Nimelt meie alumised naabrid on parajad parmud ning odavates igarettide suitsetajad. Kogu see ilge lebra imbub ventilatsioonist meie koju. Kõikidel riietel on kopituse hais juures nagu oleks ise parm

Moderaator:Heino
Oled proovinud neile seletada seda probleemi? Olen ise olnud tunnistajaks samalaadsetele probleemidele küll külalisena, aga kuuldud juttude põhjal on reeglina suudetud ikka leida alternatiive kas siis aknal tossamise või rõdul tossamise näol. Mõni on nõus isegi välja minemaTuulepea kirjutas:Tean, et korterelamu koridoris keelab seadus siutsetamise, kuid kuidas on võimalik seda inimlikult piirata korterites, kui üldse?
Nimelt meie alumised naabrid on parajad parmud ning odavates igarettide suitsetajad. Kogu see ilge lebra imbub ventilatsioonist meie koju. Kõikidel riietel on kopituse hais juures nagu oleks ise parm. Kas ventilatsioonisüsteemi ei ole võimalik käsitleda kui ühiskasutatavat pinda ja seega ei tohiks nende läheduses ka suitsu teha???
Kui teil on korteriühistu kodukord kinnitatud, siis peaks seal vastaval teemal kindlasti midagi kirjas olema. Ehk annab juhatusel millegist kinni haarata ja selle alusel kurja häält tegema hakata?Tuulepea kirjutas:Tegelt on kogu ühistu nendega hädas, sest nad on parajad parmud. Palgapäevadel ikka on väike pidu. Ei lärma, aga selline jõmin on pidevalt, vahel kaklevad ja paugtavad uksi. Aga see hais on küll kole. No mina ei julge lihtsalt minna parmude urkasse ja ütelda, et kuulge, teil siin haiseb...
Tule taevas appi!meelismih kirjutas:
Kui teie korter käib närvidele ka teistele elanikele ning neil samuti probleeme haisu ja uste paugutamisega, siis on see üldine rahu häirimine (oleneb nüüd kodukorrast ja seal sätestatud punktidest) ning sellega peaks juhatus juba saama midagi peale hakata. Kirjalikud noomitused, suulised noomitused või koguni trahvimine (mis oleks viimane variant).
Tegelikult väljendasin ennast valesti. See oli üldine suund teemale, täpsemalt kodukorra punktile, mis hõlmab endas osa, kus kahju tekitanud korter peab tekkinud kahju korvama. Seda siis ühisomandis tekkinud kahjude puhul. Seega trahvimine oli hetkel vale väljend - vabandan segaduse pärast.pimeloom kirjutas:Tule taevas appi!meelismih kirjutas:
Kui teie korter käib närvidele ka teistele elanikele ning neil samuti probleeme haisu ja uste paugutamisega, siis on see üldine rahu häirimine (oleneb nüüd kodukorrast ja seal sätestatud punktidest) ning sellega peaks juhatus juba saama midagi peale hakata. Kirjalikud noomitused, suulised noomitused või koguni trahvimine (mis oleks viimane variant).
Korteriühistu juhatuse kirjalik noomitus....... Mis asi see on?? Ja milline seadus annab KÜ juhatusele võimaluse kedagi trahvida??
Ma ei saa küll aru, mis see eestlaseks olemine siia puutub, aga tõepoolest omas kodus suitsu teha ei ole keelatud. Aga, eks sa tee siis kisa, nagu mingi muu rahvuse esindaja ja vaata kas aitab. Edu sulle.Tuulepea kirjutas:Nojah, ühesõnaga ei olegi mul midagi teha, kannatan ära nagu eestlane, et "ju nii vist peabki", õnneks käivad aknad lahti ja õuest värske õhk on tasuta ja närve ei söö
Heh, ei tasu isiklikult võttapimeloom kirjutas:Ma ei saa küll aru, mis see eestlaseks olemine siia puutub, aga tõepoolest omas kodus suitsu teha ei ole keelatud. Aga, eks sa tee siis kisa, nagu mingi muu rahvuse esindaja ja vaata kas aitab. Edu sulle.Tuulepea kirjutas:Nojah, ühesõnaga ei olegi mul midagi teha, kannatan ära nagu eestlane, et "ju nii vist peabki", õnneks käivad aknad lahti ja õuest värske õhk on tasuta ja närve ei söö
Hehh, peale selle, et ma eestlane olen, pole mul pisimatki põhjust seda isiklikult võtta.Tuulepea kirjutas: Heh, ei tasu isiklikult võtta![]()
Puht huvi pärast küsin, et kui suur oleks kahju suitsetamise eest elamu trepikojas?Kuuse kirjutas: Nii kaua kui ei anta seaduslikult korteriühistutele õigust, näiteks pärast kolmandat märgukirja, nõuda rikkumise eest kahju välja, lisades summa üüriarvele,