ja aasta lõpul tahtsin teha 10 k revisjoni kooskõlastatult kogu komisjoniga ja mis juhtus: esimees kutsus rev.komisjoni kokku, et otsustada mitu korda kantrollida ja otsus tehti kontolli võib läbiviia üks kord, kuna raamatupidamisfirmale tuleb vastasel juhul täiendavalt tasuda.
No mis sellise otsuse peale ütlete?
Seda meelt olen ma kogu see aeg olnud,et revisjoni võib oma äranägemise järgi teostada. Aga nüüd kolinud uude elupaika valiti revisjoni ja aasta lõpul tahtsin teha 10 k revisjoni kooskõlastatult kogu komisjoniga ja mis juhtus: esimees kutsus rev.komisjoni kokku, et otsustada mitu korda kantrollida ja otsus tehti kontolli võib läbiviia üks kord, kuna raamatupidamisfirmale tuleb vastasel juhul täiendavalt tasuda.
MTÜS § 28. lg 5 Juhatus peab andma mittetulundusühingu liikmetele vajalikku teavet juhtimise kohta ja esitama nende nõudel vastava aruande, kui põhikirjaga ei ole ette nähtud teisiti.
Tavaliselt käib see läbi revisjoni komisjoni, siin peate lugema oma põhikirja, mis on dokumentide tutvumise kohta kirjutatud.
Tavaliselt käib see läbi revisjoni komisjoni, siin peate lugema oma põhikirja, mis on dokumentide tutvumise kohta kirjutatud.
www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
Vox populi vox Dei
Kui raamatupidaja ei viitsi esitada dokumente, Huvitav , mis alusel nõuab raamatupidaja lisa kulutusi. Kui ausalt öeldes, siis nad teevad oma tööd kuus oma 20.25 tundi.See on maksium. Olgu see suur või väike maja. Mina kui juhatuse liige teen täielikult raamatupidajale aruandluse Selle alusel ta teeb arved.Kuu esimestel päevadel kannab panga laiali.ja siis kui on esitatud juhatuse poolt andmed. Sisestab ja siis juba programm kõik jagab.No ja veel arved maksta. Ja kui nõutakse raamatupidajalt andmeid Tal ju kõik see arvutis olemas. Mis probleem tal siis on , et ei saa esitada rohkem , kui üklskord kuus.
Tegelikult juurdepääs panga kontole on juhatusel. Kui keegi tahab kontrollida pöördugu juhatuse poole ja palugu esinaiselt/mehelt andmeid pangakontolt . Usun , et siis on asi lahendatud
Tegelikult juurdepääs panga kontole on juhatusel. Kui keegi tahab kontrollida pöördugu juhatuse poole ja palugu esinaiselt/mehelt andmeid pangakontolt . Usun , et siis on asi lahendatud
(Mina kui juhatuse liige teen täielikult raamatupidajale aruandluse Selle alusel ta teeb arved.) - huvitav- juhatus teeb rmp-le aruandluse!! Mismoodi laekumiste kanded mõjutavad juhatuse aruandlust?
Mis puutub siia juhatuse liikmete kodus töötegemine? Juhatusse või revisjonikomisjoni ei astuta, need on valitavad organid.leammj kirjutas:Paljud ühistu juhatuse liikmed teevad oma kodudes tööd. Siis siit ka selline juhatuse liikme vastus. Kuid kui oled kutselt raamatupidaja. Astu revisjoni või juhatusse. On kogu dokumentatsioon sulle kättesaadav. Muidugi keelata ei saa.
tull6 kirjutas:pimeloom-(Ühistul peaks olema revident või revisjonikomisjon, kes kontrollib juhatuse tööd ja raamatupidamist ning seda ka jooksvalt.)
Mitte midagi ei oska öelda. Milleks on KÜ-le vaja revisjonikomisjoni, kes tantsib juhatuse pilli järgi? Kui revisjonikomisjon ei suuda sõltumatu olla tuleb uus komisjon valida.
Loomulikult, kui kõik on korras ei ole ka midagi varjata vaja. Aga selleks peaski ju revisjonikomisjon olema, kes asja kontrollib. Kujutad sa ette, mismoodi peaks juhatus ja/või raamatupidaja oma tööd tegama juhul, kui kõik 50 ühistu liiget tulevad üksteise järel ja tahavad kõiki dokumente näha?kristelmett kirjutas: Ning kui midagi varjata pole ja kõik on korras, siis milleks takistada ligipääsu raamatupidamisele detailsemalt. Ega mind ei huvita seal isikute konf.andmed vaid näha mis toimub kogutavate rahadega iga kuu 50 korteri pealt.
Kui mina ühistu juhatuse esimees olin, siis said kõik liikmed igakuiselt teada palju me möödunud kuul raha kogusime ja kuhu ja kui palju me kulutasime. Ma olen alati sellel arvamusel olnud, et mida avalikumalt ühistut juhtida, seda lihtsam on endal.
Hea Roland, oskad sa öelda milline on see seaduses mainitud vastav aruanne? Või tuleks seda pügalat tõlgendada nii, et iga liige võib aga välja mõela mille kohta ta aruannet tahab ning juhatus siis muudkui esitab.Roland66 kirjutas:MTÜS § 28. lg 5 Juhatus peab andma mittetulundusühingu liikmetele vajalikku teavet juhtimise kohta ja esitama nende nõudel vastava aruande, kui põhikirjaga ei ole ette nähtud teisiti.
Sellest jutust ei saa mina kaine peaga midagi aru.leammj kirjutas:Kui raamatupidaja ei viitsi esitada dokumente, Huvitav , mis alusel nõuab raamatupidaja lisa kulutusi. Kui ausalt öeldes, siis nad teevad oma tööd kuus oma 20.25 tundi.See on maksium. Olgu see suur või väike maja. Mina kui juhatuse liige teen täielikult raamatupidajale aruandluse Selle alusel ta teeb arved.Kuu esimestel päevadel kannab panga laiali.ja siis kui on esitatud juhatuse poolt andmed. Sisestab ja siis juba programm kõik jagab.No ja veel arved maksta. Ja kui nõutakse raamatupidajalt andmeid Tal ju kõik see arvutis olemas. Mis probleem tal siis on , et ei saa esitada rohkem , kui üklskord kuus.
[quote="pimeloom Mitte midagi ei oska öelda. Milleks on KÜ-le vaja revisjonikomisjoni, kes tantsib juhatuse pilli järgi? Kui revisjonikomisjon ei suuda sõltumatu olla tuleb uus komisjon valida.[/quote]
Tundub, et selles asi ongi,et ilmselt varasematel aegadel on kuidagi esimehega koostöös revisjoni tehtud ja arvab, et selline konroll oli see õige ja mina uustulnuk tahan tema jalgealust õõnestada, tundub,et suur osa juhatuse liikmeid on ka varasema tööga harjunud.
Mõtlen,et kui juhatus on otsuse teinud revideerimise kordade kohta, siis ei saa seda ka vaidlustada aluse puudumise tõttu.
Tundub, et selles asi ongi,et ilmselt varasematel aegadel on kuidagi esimehega koostöös revisjoni tehtud ja arvab, et selline konroll oli see õige ja mina uustulnuk tahan tema jalgealust õõnestada, tundub,et suur osa juhatuse liikmeid on ka varasema tööga harjunud.
Mõtlen,et kui juhatus on otsuse teinud revideerimise kordade kohta, siis ei saa seda ka vaidlustada aluse puudumise tõttu.
Minu subjektiivse arvamuse kohaselt ei tohiks juhatus mingilgi määral sekkuda revisjonikomisjoni töösse ja selle korraldamisse. Revisjonikomisjon on juhatuse tööd kontrolliv organ, kes annab oma tööst aru üldkoosolekule.tull6 kirjutas: Tundub, et selles asi ongi,et ilmselt varasematel aegadel on kuidagi esimehega koostöös revisjoni tehtud ja arvab, et selline konroll oli see õige ja mina uustulnuk tahan tema jalgealust õõnestada, tundub,et suur osa juhatuse liikmeid on ka varasema tööga harjunud.
Aga jah, kui ühistu liikmed, ehk siis üldkoosolek, on juhatusega ja revisjonikomisjoni senise tegevusega rahul, on raske midagi ära teha.
Olen täitsa pimeloomaga ühte meelt revisjoni töö suhtes.
Täitsa jõuetu olen nende kinnistunud arusaama muutmiseks. Samas ei ole kuritarvitatud ühistu vara,aga raamatup.-ses ei ole kõik õigesti kajastatud.
Täitsa jõuetu olen nende kinnistunud arusaama muutmiseks. Samas ei ole kuritarvitatud ühistu vara,aga raamatup.-ses ei ole kõik õigesti kajastatud.
Eesti keele seletav sõnaraamat ütleb järgmist: aru|anne ametlik ettekanne töötulemustest, ettenähtud tegevusest, ülesannete täitmisest jne. Kirjalik, suuline aruanne. Täpne, üksikasjalik, mahukas, asjalik, tõetruu aruanne.pimeloom kirjutas:Hea Roland, oskad sa öelda milline on see seaduses mainitud vastav aruanne? Või tuleks seda pügalat tõlgendada nii, et iga liige võib aga välja mõela mille kohta ta aruannet tahab ning juhatus siis muudkui esitab.Roland66 kirjutas:MTÜS § 28. lg 5 Juhatus peab andma mittetulundusühingu liikmetele vajalikku teavet juhtimise kohta ja esitama nende nõudel vastava aruande, kui põhikirjaga ei ole ette nähtud teisiti.
Aru andma millegi kohta seletust, selgitusi v. ülevaadet andma; aruandega esinema
Kui soovin näituseks saada aruannet remondirahade kasutamise suhtes eelmisel aastal. Juhatus kirjutab, et laekus nii ja nii palju, kulutati kokku N summa, s.h. katuse remont N summa, välisukesd N summa, kokku summa N. Mis seal keerulist on? Selleks ei pea ülikooli lõpetama, aitab keskharidusestki. Loodan, et minu kommentaar on ammendav. Ammu ei ole kod. Pimeloomaga tuliseid vaidlusi maha pidanud foorumis. Vanad head ajad on tagasi.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
Tänan sind. Ma oma pühas lihtsameelsuses julgesin arvata, et sul on selles osas kogemusi. Mul ei olnud vähimatki kavatsust selles osas sinuga vaielda.Roland66 kirjutas:
Kui soovin näituseks saada aruannet remondirahade kasutamise suhtes eelmisel aastal. Juhatus kirjutab, et laekus nii ja nii palju, kulutati kokku N summa, s.h. katuse remont N summa, välisukesd N summa, kokku summa N. Mis seal keerulist on? Selleks ei pea ülikooli lõpetama, aitab keskharidusestki. Loodan, et minu kommentaar on ammendav. Ammu ei ole kod. Pimeloomaga tuliseid vaidlusi maha pidanud foorumis. Vanad head ajad on tagasi.
Sa oled ilmselt kunagi miilits olnud. Seal nimetati kodanikeks:P
to Pimeloom, Kui mina oma koolitee lõpetasin, oli kahjuks miilits omna eksistentsi juba lõpetanud.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
Poleks arvanudki, et sa nõnna noor oled Siis jääb variant, et sa tahtsid, aga paraku ei jõudnudRoland66 kirjutas:to Pimeloom, Kui mina oma koolitee lõpetasin, oli kahjuks miilits omna eksistentsi juba lõpetanud.
Majanduskavast ja aastaaruandest ning selle lisadest peaks saama ülevaate rahade kulutamisest.kristelmett kirjutas:Viimasel ühistu koosolekul eelmisel nädalal andis juhatuse esinaine meie kõigi kuuldes lubaduse, et mina ning veel üks KÜ liige, kes ka raamatupidaja saame üle vaadata, mis tegelikkuses toimub. Täna siis tuli meil, et juhatuse otsus on, et ei lubata. Saan vaid enne aastaaruande kinnitamist näha bilanssi ja kogu muusika.
Kui üldkoosolek otsustas anda teile võimaluse tutvuda raamatupidamise algdokumentidega, siis ei saa juhatus sellest keelduda.
Liikmetelt saab tasusid nõuda vastavalt kinnitatud majanduskavale, seega kui lisaks eelnevalt kokku lepitud remondifondile on nõutud täiendavaid vahendeid, siis pole selline tegevus seadusega kooskõlas.kristelmett kirjutas:Eks ootan ja vaatan. Lihtsalt ma olen vihast lõhkemas, mõeldes, et maksan iga kuu 10kr ruutmeetri pealt remondifondi, mis minu jaoks on üle 900 eek kuus. Kuid kui pandi uued uksed meile ning fonossüsteem majja ning lepiti ühistu koosolekul kokku, et see läheb ometigi maksmisele remondifondist, siis üllatus-üllatus - sain hoopistükkis kopsaka summa kommunaalarvele juurde.
www.korteriyhistu.net - muuda ühistu tegevus läbipaistvaks! Alusta juba täna, tasuta.
-
- Üüriline
Peale eelmise juhatuse vahetust, teostasime koheselt revisjoni ja leidsime nii mõndagi ilusat, mida KÜ liikmete poolt varjati ja isegi juhatuse liikmetele tuli enamus teemasi üllatusena. Kui küsisime üldkoosolekul eelmiselt esimehelt vastust, siis vastas ta lihtsalt: Tema tahtis teha majaelanikele head ja kingitusi.
Kuna olen avatud ellusuhtumisega, siis lubasin KÜ koosolekul, et kõik otsused ja tegevused on avalikud ja avalikustatakse infotahvlil või pannakse info postkasti.
Kui keegi soovib täpsemat ülevaadet rahalistest seisudest, siis selleks peab juhatust eelnevalt teavitama. Siiamaani pole meieni jõudnud mitte ainsat avaldust ja jätkuvalt süüdistatakse, et raha varastamine käib ja majaelanikel puudub informatsioon mis majas toimub jne. Olenemata faktist, et iga aasta revideeritakse kogu KÜ tegevust ja tulemused on olnud pigem positiivsed. Kogu informatsioon juhatuse koosolekutest, kü üldkoosolekutest ,tegevustest on infotahvlitel alati kajastatud. Hetke kogemus on näidanud, et ole sa nii avatud kui võimalik, ikka leidub inimesi kes ujuvad vastuvoolu ja teevad näo, et pole midagi pole kuulnud jne. Kui palud neil talgute korras lund koristama tulla, siis on esimesed kes keelduvad nn tervislikel põhjustel.
Kui tõesti juhtkond keeldub dokumentide avaldamisest olenemate KÜ üldkoosoleku otsusest, siis oleks viimane aeg erakorraline KÜ üldkoosolekul korraldada ja uus juhatus valida.
Kuna olen avatud ellusuhtumisega, siis lubasin KÜ koosolekul, et kõik otsused ja tegevused on avalikud ja avalikustatakse infotahvlil või pannakse info postkasti.
Kui keegi soovib täpsemat ülevaadet rahalistest seisudest, siis selleks peab juhatust eelnevalt teavitama. Siiamaani pole meieni jõudnud mitte ainsat avaldust ja jätkuvalt süüdistatakse, et raha varastamine käib ja majaelanikel puudub informatsioon mis majas toimub jne. Olenemata faktist, et iga aasta revideeritakse kogu KÜ tegevust ja tulemused on olnud pigem positiivsed. Kogu informatsioon juhatuse koosolekutest, kü üldkoosolekutest ,tegevustest on infotahvlitel alati kajastatud. Hetke kogemus on näidanud, et ole sa nii avatud kui võimalik, ikka leidub inimesi kes ujuvad vastuvoolu ja teevad näo, et pole midagi pole kuulnud jne. Kui palud neil talgute korras lund koristama tulla, siis on esimesed kes keelduvad nn tervislikel põhjustel.
Kui tõesti juhtkond keeldub dokumentide avaldamisest olenemate KÜ üldkoosoleku otsusest, siis oleks viimane aeg erakorraline KÜ üldkoosolekul korraldada ja uus juhatus valida.
Teema algatanud kristelmett kirjutas: Ühistu koosolekul oli samuti antud teema aktuaalne ning KÜ esinaine kinnitas siis, et lubab mul tutvuda dokumentidega
Kust te siit üldkoosoleku otsuse suudate välja lugeda?
Kust te siit üldkoosoleku otsuse suudate välja lugeda?
Seadus seda ei täpsusta, aga mulle tundub adekvaatsena, et vastav aruanne peaks kajastama juhatuse tegevust. Kas on eriarvamusi või millest küsimus?pimeloom kirjutas:Hea Roland, oskad sa öelda milline on see seaduses mainitud vastav aruanne? Või tuleks seda pügalat tõlgendada nii, et iga liige võib aga välja mõela mille kohta ta aruannet tahab ning juhatus siis muudkui esitab.Roland66 kirjutas:MTÜS § 28. lg 5 Juhatus peab andma mittetulundusühingu liikmetele vajalikku teavet juhtimise kohta ja esitama nende nõudel vastava aruande, kui põhikirjaga ei ole ette nähtud teisiti.
Kui küsimus selles, et kas igaüks võib seda aruannet nõuda, siis täht tähelt lugedes räägitakse liikmetest antud tingimuses mitmuses -- seega ühselt(?).
See on kõigest minu arvamus. Teistel võivad olla erinevad arvamused. Vastavalt PS § 146-le mõistab õigust ainult kohus.
Kui seda seadusepügalat lugeda, siis tundub jah, et see aruanne peaks kajastama juhatuse tegevust. Siinne teema on paraku raamatupidamisest. Juhatus küll vastutab raamatupidamise eest, aga kas raamatupidamine on juhatuse tegevus, on juba iseküsimus.Uutma kirjutas: Seadus seda ei täpsusta, aga mulle tundub adekvaatsena, et vastav aruanne peaks kajastama juhatuse tegevust. Kas on eriarvamusi või millest küsimus?
Kui küsimus selles, et kas igaüks võib seda aruannet nõuda, siis täht tähelt lugedes räägitakse liikmetest antud tingimuses mitmuses -- seega ühselt(?).
Mina seda pügalat täht-tähelt lugedes küll välja ei loe, et seda aruannet peab juhatuselt mitmekesi nõudma. Kui seaduses oleks kirjas ainsuses liikmele, siis võiks ju tõlgendada, et ainult ühel liikmel ongi õigust seda aruannet nõuda.