juhatuse liikmeskond
Moderaator:Heino
Tere,
selline küsimus,kui üldkoosolek on valinud mind juhatusse, kas on siis mõnel teisel volitatud in.hakata plõksima samas kui ise kõnnib sealt minema?Ja mina loen Korteri Liidu poolt välja antud raamatust, et MTÜS parakrahv 26 lg-te 2 ja 3 alusel peab juhatuse liige olema teovõimeline füüsiline isik ja vähemalt pooled juhatuse liikmed peavad olema isikud, kelle elukoht on Eesti..need on ainsad juhatuse liikmeskonnale seatud tingimused kui pole kajastatud põhikirjas teisiti.Njah,pole naisega abileus ning korteri omanik on tema,kas siis tõesti ei tohita mind valida juhatuse liikmeks?seadust lugedes,siis võiksin nagu kuuluda sinna ja põhikiri ei ole nõuetekohane,seega vana pole kookõlas praeguste nõudmistega...kas keegi oskab mingit infi jagada,et kas ma siis tohin olla või ei,kuigi mind valiti üldkoosolkul sinna.Paluks abi...
tänan vastanuid ette...
selline küsimus,kui üldkoosolek on valinud mind juhatusse, kas on siis mõnel teisel volitatud in.hakata plõksima samas kui ise kõnnib sealt minema?Ja mina loen Korteri Liidu poolt välja antud raamatust, et MTÜS parakrahv 26 lg-te 2 ja 3 alusel peab juhatuse liige olema teovõimeline füüsiline isik ja vähemalt pooled juhatuse liikmed peavad olema isikud, kelle elukoht on Eesti..need on ainsad juhatuse liikmeskonnale seatud tingimused kui pole kajastatud põhikirjas teisiti.Njah,pole naisega abileus ning korteri omanik on tema,kas siis tõesti ei tohita mind valida juhatuse liikmeks?seadust lugedes,siis võiksin nagu kuuluda sinna ja põhikiri ei ole nõuetekohane,seega vana pole kookõlas praeguste nõudmistega...kas keegi oskab mingit infi jagada,et kas ma siis tohin olla või ei,kuigi mind valiti üldkoosolkul sinna.Paluks abi...
tänan vastanuid ette...
Re: juhatuse liikmeskond
Kui sa oled teovõimeline, sobid ja sind valis üldkoosolek, siis pole siin plõksimiseks mingit põhjust. Kui just selleks on leitud asju, mis sinu kui isikuna muudab seaduste silmis mittesobilikuks.pongoke70 kirjutas:Tere,
tänan vastanuid ette...
Tere.pongoke70 kirjutas:Tere,
selline küsimus,kui üldkoosolek on valinud mind juhatusse, kas on siis mõnel teisel volitatud in.hakata plõksima samas kui ise kõnnib sealt minema?
Ja mina loen Korteri Liidu poolt välja antud raamatust, et MTÜS parakrahv 26 lg-te 2 ja 3 alusel peab juhatuse liige olema teovõimeline füüsiline isik ja vähemalt pooled juhatuse liikmed peavad olema isikud, kelle elukoht on Eesti..need on ainsad juhatuse liikmeskonnale seatud tingimused kui pole kajastatud põhikirjas teisiti.
Kui sa oma jutu kainema peaga kirjutanud oleksid, siis saaks sinust ka paremini aru.
Mis tähendab kõnnib minema?
MTÜS paraGrahv 26 sätestab, et vähemalt poolte juhatuse liikmete elukoht peab olema Eestis, mõnes teises Euroopa Majanduspiirkonna liikmesriigis või Šveitsis. Seega ei pea juhatuse liikmed üldse Eestis elama.
MTÜS ei anna võimalust, et KÜ põhikiri kitsendaks juhatuse liikmeks olemise tingimusi.
Kui üldkoosolek oli kokku kutsutud ja viidi läbi seaduslikel alustel, siis oled sa juhatuse liiige ja kellelgi ei saa selle vastu midagi olla.
Tere.Mul küsimus selline,et kas tohib olla üldse juhatuse liige,kui inimene ei ole üldse korteri omanik,ega sisse kirjutatud.
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Loe MTÜ §26. Sealt saad täpse vastuse.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Tere, mina olen KÜ juhatuse liige, kuigi 2000.aasta suvel kirjutasin end korterist välja ja müüsin korteri ära.
Kuna MTÜ seadus ja KÜ põhikiri (PK-s on kirjas: Juhatuse liige peab olema teovõimeline füüsiline isik, kelle elukoht on Eestis.) ei keela mul olla juhatuse liige ning üldkoosolek on mind valinud, siis puudub alus kellelgi sellel teemal migeid etteheiteid teha. Samas juhatuse esimees pole ka meil korteriomanik vaid korteriomaniku abikaasa.
Vaata järgi, mis teie põhikiri ütleb ja kui see ei vasta enam kehtivale seadusandlusele, siis tehke parandused ja võtke põhikirja uus redaktsioon vastu.
Põhikirjas pole vaja end väga palju piirata, seda tehke kodukorras, sest kodukorda on lihtsam muuta.
Kuna MTÜ seadus ja KÜ põhikiri (PK-s on kirjas: Juhatuse liige peab olema teovõimeline füüsiline isik, kelle elukoht on Eestis.) ei keela mul olla juhatuse liige ning üldkoosolek on mind valinud, siis puudub alus kellelgi sellel teemal migeid etteheiteid teha. Samas juhatuse esimees pole ka meil korteriomanik vaid korteriomaniku abikaasa.
Vaata järgi, mis teie põhikiri ütleb ja kui see ei vasta enam kehtivale seadusandlusele, siis tehke parandused ja võtke põhikirja uus redaktsioon vastu.
Põhikirjas pole vaja end väga palju piirata, seda tehke kodukorras, sest kodukorda on lihtsam muuta.
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Seadus on ikka kõrgemal kui põhikiri!
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte