Korteriomaniku register
Moderaator:Heino
Tere,
kas kellelgi on näidiseks korteriomaniku registrit. Mul on üks, kuid kas peaks veel seal registris olema mingeid andmeid mida juhatus peaks/võiks teada korteriomanikust, korterist ja seal elavatest elanikest
kas kellelgi on näidiseks korteriomaniku registrit. Mul on üks, kuid kas peaks veel seal registris olema mingeid andmeid mida juhatus peaks/võiks teada korteriomanikust, korterist ja seal elavatest elanikest
Re: Korteriomaniku register
mis sul olemas on?
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
registriandmetes on:
1. Korteriomaniku nimi
2. Isikukood
3. Korteriomaniku aadress
4. Korteriomaniku tel.nr
5. Korteriomaniku tel nr-id väljaspool kodu, kust on võimalik korteriomanikku kätte saada võimaliku avarii korral vms.
6. Korteriomaniku omanduses oleva korteri suurus
7. Omandiõiguse alus
8. Häälte arv üldkoosolekul
9. osamaksu suurus ja selle tasumine
10. Liikmeks astumise aeg
11. Korteriomaniku teatised korteri üürimisest. (Üürniku ees- ja perekonnanimi)
12. Korteris elavate isikute arv ja nimed
13. Korteris asuvate veemõõtjate arv, asukoht ja taatlemise aeg
1. Korteriomaniku nimi
2. Isikukood
3. Korteriomaniku aadress
4. Korteriomaniku tel.nr
5. Korteriomaniku tel nr-id väljaspool kodu, kust on võimalik korteriomanikku kätte saada võimaliku avarii korral vms.
6. Korteriomaniku omanduses oleva korteri suurus
7. Omandiõiguse alus
8. Häälte arv üldkoosolekul
9. osamaksu suurus ja selle tasumine
10. Liikmeks astumise aeg
11. Korteriomaniku teatised korteri üürimisest. (Üürniku ees- ja perekonnanimi)
12. Korteris elavate isikute arv ja nimed
13. Korteris asuvate veemõõtjate arv, asukoht ja taatlemise aeg
Minul olid olulised andmed Kinnistu ja hoonepassis
.
Andmeid võib koguda küll, kuid vajalikud on eelkõige need, millega sul midagi on peale hakata. Seda mida sina kasutada ja mõjutada ei suuda, pole mõtet ka koguda
Mõned näited
Mõtteline osa
Asjaõigused
Koormatised
Kitsendused
Hüpoteegid
No ja veel võib arendadacmõttelendu
Kas korteris on kommunikatsioonisüsteemid (elekter, vesi, gaas, küte) ajakohased, mis aastast ehitatud/renoveeritud???
Kas omanikul on loom ja selle pidamine registreeritud????
Millised omanikud suitsetavad?
.
Andmeid võib koguda küll, kuid vajalikud on eelkõige need, millega sul midagi on peale hakata. Seda mida sina kasutada ja mõjutada ei suuda, pole mõtet ka koguda
Mõned näited
Mõtteline osa
Asjaõigused
Koormatised
Kitsendused
Hüpoteegid
No ja veel võib arendadacmõttelendu
Kas korteris on kommunikatsioonisüsteemid (elekter, vesi, gaas, küte) ajakohased, mis aastast ehitatud/renoveeritud???
Kas omanikul on loom ja selle pidamine registreeritud????
Millised omanikud suitsetavad?
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Minu arvates pole elenike register enam kohustuslik. Aga ühistujuhile vajalik kindlasti. Mida rohkem andmeid, seda parem. Ühed on aga isikuandmed ja teised korteri andmed (mis on hoonepassis). Isikuandmete hulhgas on omakorda tundlikud(delikaatsed) ja vähemtundlikud andmed (või kuidas neid nimetatigi). Iga asja kohta on omad seadused ja reeglid. Üldiselt aga on ühistu juhatusel hea neid teada, mitte aga levitada.
Meil KÜ-s on andmed niipalju, kui raamatupidamiseprogrammi kliendi/liikme kohta kantud, rohkem ei lähe vajagi.
Mis on hoonepass? Palun selgita pikemalt, äkki on teadmistest kasu?sirts kirjutas:Minu arvates pole elenike register enam kohustuslik. Aga ühistujuhile vajalik kindlasti. Mida rohkem andmeid, seda parem. Ühed on aga isikuandmed ja teised korteri andmed (mis on hoonepassis). Isikuandmete hulhgas on omakorda tundlikud(delikaatsed) ja vähemtundlikud andmed (või kuidas neid nimetatigi). Iga asja kohta on omad seadused ja reeglid. Üldiselt aga on ühistu juhatusel hea neid teada, mitte aga levitada.
Head mehed ja õppinud riistad!
Mure blokeerib mõtte, sest mure taob ühte mõtet!
Mure blokeerib mõtte, sest mure taob ühte mõtet!
No see eelmine postitus oli juba 2007. Ma pean otsima, kus mul see pass on. Ma ei tea, kas see on kohustuslik, kuid meie oleme omale sellise teinud kunagi mingil koolitusel on sellest räägitud ja selle järgi sai tehtud.
Ma ise ei ole enam väga aktiivne korteriühistuga tegeleja. Seega pole väga kõige uuega kursis.
Ma ise ei ole enam väga aktiivne korteriühistuga tegeleja. Seega pole väga kõige uuega kursis.
Leidsin järgmise info:
Maja ehk hoone pass ei ole seadusega nõutav. Samas on ta vajalik, kuna annab kompaktse ülevaate hoonest. Hoone pass võiks koosneda järgmistest peatükkidest:
1. Kinnistu andmed – katastri tunnus; suurus (s.h. jagunemine halasala, teede jms.järgi); väikevormide (piirdeaed, prügimaja, mänguväljak jms.) olemasolu.
2. Hoone üldandmed – asukoht; andmed tellija, projekteerija, ehitaja ja järelvalve kohta; hoone vastuvõtmise ja kasutamise andmed; kasutuspiirangud (arhitektuurimälestis vms.)
3. Hoone konstruktsioonilis-tehnilised andmed – põhinäitajad (trepikodade, korruste ja korterite arv, hoone maht, ehitusalune pind jne.); üldkasutatavate ruumide programm; konstruktsioonide ja välisviimistluse andmed.
4. Hoone tehnosüsteemid – küte; vesi-ja kanalisatsioon; ventilatsioon; elekter; gaas; nõrkvool; eriseadmed (lifitid).
5. Ehitustööd – andmed ehitus, rekonstrueerimis, lammutus ja juurdeehitustööde kohta.
6. Projektdokumentatsiooni loetelu.
Hoone passi võib lisada ka andmeid omanike kohta, lepingute nimekirja, tulude-kulude tabeli jms.
Hoonepass on ka järgmises dokumendis: http://www.ekhhl.ee/failid/hoone_pass.doc
Ise arvan, et seda vaja ei ole.
Maja ehk hoone pass ei ole seadusega nõutav. Samas on ta vajalik, kuna annab kompaktse ülevaate hoonest. Hoone pass võiks koosneda järgmistest peatükkidest:
1. Kinnistu andmed – katastri tunnus; suurus (s.h. jagunemine halasala, teede jms.järgi); väikevormide (piirdeaed, prügimaja, mänguväljak jms.) olemasolu.
2. Hoone üldandmed – asukoht; andmed tellija, projekteerija, ehitaja ja järelvalve kohta; hoone vastuvõtmise ja kasutamise andmed; kasutuspiirangud (arhitektuurimälestis vms.)
3. Hoone konstruktsioonilis-tehnilised andmed – põhinäitajad (trepikodade, korruste ja korterite arv, hoone maht, ehitusalune pind jne.); üldkasutatavate ruumide programm; konstruktsioonide ja välisviimistluse andmed.
4. Hoone tehnosüsteemid – küte; vesi-ja kanalisatsioon; ventilatsioon; elekter; gaas; nõrkvool; eriseadmed (lifitid).
5. Ehitustööd – andmed ehitus, rekonstrueerimis, lammutus ja juurdeehitustööde kohta.
6. Projektdokumentatsiooni loetelu.
Hoone passi võib lisada ka andmeid omanike kohta, lepingute nimekirja, tulude-kulude tabeli jms.
Hoonepass on ka järgmises dokumendis: http://www.ekhhl.ee/failid/hoone_pass.doc
Ise arvan, et seda vaja ei ole.