liikmeks

Ühistu liikmete probleemid

Moderaator:Heino

Vasta
nupsu
Üüriline
Üüriline
liikmeks

Postitus Postitas nupsu » 16 Apr 2009 15:43

No aidake nüüd lolli inimest.
Kuidas selle asjaga ikkagi siis on. Esiteks - Kui ma ostan korteri eelmiselt omanikult kas mul on vaja uuesti teha avaldust et saada KÜ liikmeks?
Teiseks - Kui korter on juba ühistu nimekirjas aga eelnev omanik on olnud linn (pärandi vormis) siis kuidas on liikmeks saamine sellisel juhul?
Hetkel on oluk. see, et uut omanikku ei võeta kui KÜ liiget sest tema ei ole teinud avaldust.

Kuidas mõista siis KÜ seadust:

§ 51. Korteriühistu liikme õiguste ja kohustuste üleminek

Korteriühistu olemasolul lähevad korteriomandi võõrandamisel või pärimisel korteriomandi võõrandajale või pärandajale kuuluvad korteriühistu liikme õigused ja kohustused üle korteriomandi omandajale korteriomandi ülemineku hetkest.

Tänud vastajatele!

Kasutaja avatar
meelismih
Liige
Liige

Re: liikmeks

Postitus Postitas meelismih » 16 Apr 2009 16:43

nupsu kirjutas:No aidake nüüd lolli inimest.
Kuidas selle asjaga ikkagi siis on. Esiteks - Kui ma ostan korteri eelmiselt omanikult kas mul on vaja uuesti teha avaldust et saada KÜ liikmeks?
Teiseks - Kui korter on juba ühistu nimekirjas aga eelnev omanik on olnud linn (pärandi vormis) siis kuidas on liikmeks saamine sellisel juhul?
Hetkel on oluk. see, et uut omanikku ei võeta kui KÜ liiget sest tema ei ole teinud avaldust.

Kuidas mõista siis KÜ seadust:

§ 51. Korteriühistu liikme õiguste ja kohustuste üleminek

Korteriühistu olemasolul lähevad korteriomandi võõrandamisel või pärimisel korteriomandi võõrandajale või pärandajale kuuluvad korteriühistu liikme õigused ja kohustused üle korteriomandi omandajale korteriomandi ülemineku hetkest.

Tänud vastajatele!
Kohustused, õigused, võlad jms. mis on seotud eelmise korteri omanikuga ühistu puhul kanduvad sulle üle automaatselt hetkest, kui tehing on tehtud ja oled paberite järgi korteri omanik. Kui eelmine omanik oli liige, siis nüüd oled ühistu poolt vaadatuna ka sina liige ning avaldust tegema ei pea. Sinu kohus on teavitada juhatust, et paberites oleks edaspidi sinu korteri suunas tehtavad nõuded ja päringud adresseeritud ikka sinule, mitte vanale omanikule.

Nii olen mina aru saanud. Kui eksin, vabandan ette ära.

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas majaka » 16 Apr 2009 20:38

Kes ei võta omanikku, kui KÜ liiget? Kui juhatus, siis selline juhatus on valele kohale sattunud

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 16 Apr 2009 20:44

nupsu kirjutas:No aidake nüüd lolli inimest.
Korteriühistu on põhimõtteliselt sundühistu. Sinna ei astuta sisse ja sealt ei astuta välja. Seal ollakse.
Korteriühistuseadus
Paragrahv 5. Korteriühistu liikmed
(1) Korteriühistu liikmeks on kõik ühe või mitme korteriomanditeks jagatud kinnisasja korteriomanikud, kui korteriühistu moodustamise otsus on tehtud käesolevas seaduses sätestatud korras. Teised isikud ei saa olla korteriühistu liikmeks

lasnakas
Haldur
Haldur
On tänatud: 4 korda

Postitus Postitas lasnakas » 17 Apr 2009 08:00

nupsu kirjutas: Hetkel on oluk. see, et uut omanikku ei võeta kui KÜ liiget sest tema ei ole teinud avaldust.
Korteriühistuseadust on niipalju kordi muudetud, et teie maja juhatus pole nende muudatustega jõudnud kaasas käia. Kunagi väga ammu tegeleti avaldustega, enam mitte.
KÜ puhul see, kes on registrisse kantud ja korteri omanik, on automaatselt selle maja KÜ liige, mingeid avaldusi ei pea tegema. Juhul, kui ühe korteri omanikeks on registreeritud mitu inimest, peavad nad leidma endi hulgast ühe, kes nende korterit KÜ üldkoosolekutel esindab.
Kuna meil on suur maja ja paljud uued korteriomanikud (eriti sama perekonnanimega pärijad) pole vahel suvatsenud omanikevahetusest juhatust või raamatupidajat teavitada, oleme ise vähemalt korra aastas (enne üldkoosolekut) registrist maja korteriomanike nimekirja võtnud (interneti teel peaks kah kätte saama). Esineb ka inimesi, kes ei taipa, et korteris elamine ei võrdu selle omanikuks olemisega - registris pead kirjas olema.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 17 Apr 2009 08:12

lasnakas kirjutas: Korteriühistuseadust on niipalju kordi muudetud, et teie maja juhatus pole nende muudatustega jõudnud kaasas käia. .
Korteriühistuseaduse §5 lg 1 kehtib alates 1 juulist 1998 aastast. Ma julgen arvata, et see juhatus ei ole seadust lugenudki.

moiva
Üüriline
Üüriline
Kontakt:

Postitus Postitas moiva » 18 Apr 2009 10:12

nupsu kirjutas:Teiseks - Kui korter on juba ühistu nimekirjas aga eelnev omanik on olnud linn (pärandi vormis) siis kuidas on liikmeks saamine sellisel juhul?
Siin ei ole mingit vahet, omanik on omanik, olenemata sellest kas selleks on eraisik, jur.isik või omavalitsus(riik), või veel miski muu. Ülejäänud on juba eelpool vastatud.

Vasta