Mis on ühistu juhtimise-haldamise palk?
Moderaator:Heino
Olen lugenud Teie foorumit, probleeme on palju, lahendusi mitmeid. Mind huvitaks selline asi, kui juhatust juhtiv tegelane saab palka, siis kas on mingi "vaikiv" kokkulepe palga suhtes või on see seinast seina olenemata maja suurusest või korterite arvust. Saan aru, et palgafondi paneb ette üldkoosolek ja planeeritav aastaaruanne. Kuid siiski, mis on ühistu juhtimise-haldamise palk. Puhtalt kätte.
Ei targuta, lihtsalt tahan et õige oleks.
Re: Mis on ühistu juhtimise-haldamise palk?
Mina olen arvamusel et palka tuleb maksta vastutuse ja selle täitmise eest.
Palju on arvamusi selles osas, kas maja suurus on palga maksmisel määrav. Arvan et ei peaks olema, sest vastutus on nii suurel majal kui väiksel majal üks. Paraku on aga nii, et väike maja ei ole võimeline palka maksma nii nagu suur maja (elanikke rohkem).
Väikestes majades saab esimees kätte ca 1000 - 2000 krooni
Suuremates majades küünib see kuni 6000 krooni kuus
Palju on arvamusi selles osas, kas maja suurus on palga maksmisel määrav. Arvan et ei peaks olema, sest vastutus on nii suurel majal kui väiksel majal üks. Paraku on aga nii, et väike maja ei ole võimeline palka maksma nii nagu suur maja (elanikke rohkem).
Väikestes majades saab esimees kätte ca 1000 - 2000 krooni
Suuremates majades küünib see kuni 6000 krooni kuus
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Ma arvan , et olgu see maja või väike mingi kriteerium ikkagi on.Ja see on 1kr/m2.see oleks enam vähem normaalne palk juhatuse liikmele.Ta ju saab veel ka maksuvaba palka see on autokompemsatsioon.1000 krooni kuus.
Autokompensatsioon on vaid siis kui on olemas auto millele ei maksa mingi muu firma kompensatsiooni.
1 kr m2 eest on hea küll, kuid vastutus on siiski ühesugune. Minu meelest puudub juhatuse tulemustasude maksmise süsteem ehk palka soovivad kõik, kuid kohused täidetakse pahatihti vaid miinimumi piiril. Kui te vaatate kohustust püramiidi, siis paljud ühistud ei tea paljudest kohustustest midagi. Isegi seda ei suudeta tõdeda, et KÜ suhtes kehtivad EV seadused ja see on samasugune juriidiline ühing nagu teised äriühingud (väikeste möendustega)
1 kr m2 eest on hea küll, kuid vastutus on siiski ühesugune. Minu meelest puudub juhatuse tulemustasude maksmise süsteem ehk palka soovivad kõik, kuid kohused täidetakse pahatihti vaid miinimumi piiril. Kui te vaatate kohustust püramiidi, siis paljud ühistud ei tea paljudest kohustustest midagi. Isegi seda ei suudeta tõdeda, et KÜ suhtes kehtivad EV seadused ja see on samasugune juriidiline ühing nagu teised äriühingud (väikeste möendustega)
1 kr m2? Kui on 2000 m2 ja 48 korterit, siis kui võtta sellest maha sots ja tulumaks jääb järele 880 krooni. Ja kui autot kah pole, siis selle raha eest ei leia küll kedagi. Suures majas iseasi.
kui 1 kr m2 on bruto sissetulek, siis on küll väga hädine palk. Meie majas pn 996m2, mina küll selle raha eest ei viistiks asju ajada.