Kust leida head juhatuse esimeest?
Moderaator:Heino
Tere. Vahetaks mõtteid, et kust siis leida head juhatuse liiget või esimeest? Niisugust, kes teab ja oskab kõike ja keda võib usaldada? Millise puu otsas nad küll kasvavad?
Re: Kust leida head juhatuse esimeest?
Ma tahaks ka sinna puu alla noppima minna Aga noh nii minumoodi, irooniliselt, tahaks mainida, et siin portaalis paistab päris mitu kasutajat olema, kes alati kõigest kõike teavad. Ja küll see usaldus ka tuleb. Seega mina soovitaks mõnda neist. Ja siinjuures annan lahkelt teada, et olen nõus homnepäev oma ameti kellelelgi ära andma.
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Ega neid niimoodi polegi või keda usaldada ja miks ning keda mitte ja miks....
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Nojah, seda ma usun, et enamus juhatuse liikmetest vüõi esimeestet paneksid päevapealt ameti maha, kui saaksid. Ma ise ka. Aga, mis takistab? Mina näiteks hetkel ei saa, sest keegi ei taha asemele tulla. Ja võibolla et igatüht ei tahaks nagu lasta ka. Pigem teed siis juba ise edasi, kui et lased mõnel ullikesel laeva põhja lasta. Kas teil on ka samad tunded?
Või on hoopis nii, et ise peame end väga headeks ja teisi ei usalda? Kus sa muidu tead, et teine hakkama ei saa, kui tal teha ja toimetada ei lase?
Või on hoopis nii, et ise peame end väga headeks ja teisi ei usalda? Kus sa muidu tead, et teine hakkama ei saa, kui tal teha ja toimetada ei lase?
Mina olen küll ameti maha pannud, kuid nii kahju on vaadata seda kaost mis mei ühistus toimub.
Võtta pole aga kedagi, sest kes poolearuste eitede ja taatidega vaielda tahaks. Neil on alati õigus.
Kui aga selle imepärase puu asukohta kunagi selgub, siis tahan mina ka noppima tulla
Võtta pole aga kedagi, sest kes poolearuste eitede ja taatidega vaielda tahaks. Neil on alati õigus.
Kui aga selle imepärase puu asukohta kunagi selgub, siis tahan mina ka noppima tulla
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Kui mitme ühistu juhatuse esimees, tegevjuht või haldur peaks olema, et see põhitööna ennast ära tasuks ja kui mitmest jõud üle käiks? Sellisel heade sissetulekutega puul sellised juhid ongi.
Kisub väikestviisi nagu juba haldusfirma poole, kui ühel halduril mitu maja, eks ole? Seega kui inimene on end koolitanud, kutse kätte õppinud, siis tahab ta ka oma oskustele vastavat palka saada. Kui ta end oma põhitöölt lahti võtab, siis ei lepi ta ilmselgelt enam ainult ühe maja haldamisega, võtab mõned majad veel juurde, et endale korralik sissetulek kindlustada.
Vormistab end ehk esialgu FIEks, kuid hakkab peagi mõtlema osaühingu peale, sest vaja palgata veel majahoidja, mingi universaalne töömees, ehk ka raamatupidaja. Asustab omale kuhugi kontori - ja ongi meil uus haldusfirma olemas, kellest ometi ühistud püüavad kauge kaarega ringi käia, sest siis pole kogu haldamine enam see jne Aga ise ka ei oska, napib oskusi ja inimesi, tasu selle eest on liig väike, sõimata saad see-eest mitme mehe eest... Kus on väljapääs?
Vormistab end ehk esialgu FIEks, kuid hakkab peagi mõtlema osaühingu peale, sest vaja palgata veel majahoidja, mingi universaalne töömees, ehk ka raamatupidaja. Asustab omale kuhugi kontori - ja ongi meil uus haldusfirma olemas, kellest ometi ühistud püüavad kauge kaarega ringi käia, sest siis pole kogu haldamine enam see jne Aga ise ka ei oska, napib oskusi ja inimesi, tasu selle eest on liig väike, sõimata saad see-eest mitme mehe eest... Kus on väljapääs?
Väljapääs on selles kui pakkumine ületab nõudlust. Hetkel on vastupidi, nõudlus sellise teenuse järgi on suur ja turulolijad teenusepakkujad teevad mida tahavad.
Kindlasti aga ma ei kujutaks ennast ette veel mitme majatäie rumalate, kuid finants-, ehitus-, kütte-, veevarustus-, ja juhtimisalal lahkelt oma teadmisi jagavate inimestega vaidlemas ja puust ja punaseks asju tegemas.
Selle töö eest ei peaks ainult raha saama vaid ka kolm kuud puhkust suvel ja tasuta piima.
Selle töö eest ei peaks ainult raha saama vaid ka kolm kuud puhkust suvel ja tasuta piima.
Jutt jumala õige.Mul on siin üks töö käsil , kus pean tegema raiet paarile puule. Kuigi raieluba olemas.Juba sain sõimata , miks ma omavolitsen,Eks need karjuvad , kes ei käi koosolekutel.Puud täitsa raagus ja haged.Kuid see 78 a.,vanur seda teha ei luba.Parkimist teha ei tohi,Tema peab hingama seda heitegaase.Selles ainult esimees süüdi.Aga seda , et seda parkimisplatsi tahavad 51 % omanikest see neid ei huvita.See et maja esine on porine see neid ei häiri.Peaasi, et ei tehtaks midagi ja lastaks kassidel vabalt joosta.Ma eile juba ka ütlesin , et hakake ise tegema.No leidsid lolle .Ega see amet meelakkumine ei ole .Ma ei taha saada igapäev sõimata.Kuid sul on paks nahk,Las sõimavad sind edasi,Meie töö on tänamatu ja raske.Ja kõige hullem on siinjuures, et oled ka varas.Hea , et ei ole autot ja kodus euroremonti.No ma usun , et tuleb sügis ja uued haldurid hakkavd õppima ametit.Pöörduge siis liidu poole tellimusega.Saate endale siis juba tööle praktikud.No ma hoiduksin haldusfirmadest.
Ei ma arvan, et me veame siin ikka omal moel asju edasi. Et siis nii, et las koerad hauguvad, karavan läheb edasi.
Muide, ei ole mul eriti usku ka neisse praktikutesse. Nagu ma siin eespool kirjutasin, on areng ette näha. Kinnisvarahaldajate liit seda tendentsi ka igatpidi soosib ja koolitab ise haldureid soodsamalt kui EKÜL.
Ja ega iseenesest pole ju ükski asi paha. Ehk tekib niiviisi kiiremini konkurents ja turg selekteerib ise paremad välja. Seega pole halba ilma heata. Ideaalis oleks ju panna kokku ühistu huvid ja haldusfirma kogemused ja ehitusalased oskused. Kuid kui haldusfirmas ongi spetsialistid, siis ei tähenda see, et juhatuse liikmed ise ei peaks end harima.
Meie näiteks saame sii kõigega normaalselt hakkama, kui oleks vaid lähikonnas mõni firma, kes likvideeriks avariisid, kui vaja, mitte siis kui tal võimalik.
Muide, ei ole mul eriti usku ka neisse praktikutesse. Nagu ma siin eespool kirjutasin, on areng ette näha. Kinnisvarahaldajate liit seda tendentsi ka igatpidi soosib ja koolitab ise haldureid soodsamalt kui EKÜL.
Ja ega iseenesest pole ju ükski asi paha. Ehk tekib niiviisi kiiremini konkurents ja turg selekteerib ise paremad välja. Seega pole halba ilma heata. Ideaalis oleks ju panna kokku ühistu huvid ja haldusfirma kogemused ja ehitusalased oskused. Kuid kui haldusfirmas ongi spetsialistid, siis ei tähenda see, et juhatuse liikmed ise ei peaks end harima.
Meie näiteks saame sii kõigega normaalselt hakkama, kui oleks vaid lähikonnas mõni firma, kes likvideeriks avariisid, kui vaja, mitte siis kui tal võimalik.
"No ma usun , et tuleb sügis ja uued haldurid hakkavd õppima ametit.Pöörduge siis liidu poole tellimusega.Saate endale siis juba tööle praktikud."
Miks neid peab rohkem usaldama?
Ja esialgu nad ikka vist rohkem teoreetikud.
Miks neid peab rohkem usaldama?
Ja esialgu nad ikka vist rohkem teoreetikud.
Ühistu juhtimine teenusena
Kas keegi oskab suunata isiku juurde, kes pakub ühistute juhtimise teenust?
St inimene teenib leiba olles mitme ühistu juhataja?
Ühistu liikmed viskasid õhku idee, et palkaks juhatusse proffi. Ise arvan, et ega selliseid eriti ei leia ning kui keegi tulebki ennast pakkumast, siis asi on riskante ja kindalsti on aeganõudev detailse juhataja lepingu väljatöötamine.
Ühistu liikmed viskasid õhku idee, et palkaks juhatusse proffi. Ise arvan, et ega selliseid eriti ei leia ning kui keegi tulebki ennast pakkumast, siis asi on riskante ja kindalsti on aeganõudev detailse juhataja lepingu väljatöötamine.
No ei maksa nii pessimist olla. Tallinnas on päris mitu tublit haldurit, kes saavad edukalt hakkama mitme majaga. Hetkel ei meenu nimed, aga küsige korteriyhistute liidust järele. Nemad teavad.
KÜ-d luues võtsime seisukoha, et kogu raha käib ainult läbi pangakontode ja maja hakkab hooldama kinnisvara hooldusteenust pakkuv firma, et kõik tehtav oleks täiesti läbinähtav ka kõige ohmumale KÜ liikmele ja et keegi ei hakkaks süüdistama juhatust raha kõrvalepanekus ja sajas muus surmapatus.
Juhatus on oma majast (tasuta) ja teeb pidevat koostööd haldusfirma palgal oleva meie maja kureeriva isikuga. Koristajad, elektrikud, san-tehnikud, raamatupidamine on haldusfirma rida - me maksame firmale igakuiselt vaid lepingujärgse summa kogu nende teenuse eest.
Majanduslikult on kasulikum lasta maja kellelgi asjatundjal hooldada, kui ise jalgratast leiutada. Nemad haldavad-hooldavad mitmeid maju, teavad mida ja kuidas vaja hooldada-kontrollida-ennetada, annavad meile nõu, mida remontima peaks ja me maksame tunduvalt vähem, kui naabermaja elanikud, kes ise ainult oma maja hooldavad ja selle eest suuremat tasu nõuavad.
Vahel on KÜ üldkoosolekul tõstatatud küsimus, miks me ise maja ei hoolda, et näe seal ja seal tehakse kõik tööd juhatuse poolt ja nii väikese raha eest või üldse tasuta, siis oleme alati pakkunud ütlejale võimalust ise juhatuse liikmeks hakata ja tasuta tööd tegema hakata, mispeale on ütlejal suu lukus või sada põhjust, miks just tema ei saa. Juhatusel on niigi tegemist, et kõik kontrolli all hoida. Kõige paremini tehtud töö on selline, mille tegemist keegi ei märka. Sellest saadakse aru alles siis, kui töö tegija on vahetunud ja uuem on halvem kui varasem tegija.
Kinnisvara hooldamise pakkujaid on internet täis: http://www.kontakt.ee/kontakt.php?lang= ... 929&show=0
Lihtsam on küsida oma naabritelt, kes neil hooldab. Võib-olla on nõus ka teie maja hooldama.
Juhatus on oma majast (tasuta) ja teeb pidevat koostööd haldusfirma palgal oleva meie maja kureeriva isikuga. Koristajad, elektrikud, san-tehnikud, raamatupidamine on haldusfirma rida - me maksame firmale igakuiselt vaid lepingujärgse summa kogu nende teenuse eest.
Majanduslikult on kasulikum lasta maja kellelgi asjatundjal hooldada, kui ise jalgratast leiutada. Nemad haldavad-hooldavad mitmeid maju, teavad mida ja kuidas vaja hooldada-kontrollida-ennetada, annavad meile nõu, mida remontima peaks ja me maksame tunduvalt vähem, kui naabermaja elanikud, kes ise ainult oma maja hooldavad ja selle eest suuremat tasu nõuavad.
Vahel on KÜ üldkoosolekul tõstatatud küsimus, miks me ise maja ei hoolda, et näe seal ja seal tehakse kõik tööd juhatuse poolt ja nii väikese raha eest või üldse tasuta, siis oleme alati pakkunud ütlejale võimalust ise juhatuse liikmeks hakata ja tasuta tööd tegema hakata, mispeale on ütlejal suu lukus või sada põhjust, miks just tema ei saa. Juhatusel on niigi tegemist, et kõik kontrolli all hoida. Kõige paremini tehtud töö on selline, mille tegemist keegi ei märka. Sellest saadakse aru alles siis, kui töö tegija on vahetunud ja uuem on halvem kui varasem tegija.
Kinnisvara hooldamise pakkujaid on internet täis: http://www.kontakt.ee/kontakt.php?lang= ... 929&show=0
Lihtsam on küsida oma naabritelt, kes neil hooldab. Võib-olla on nõus ka teie maja hooldama.
Re: Ühistu juhtimine teenusena
Mu küsimus on just ühistu juhtimisest, st juhatuses olemisest, mitte haldusest. Meie ühistul on leping haldusfirmaga ning selle firma tegevus on rahuldav, mitte suurepärane, kuid rahuldav. Raamatupidamine on ka suht OK. Probleem on juhatuse passiivsuses: põhikiri muutmata aastast 1997, 2008. aastal pole teatatud ühistu liikmetele ühtegi juhatuse otust, teadmata on kas juhatuse koosolekud üldse toimusid, jne. Ühistu liikmetest endist keegi juhatusse ei kipu. Seega huvitab väljastpoolt ühistut juhataja (juhatuse liikme) leidmine.dvolkov kirjutas:Kas keegi oskab suunata isiku juurde, kes pakub ühistute juhtimise teenust?
kas ei lähe liiga kulukaks, kui lisaks haldusfirmale võtate väljaspoolt ka juhatuse esimehe. Vaevalt, et võõrale majale keegi tuleb juhatuse esimeheks ilma tasuta.
Maja asub Tallinna kesklinnas; ühistul on 46 liiget, üldkoosolekule ilmub tavaliselt 20...30 liiget; ühistul võlgnevusi tarnijate ees ei ole, ühistu liikmete pikaajaline võlgnevus ühistu ees on ca 75 tuh kr (4 korterit)
Maja on väike, tähendab, tasu saab olla ka pisike. Võlad üsna suured. Aga vastutus ei tasu seda jama ära. Kardan, et te kedagi ei leia.
olen endiselt avatud pakkumistele ning sobivate tingimuste korral olen valmis asjaga tegelema.
dvolkov, saatsin teile privaatesõnumi.
dvolkov, saatsin teile privaatesõnumi.