Korteriühistu liikme õigus pangakonto väljavõttele
Moderaator:Heino
Kas korteriühistu tavaliikmel, kes ei kuulu juhatusse on õigus juhatuse tegevuse kontrollimiseks paluda korteriühistu pangakonto väljavõtet?
Juhatus väitis, et ei tohi anda, kuna kehtiv andmekaitseseadus ei luba isikuandmete tõttu kontoväljavõtet avalikustada.
Palun abi. Kui sa ei ole korteriühistu revident, siis ei ole sul mingeid õiguseid?
Juhatus väitis, et ei tohi anda, kuna kehtiv andmekaitseseadus ei luba isikuandmete tõttu kontoväljavõtet avalikustada.
Palun abi. Kui sa ei ole korteriühistu revident, siis ei ole sul mingeid õiguseid?
Re: Korteriühistu liikme õigus pangakonto väljavõttele
Esiteks ei sisalda kontoväljavõte küll mingeid diskreetseid isikuandmeid, mida andmekaitseseadus kaitseks.
Teiseks on ühistu ja selle juhatuse tegevuse kontrollimiseks tõepoolest olemas revisjonikomisjon ja igale liikmele tema soovi kohaselt pangakonto väljavõtte andmine ei ole põhjendatud.
Kolmandaks, põhjendatud vajadusel ei näe ma mingit põhjust pangakonto väljavõtet varjata.
Teiseks on ühistu ja selle juhatuse tegevuse kontrollimiseks tõepoolest olemas revisjonikomisjon ja igale liikmele tema soovi kohaselt pangakonto väljavõtte andmine ei ole põhjendatud.
Kolmandaks, põhjendatud vajadusel ei näe ma mingit põhjust pangakonto väljavõtet varjata.
LIhtsalt hea inimene
Väga head kolm põhjendust. Tänan.
Juhatuse liikmel on maja üle volitused aga kohustusi ei kellelgi. Raamatupidaja ei ole kohustatud andmeid avalikustama, mida tasutakse 6,5 eek eest ruutmeetri kohta. Juhatus saadab andmeid saama raamatupidaja juurde.
Rev. kom. liige, 32 korteri kohta üksinda, on kuri minu kui uue elaniku nõudvate kirjade pärast juhatuse töö ja majandamise kohta.
Majandamise kohta saan infi ainult eelarve projekti põhjal. Ei oska enam miskit teha.
Juhatus jagab infot suusõnaliselt, kuid mitte tõeselt.
Juhatuse liikmel on maja üle volitused aga kohustusi ei kellelgi. Raamatupidaja ei ole kohustatud andmeid avalikustama, mida tasutakse 6,5 eek eest ruutmeetri kohta. Juhatus saadab andmeid saama raamatupidaja juurde.
Rev. kom. liige, 32 korteri kohta üksinda, on kuri minu kui uue elaniku nõudvate kirjade pärast juhatuse töö ja majandamise kohta.
Majandamise kohta saan infi ainult eelarve projekti põhjal. Ei oska enam miskit teha.
Kui ühistus peale sinu veel rahulolematuid on, siis minu siiras soovitus on uus juhatus valida ja ise sinna kandideerida.maiamiisu kirjutas:Väga head kolm põhjendust. Tänan.
juhatuse kohtustus on liikmetele iga aasta saata majandusaastaaruanne ning see on täiesti avalik ja see peaks sisaldama kõike vajalikku infot. Küsi seda koos revisjonikomisjoni arvamusega ja majandustegevuse aastakava ehk eelarvega.
Majandusaruanne on jabudabaduu!
Kuus aastat pole sellest aru saanud, püüan kontrollida remondifondi seisu ja muud elementaarset.
Konto väljavõtet ei annaks mina ka. Miks? Seal on konto numbrid ja isikute nimed jm.
Aga deebet (välja makstud summad ja kellele) välavõte, palun väga. Aga ma ei saa aru, mida lihtliige sellega tegema hakkab, tal pole ju arvete originaale? Kui keegi tahab raha kõrvale kantida, siis hangib ta ka fiktiivse arve või maksab kellegi üle ja saab raha endale.
Ei leia mõtet. Aga äkki ongi selliseid - mullast nina välja pistnud ühistuid, mine tea.
Kuus aastat pole sellest aru saanud, püüan kontrollida remondifondi seisu ja muud elementaarset.
Konto väljavõtet ei annaks mina ka. Miks? Seal on konto numbrid ja isikute nimed jm.
Aga deebet (välja makstud summad ja kellele) välavõte, palun väga. Aga ma ei saa aru, mida lihtliige sellega tegema hakkab, tal pole ju arvete originaale? Kui keegi tahab raha kõrvale kantida, siis hangib ta ka fiktiivse arve või maksab kellegi üle ja saab raha endale.
Ei leia mõtet. Aga äkki ongi selliseid - mullast nina välja pistnud ühistuid, mine tea.
Esmalt loe oma põhikirija, seal on kindlasti punkt KÜ liikme õigustest, seal peaks olema punkt, et KÜ liikel on õigus tutvuda KÜ tegevusega, koopiaid teha ei tohiks, kuid väljakirjutusi küll. Leidsin netist artikli http://www.tarbija24.ee/220807/esileht/ ... 278294.php
http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id= ... 1abd7eae9b
Minu soovitus on:
1. Vahetada välja juhatus
2. Vahetada välja rev. kom
3. Kaevata KÜ juhatus kohtusse.
Kui kohtus võidad, võib KÜ nõuda süüdi olevatelt juhatuse liikmetelt tekitatud kahjud sisse. Vastav õigus tuleb Tsüs-st.
Saada juhatusele kiri, et kui ei suvatse vastata, siis kaebad nad kohtusse, KÜ kulud kaotuse puhul on ca 10.000 EEK, mida saab nõuda süüdi olevalt KÜ juh. liikmelt. Juhatuse vastutuse aeg on 5a.
KÜ juhatuse väide, et väkjavõtet ei tohi anda, kuna tegemist on isikuandmetega, on väär. Sa oled KÜ liige ja omad õigust tutvuda. Kontoväljavõtet ei tohi nad riputada trepikotta, mis oleks ebaseaduslik. Minu arvan, et kui ei soovita avalikustada, on midagi varjata või on tegemist inimestega, kes asja ei valda. Vahest võib viga olla sinus, kuidas sa nende poole pöördud, suhtled jne. Omast kogemustest ütlen, et väga palju tuleb kokku puutuda just ebameeldivate kirjadega, vormistamise viga, pöördutakse kui vaenlase poole, süüdistava tooniga. Loomulikult ei ole isu sellistega tegeleda ja vastata tahaks samuti nende toonis. Kui muu ei aita, siis kutsuge kokku KÜ liikmete üldkoosolek juhatuse valimiseks, milleks on vaja 10% KÜ liikmete nõuet. Tee korralik eeltöö ära, oledki juhatuses või revident ning tutvu dokumentidega niipalju, et pole vähe.
http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id= ... 1abd7eae9b
Minu soovitus on:
1. Vahetada välja juhatus
2. Vahetada välja rev. kom
3. Kaevata KÜ juhatus kohtusse.
Kui kohtus võidad, võib KÜ nõuda süüdi olevatelt juhatuse liikmetelt tekitatud kahjud sisse. Vastav õigus tuleb Tsüs-st.
Saada juhatusele kiri, et kui ei suvatse vastata, siis kaebad nad kohtusse, KÜ kulud kaotuse puhul on ca 10.000 EEK, mida saab nõuda süüdi olevalt KÜ juh. liikmelt. Juhatuse vastutuse aeg on 5a.
KÜ juhatuse väide, et väkjavõtet ei tohi anda, kuna tegemist on isikuandmetega, on väär. Sa oled KÜ liige ja omad õigust tutvuda. Kontoväljavõtet ei tohi nad riputada trepikotta, mis oleks ebaseaduslik. Minu arvan, et kui ei soovita avalikustada, on midagi varjata või on tegemist inimestega, kes asja ei valda. Vahest võib viga olla sinus, kuidas sa nende poole pöördud, suhtled jne. Omast kogemustest ütlen, et väga palju tuleb kokku puutuda just ebameeldivate kirjadega, vormistamise viga, pöördutakse kui vaenlase poole, süüdistava tooniga. Loomulikult ei ole isu sellistega tegeleda ja vastata tahaks samuti nende toonis. Kui muu ei aita, siis kutsuge kokku KÜ liikmete üldkoosolek juhatuse valimiseks, milleks on vaja 10% KÜ liikmete nõuet. Tee korralik eeltöö ära, oledki juhatuses või revident ning tutvu dokumentidega niipalju, et pole vähe.
www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
Vox populi vox Dei
Nõustun ühes punktis Dorisega, et konto väljavõte ei näita mitte midagi ilma tehinguid kinnitavate dokumentideta. Teisalt olen jälle Dorise vastu, sest majandusaasta aruanne koos bilansi ja kasumiaruandega ANNAB vajalikku informatsiooni. Kui ei anna, siis on tegemist inimesega kes ei saa nendest dokumentidest aru või need on valesti või ebapiisava põhjalikkusega koostatud.
Väljavõttest saab näha, kuhu raha liigub ning juba küsida, mille eest on makstud, paluks nende ülekannete kohta arved, aktid, teostatud tööde kohta. On millest edasi minna ja vaadata, kas tööd on tehtud, millised on mahud jne.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
ja seda kõike näeb majandusaasta aruandest, bilansist, kasumi- ja rahavoogude aruandest. Unustage ära see pangakonto väljatrükk. Seda on vaja ainult raamatupidamise tegemiseks ning revisjonikomisjonil pisteliseks kontrolliks, kui on teada mida otsitakse ja selle mida otsida saab teada minu poolt nimetatud dokumentidest. Kui mitu lehte on üldse ühe aasta kontoväljatrükk?
Kui muudest dokumentidest aru ei saa, siis õppige. Mul on 75 KÜ liiget ja mitte kellegagi pole probleemi olnud neid dokumente seletades, lased koosolekul pildi seina ja seletad nii kaua kuni inimesed aru saavad.
Kui muudest dokumentidest aru ei saa, siis õppige. Mul on 75 KÜ liiget ja mitte kellegagi pole probleemi olnud neid dokumente seletades, lased koosolekul pildi seina ja seletad nii kaua kuni inimesed aru saavad.
raha liigub otseloomulikult makse saaja kontole, kuhu siis veel.Roland66 kirjutas:Väljavõttest saab näha, kuhu raha liigub ning juba küsida, mille eest on makstud, paluks nende ülekannete kohta arved, aktid, teostatud tööde kohta. On millest edasi minna ja vaadata, kas tööd on tehtud, millised on mahud jne.
Kõik sõltub sellest, kuidas on aruanded vormistatud ja mida tutvumiseks esitatud. Siinkohal on variandid seinast seina.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
ergon kirjutas:Kui muudest dokumentidest aru ei saa, siis õppige. Mul on 75 KÜ liiget ja mitte kellegagi pole probleemi olnud neid dokumente seletades, lased koosolekul pildi seina ja seletad nii kaua kuni inimesed aru saavad.
Siis ei ole sa veel tõelisel KÜ koosolekul olnud. Arusaamisega on sellised lood, et kas tahetakse aru saada või mitte? Enamus inimesed on õnnelikud, et nende majaga tegeletakse on inimene, kes korrastab maja, remondib, organiseerib jne.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
loogiline, et ei saagi seletada kui enda raamatupidamisalased teadmised piirduvad kontoväljavõttest "huvitavate" kannete otsimisega. Tõeline koosolek ongi selline, kus asjad lähevad koosoleku korraldaja poolt ettenähtud rada mööda mitte mingisugune laat. Kui koosolek läheb laadaks, siis viga ei ole osalejates vaid korraldajas ja läbiviijas.
Nagu ma Roland66 sinu sarkasmist järeldada võin pole sul tõelist koosolekut õnnestunud korraldada.
Nagu ma Roland66 sinu sarkasmist järeldada võin pole sul tõelist koosolekut õnnestunud korraldada.
On tore, et Eestimaal on tarku ja harituid inimesi. Sul paistab olema enesehinnand kõrgelt arenenud. Mul külakooli kolm klassi ja siis ehitusele, muidugi ei saagi midagi tahta minust.
Nüüd sa küll eksid, korraldatud on korralike koosolekuid ja on tulnud ette ka laata, Kes ei tee, sellel ka ei juhtu midagi. Palju sõltub sellest, mis kontingent majas elab, kas majas on hulle jne. Ühe maja puhul on olukord lihtsam, kui neid on rohkem, on asi keerulisem. Kogu küsimus on kadeduses, ei muus. Näide elust. Mingile seltskonnale ei meeldnud KÜ otsus, seega on ebaseaduslik ja hakkavad karjuma ning lõugama, milline on sinu ettepanek? Kutsuda Politsei? nood ei tule kohale enem, kui on tegemist vägivallaga. Ma elan natukene teises kandis, kui seda on Tallinn ja siin seltskond kehvema geneetilise päritoluga.
Kõike saab kõikjale peita, kui on soovi. Meie kandis ühes majas tuntud esimehe poolt esitati aruanne, kus 50 kilu raha puudu, keegi ei pannud tähele, all klappis kõik. Ainult, kui kõik kokku lüüa tuli teine summa., Raamatupidaja ütles, et on puudu või, kohe panen juurde. Kommentaarid on liigsed. Sama maja maksis 2 aastat majandamiskulusid 2 EEK/m2 rohkem, kui oli kinnitatud. Arvel kõik ilusti kirjutatud, kuid lõppsumma suurem, kui on majandamiskulu korrutades korteri pinnaga, keegi ei pannud tähele. Need on näited elust enesest.
Nüüd sa küll eksid, korraldatud on korralike koosolekuid ja on tulnud ette ka laata, Kes ei tee, sellel ka ei juhtu midagi. Palju sõltub sellest, mis kontingent majas elab, kas majas on hulle jne. Ühe maja puhul on olukord lihtsam, kui neid on rohkem, on asi keerulisem. Kogu küsimus on kadeduses, ei muus. Näide elust. Mingile seltskonnale ei meeldnud KÜ otsus, seega on ebaseaduslik ja hakkavad karjuma ning lõugama, milline on sinu ettepanek? Kutsuda Politsei? nood ei tule kohale enem, kui on tegemist vägivallaga. Ma elan natukene teises kandis, kui seda on Tallinn ja siin seltskond kehvema geneetilise päritoluga.
Kõike saab kõikjale peita, kui on soovi. Meie kandis ühes majas tuntud esimehe poolt esitati aruanne, kus 50 kilu raha puudu, keegi ei pannud tähele, all klappis kõik. Ainult, kui kõik kokku lüüa tuli teine summa., Raamatupidaja ütles, et on puudu või, kohe panen juurde. Kommentaarid on liigsed. Sama maja maksis 2 aastat majandamiskulusid 2 EEK/m2 rohkem, kui oli kinnitatud. Arvel kõik ilusti kirjutatud, kuid lõppsumma suurem, kui on majandamiskulu korrutades korteri pinnaga, keegi ei pannud tähele. Need on näited elust enesest.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
Koorub siiski tõsiasi,et KÜ-te juhtimisel ning liikmeks olemisel väga suured
puudujäägid. Maiamiisul sama probleem,mis meil. Ei tea kui kaua peab siis
liikmel seda heatahtlikkust ja kannatlikkust jaguma, kui eirata võib täiega.
Seadused-põhikirjad on välja küll antud ,mitte miskit ei juhtu,kui eirad neid. Suure liikmeskonnaga majades on mõjusamad kuulujutud. Kui juhatus ikka tahab manipuleerida, siis ta teeb ka seda. Jah mis põhjusel
peaks pangakonto väljavõtet mitte andma ? Juhatus on liikmed nagu kõik
teised. Et ta tõuseb oma või kellegi silmis eriliseks "natšalnikuks",kes laseb,käseb jne. on ikka omaette ooper ,et võimu ei tohi igaühele anda.
Ega see kohtutee väga kerge ei saa olema. Kui sul pole dokumente,mille-
dega midagi tõestada. Ja paljud ei ühine,kuna kahtlevad nii ühes,kui teises
osapooles. Ühistutes liigub ju üsna suur raha ja omanikud huvipuudumise
ülesnäitamisega aitavad vaid kaasa korralagedusele.
puudujäägid. Maiamiisul sama probleem,mis meil. Ei tea kui kaua peab siis
liikmel seda heatahtlikkust ja kannatlikkust jaguma, kui eirata võib täiega.
Seadused-põhikirjad on välja küll antud ,mitte miskit ei juhtu,kui eirad neid. Suure liikmeskonnaga majades on mõjusamad kuulujutud. Kui juhatus ikka tahab manipuleerida, siis ta teeb ka seda. Jah mis põhjusel
peaks pangakonto väljavõtet mitte andma ? Juhatus on liikmed nagu kõik
teised. Et ta tõuseb oma või kellegi silmis eriliseks "natšalnikuks",kes laseb,käseb jne. on ikka omaette ooper ,et võimu ei tohi igaühele anda.
Ega see kohtutee väga kerge ei saa olema. Kui sul pole dokumente,mille-
dega midagi tõestada. Ja paljud ei ühine,kuna kahtlevad nii ühes,kui teises
osapooles. Ühistutes liigub ju üsna suur raha ja omanikud huvipuudumise
ülesnäitamisega aitavad vaid kaasa korralagedusele.
Kahjukjs on meil seadustega antud liiga suured vabadused, samuti on inimesed süüdi oma passivsusega. Mina arvan, et KÜ seadust tuleb oluliselt täiendada, konkretiseerida. Kohtusse minekul pead arvestama suurte kuludega, ainult riigilõiv hagita asjadel on 5.000 EEK. Kui tahad midagi muuta, tuleb valida uus juhatus, kui oma majst ei leia, siis osta juhtimise teenus sisse. Tahad midagi muuta, pead pool maja läbi käima, et sul hääled koos oleksid.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
Puudulik revisjonikomisjon, mis muud. Inimene õpib kogu elu.
Iga rahvas väärib oma valitsejaid.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
Siin kirjutatu on õjge ja ka mitte.
Lasen alati raamatupidajal teha täpse aruandluse, mis on kuhugi läinud. Kõik kulutused on sees. Kellel on e-post saadan raamatupidaja aruandluse edasi.Kirja on kirjutatud absoluutselt kõik. Paber,ostetud/tehtud võtmed. Koosolekul seletan kõik need summad lahti. Kuhu need on paigaldadud lukkud, võtmed
kui on vajadus kellelgi näha ka pangakontot . Näitan. Kuid paberi peal küll ei anna. Vaatamine/tutvumine pole keelatud.Kui te siin kirjutate , et on võimalik tuua summade kohta kviitungeid. Kas on ikka võimalik nii teha.Ma küll ei oska. Ja muidugi siis kui te muretsete kviitungid.
Kontrollib seda aruandlust revisjon. Kas siis revident teilt ei küsi kuhu need kulutused on läinud.Siis sellisel juhul revident ka ei süvene Siit ongi juhatusel võimalik mida iganes teha.
Siit sellest eelpool kirjutatust saangi aru , et juhatus võib mida iganes teha . Kõik läheb läbi.
Lasen alati raamatupidajal teha täpse aruandluse, mis on kuhugi läinud. Kõik kulutused on sees. Kellel on e-post saadan raamatupidaja aruandluse edasi.Kirja on kirjutatud absoluutselt kõik. Paber,ostetud/tehtud võtmed. Koosolekul seletan kõik need summad lahti. Kuhu need on paigaldadud lukkud, võtmed
kui on vajadus kellelgi näha ka pangakontot . Näitan. Kuid paberi peal küll ei anna. Vaatamine/tutvumine pole keelatud.Kui te siin kirjutate , et on võimalik tuua summade kohta kviitungeid. Kas on ikka võimalik nii teha.Ma küll ei oska. Ja muidugi siis kui te muretsete kviitungid.
Kontrollib seda aruandlust revisjon. Kas siis revident teilt ei küsi kuhu need kulutused on läinud.Siis sellisel juhul revident ka ei süvene Siit ongi juhatusel võimalik mida iganes teha.
Siit sellest eelpool kirjutatust saangi aru , et juhatus võib mida iganes teha . Kõik läheb läbi.
Sellest jutust ei saa ma kaine peaga küll midagi aru.leammj kirjutas: Kui te siin kirjutate , et on võimalik tuua summade kohta kviitungeid. Kas on ikka võimalik nii teha.Ma küll ei oska. Ja muidugi siis kui te muretsete kviitungid.
[/quote] Sellest jutust ei saa ma kaine peaga küll midagi aru.[/quote]
Tee sada ja seened, ning elu tundub suurepärane!
Tee sada ja seened, ning elu tundub suurepärane!
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
Just seda ma silmas pidasingi, et oleks mingi dok. millest lähtuda ning edasi revideerida. Nüüd tuli välja, et kü liikmetele ei esitatagi täiemahulist aruannet koos eelarvega tutvumiseks, ainult bilanss ja tulemiaruanne koos mõne lisaga. Sellisest dokumendist ei saaks isegi mitte raamatupidaja aru Kindel on see, et miski on tõesti mäda ning juhatusel ei ole mulle mõtet põhjenduseks öelda aga me teeme iga aasta nii!!! See ei ole seadusega kooskõlas ning leppida sellega on tõesti raske. Majaelanikud on juba lootuse kaotanud, ise olen veel täis jõudu, kuna olen nimetatud kü liige alles novembrikuust 2009. Homme on üldkoosolek koos eelarve ja aruande kinnitamisega. Teen ettepaneku tellida auditi enne kui praeguse juhatuse tagasi hääletame erakorralise üldkoosoleku raames Mis Te ettepanekuteks pakute?Roland66 kirjutas:Väljavõttest saab näha, kuhu raha liigub ning juba küsida, mille eest on makstud, paluks nende ülekannete kohta arved, aktid, teostatud tööde kohta. On millest edasi minna ja vaadata, kas tööd on tehtud, millised on mahud jne.
Rev. kom liikmega ei ole võimalik koostööd teha, kuna ta ei olnud nõus koos minuga aruannet läbi vaatama
Sa ära räägi, vaid kirjuta, saada maile, mille oled allkirjastanud digitaalselt. Vaatame KÜS, mida see meile ütleb: § 15. Majandustegevuse aastakava ja majandusaasta aruanne
(1) Korteriühistu juhatus koostab ja esitab igal aastal korteriühistu liikmete üldkoosolekule kinnitamiseks korteriühistu majandustegevuse aastakava, mis sisaldab:
1) korteriomandite eseme mõtteliste osade majandamise eeldatavaid tulusid ja kulusid;
2) korteriühistu liikmete kohustusi sihtkulutuste ja koormatiste kandmisel;
3) andmeid korteriühistus tarbitud kütuse, soojuse, vee ja elektri koguse ning maksumuse kohta.
(2) Korteriühistu juhatus annab igale korteriühistu liikmele vähemalt kaks nädalat enne majandustegevuse aastakava arutelu tutvumiseks selle projekti koos eelmise aasta aruande ja bilansiga.
Pane nüüd tähele, kui teile ei oel esitatud KÜS nõutud dokumente ja tähtaegselt, on KÜ koosoleku otsused seadusega vastuolus s.t. saab esitada kohtusse hagiavalduse KÜ üldkoosoleku otsuste tühistmise nõudes. Sellest ära koosolekul räägi, vaid koosta hagiavaldus ja esita kohtusse, leia endale tunnistrajad, kes sinu väiteid kinnitavad. Koosta akt, et ninmetatud dokumente ei olnud postkastis, las sinu tunnistajad-mõttekaaslased kirjutavad alla, et ei olnud esitatud. KUidas vahetada juhatust oma KÜ-s, seda ma ei hakka foorumis kirjutama, kui abi vajad, kirjuta mulle postkasti.
Meil oli ühes majas selline lugu, et taheti teha kulude jaotamist konkreetse asja remondi puhul korterite kaupa, mite jagatud ruutudele, nagu seda seadus ja Põhikiri sätestab. Kõik suurtemate korterite omanikud olid arvamusel, et nii ongi õigus, kuniks üks kohtusee hagavalduse esitas ja võitis. Nüüd jälgib juhatus ainult seadust ja põhikirja. Moraal siit, ennem, kuin nad ei kaota kohtus ei juhtu midagi. Kahjud saab juhatuselt sisse nõuda, teiel puhul kohutukulud, kui üldkoosolek nii otsustab. Et saada selline otsus, tuleb teha natukene tööd ja leida aktiiv.
(1) Korteriühistu juhatus koostab ja esitab igal aastal korteriühistu liikmete üldkoosolekule kinnitamiseks korteriühistu majandustegevuse aastakava, mis sisaldab:
1) korteriomandite eseme mõtteliste osade majandamise eeldatavaid tulusid ja kulusid;
2) korteriühistu liikmete kohustusi sihtkulutuste ja koormatiste kandmisel;
3) andmeid korteriühistus tarbitud kütuse, soojuse, vee ja elektri koguse ning maksumuse kohta.
(2) Korteriühistu juhatus annab igale korteriühistu liikmele vähemalt kaks nädalat enne majandustegevuse aastakava arutelu tutvumiseks selle projekti koos eelmise aasta aruande ja bilansiga.
Pane nüüd tähele, kui teile ei oel esitatud KÜS nõutud dokumente ja tähtaegselt, on KÜ koosoleku otsused seadusega vastuolus s.t. saab esitada kohtusse hagiavalduse KÜ üldkoosoleku otsuste tühistmise nõudes. Sellest ära koosolekul räägi, vaid koosta hagiavaldus ja esita kohtusse, leia endale tunnistrajad, kes sinu väiteid kinnitavad. Koosta akt, et ninmetatud dokumente ei olnud postkastis, las sinu tunnistajad-mõttekaaslased kirjutavad alla, et ei olnud esitatud. KUidas vahetada juhatust oma KÜ-s, seda ma ei hakka foorumis kirjutama, kui abi vajad, kirjuta mulle postkasti.
Meil oli ühes majas selline lugu, et taheti teha kulude jaotamist konkreetse asja remondi puhul korterite kaupa, mite jagatud ruutudele, nagu seda seadus ja Põhikiri sätestab. Kõik suurtemate korterite omanikud olid arvamusel, et nii ongi õigus, kuniks üks kohtusee hagavalduse esitas ja võitis. Nüüd jälgib juhatus ainult seadust ja põhikirja. Moraal siit, ennem, kuin nad ei kaota kohtus ei juhtu midagi. Kahjud saab juhatuselt sisse nõuda, teiel puhul kohutukulud, kui üldkoosolek nii otsustab. Et saada selline otsus, tuleb teha natukene tööd ja leida aktiiv.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
maiamiisu - NB sellest ära koosolekul räägi, vaid ......... (rolandi sõnastus) ole ettevaatlik selles osas, kas ise järgisid seadust selles osas kui said teate üldkoosoleku toimumisest. Uue seaduse muudatuse järgi MTÜS prg.20 ja 20`(jõust.01.07.09.a.) ÜK päevakorra muutmine jne. + ühistu PK -s sätestatu.