juhatusest ja ühistust lahkumine
Moderaator:Heino
Tere ja ilusat alanud aastat!
Soovin lahkuda ühistust ja seega ka juhatusest. Kas ma tohin seda teha ühe avaldusega või pean kirjutama eraldi avaldused juhatuse liikme staatusest ja ühistu liikme staatusest loobumiseks?
Ma loodan, et probleeme lahkumisega ei tule, kuna juhatuses on mitu liiget ja põhikiri lubab jätkata ka vähema juhatuse liikmete arvuga. Kas elukohavahetus on piisav põhjus ühistust lahkumiseks (sellega kaasneb ka aja ja huvi puudus senise töö jätkamiseks)?
Ja kunagi ühistu alguses pidime kaasomandi puhul esitama ühistu üldkoosolekule avalduse selle kohta, kes esindab kaasomandis olevat korterit ühistus (mõlemad seda korraga teha ju ei saa). Kas ka selle info võin lisada sellele samale avaldusele või tuleb see eraldi esitada?
Tänud kõigile vastajatele juba ette!
Soovin lahkuda ühistust ja seega ka juhatusest. Kas ma tohin seda teha ühe avaldusega või pean kirjutama eraldi avaldused juhatuse liikme staatusest ja ühistu liikme staatusest loobumiseks?
Ma loodan, et probleeme lahkumisega ei tule, kuna juhatuses on mitu liiget ja põhikiri lubab jätkata ka vähema juhatuse liikmete arvuga. Kas elukohavahetus on piisav põhjus ühistust lahkumiseks (sellega kaasneb ka aja ja huvi puudus senise töö jätkamiseks)?
Ja kunagi ühistu alguses pidime kaasomandi puhul esitama ühistu üldkoosolekule avalduse selle kohta, kes esindab kaasomandis olevat korterit ühistus (mõlemad seda korraga teha ju ei saa). Kas ka selle info võin lisada sellele samale avaldusele või tuleb see eraldi esitada?
Tänud kõigile vastajatele juba ette!
Re: juhatusest ja ühistust lahkumine
Ma kohe mitte ei suuda oma hämmingut varjata, et on olemas KÜ juhatuse liikmeid, kes ei ole korteriühistuseadust lugenud. KÜ-sse ei astuta sisse ega välja. KÜ on nn sundühistu, mille liikmeteks on kõik selle kinnisasja korteriomanikud.
Liikmelisus on üks asi, mis kaob kohe, kui korteri maha müüd. Teine asi on olla juhatuse liige. Juhatuse liige ei pea elama selles majas ja võib juhatuse liige olla edasi koos õiguste ja kohustutega. Minu teada pole võimalik juhatuse liikme staatusest vabaneda enne kui üldkoosolek otsustab ning seejärel on vaja vormistada õigesti kõik vajalikud dokumendid, et registrist lõplikult välja saaks.
Kullakallis Pimeloom, miks Sa pahandad? Kui Sa korralikult mu postitust lugesid, siis minu korter on KAASomandis ning ühistu liige saab olla vaid üks omanikest (või ma eksin?). Mina soovin lahkuda nii sellest majast elukohana kui ka ühistu tööst, minu asemel jätkab ühistu liikmena korteri kaasomanik.pimeloom kirjutas:Ma kohe mitte ei suuda oma hämmingut varjata, et on olemas KÜ juhatuse liikmeid, kes ei ole korteriühistuseadust lugenud. KÜ-sse ei astuta sisse ega välja. KÜ on nn sundühistu, mille liikmeteks on kõik selle kinnisasja korteriomanikud.
Ja aitäh, Lasnakas, ka seda tean, et koosoleku otsust on vaja. Ja avaldust ongi vaja üldkoosolekule esitamiseks, nii see ju käib? Küsimus on ainult formaalsuses - kas tohib seda kõike teha ühe avaldusega või mitte?
Ka sellega olen tuttav, et ei ole vaja elada samas majas, et jätkata. Aga ma ei jõua, puhtfüüsiliselt ei jõua. Ning ilmselt ei jää ma kauaks ka enam korteri kaasomanikuks, nii et... ma tõesti ka ei TAHA jätkata... Ja passiivsel liikmel, kes ainult ignoreerib probleeme, pole ju mõtet?
Päikest! Ja mitte ainult õue, vaid ka iseendasse...
Hea kkiir. Ega paha ei teeks kui sa ise oma esimest postitust ka hoolega loeksid. Seal ei ole mitte poole sõnagagi kirjas, et just sina see kaasomanikust ühistuliige oled.kkiir kirjutas: Kullakallis Pimeloom, miks Sa pahandad? Kui Sa korralikult mu postitust lugesid, siis minu korter on KAASomandis ning ühistu liige saab olla vaid üks omanikest (või ma eksin?). Mina soovin lahkuda nii sellest majast elukohana kui ka ühistu tööst, minu asemel jätkab ühistu liikmena korteri kaasomanik.
Ja kui nüüd natukene loogiliselt mõelda, siis ühistu liikmeks ja juhatuse liikmeks olek on kaks täiesti ise asja, mis ei sõltu teineteisest. Kui sa lahkud elamast sellest ühistust, siis vastavalt KÜS §5 lg 5 teete koos teise kaasomannikuga kirjaliku kokkuleppe, et edaspidi esindab seda korterit ühistus tema ja selle kokkuleppe esitad juhatusele.
Kui sa soovid tagasi astuda juhatuse liikme kohustest, siis selleks teed kirjaliku avalduse ühistu üldkoosolekule. Ainult üldkoosolek saab sind vabastada juhatuse liikme kohustest. Kuni üldkoosoleku otsuseni oled sa ikka juhatuse liige.
Elementaarne, et erinevad dokumendid vormistatakse ikka eraldi paberile.
Jah, vabandan, võibolla tõesti ei olnud see piisavalt selge, et just mina see kaasomanik olen... Aga kui nüüd natukene loogiliselt mõelda - kelle kohta ma seda infot siis ikka edastan, kui mitte iseenda kohta?
Aga selle peale tõesti ei tulnud, et piisabki ju vaid kaasomanike omavahelisest kokkuleppest ja mingit avaldust ühistu liikme staatusest loobumiseks polegi ju vaja...
Aitäääh
Aga selle peale tõesti ei tulnud, et piisabki ju vaid kaasomanike omavahelisest kokkuleppest ja mingit avaldust ühistu liikme staatusest loobumiseks polegi ju vaja...
Aitäääh
No, aga seda ma ju ei suutnudki imestada, et on olemas kü juhatuse liikmeid, kes ei ole korteriühistuseadust lugenud. Kurb.kkiir kirjutas: Aga selle peale tõesti ei tulnud, et piisabki ju vaid kaasomanike omavahelisest kokkuleppest ja mingit avaldust ühistu liikme staatusest loobumiseks polegi ju vaja...
Aitäääh