Juhatuse palkadest
Moderaator:Heino
Tere, meie juhatus ja üldkoosolek koos otsustasid, et hakatakse maksma ametlikult palka juhatuse esimehele ja raamatupidajale. Oskate ehk kommenterida, kuidas oleks õigem seda vormistada hooldustasuna, kas m2 pealt või jagatuna korterite arvuga? Põhikirjas meil sellist punkti vanast ajast tehtud ei ole.
Ette tänades!
Ette tänades!
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Re: Juhatuse palkadest
Kui seda raamatupidaja ei tea siis ta pole küll väärt palka saama.Chirz kirjutas:Oskate ehk kommenterida, kuidas oleks õigem seda vormistada hooldustasuna...
Samas kuidas seda jagada on ka üldkoosoleku otsustada.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Kas teil kontoplaan ikka olemas on?
Kas te teatae mis vahe on hooldus ja haldusfondil?
Kas te teatae mis vahe on hooldus ja haldusfondil?
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Nagu ma kuulnud olen võetakse nii ja naa ehk kes jagab korterite arvuga, kes m2-ga. Soovisin lihtsalt teie arvamust teada, mitte seda kui loll või imelik on meie raamatupidaja Üldkoosolekul tekkiski meil arutelu, kuidas oleks õigem teha ning ma lubasin seda foorumist uurida.
Hetkel arvan, et ebavõrduse vältimiseks tuleks summa arvestada siiski ruutmeetrite pealt.
Hetkel arvan, et ebavõrduse vältimiseks tuleks summa arvestada siiski ruutmeetrite pealt.
Halduskulu alla üldjuhul kuulub;
Töötasud – juhatusele ja raamatupidajale
Töövahendid, materjalid, väikevahendid - - paber, kirjutusvahend, ümbrikud, margid
Põhivahendid - tööde teostamiseks kulu – arvuti, printer, telefon
Sideteenused - interneti püsiühendus, telefon
Transpordikulu - liiva või muu transportteenuse tellimine + asjaajamised (ühistransport, takso)
Koolituskulud – efektiivseks juhtimiseks
Pangateenustasud – iga ülekande eest
Dokumentide tõlketööd
Seega, kui te kogute halduskulu, siis ilmselt on see ikka m2 pealt.
Töötasud – juhatusele ja raamatupidajale
Töövahendid, materjalid, väikevahendid - - paber, kirjutusvahend, ümbrikud, margid
Põhivahendid - tööde teostamiseks kulu – arvuti, printer, telefon
Sideteenused - interneti püsiühendus, telefon
Transpordikulu - liiva või muu transportteenuse tellimine + asjaajamised (ühistransport, takso)
Koolituskulud – efektiivseks juhtimiseks
Pangateenustasud – iga ülekande eest
Dokumentide tõlketööd
Seega, kui te kogute halduskulu, siis ilmselt on see ikka m2 pealt.
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Ruudu pealt on kõige mõistlikum koguda juhul kui ka teised asjad on ruudu pealt. Mõlemat pidi (ruut ja korter) ajaks asja keeruliseks.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
No meil on variandid ruut ja korter ja inimene. Midagi segast pole, kuid ega mõtet ka pole. Aga rahvas on kord nii tahtnud.
Küsiksin sellise retoorilise küsimuse, et kui palju võiks juhatuse esimehe tasu olla ruutmeetrilt, kui tegemist on 110 korteriga paneelmajaga? Kas 1 kroon ruutmeetri kohta on liiast, kui tema töökohustuste hulka kuulub pea kõik ühistu tegemised v.a. raamatupidamine?
Mina saan 0.58 senti m2 kohta, teen ka kõik ja vahel tundub, et rohkemgi veel. Raamatut ei pea.
Aga, kui palju on parasjagu, ei oska mina öelda. Olen mitu korda mõelnud sellele, et kui suur peaks palk (mitte siis KÜ-s, vaid üldse) olema, et tunneks- seda on parasjagu, rohkem ei taha.
Aga, kui palju on parasjagu, ei oska mina öelda. Olen mitu korda mõelnud sellele, et kui suur peaks palk (mitte siis KÜ-s, vaid üldse) olema, et tunneks- seda on parasjagu, rohkem ei taha.
Kui suur on sinu hallatav maja (mitu korterit)? Kas tegu on vana või uue ehitisega?
Ei saaks ja ei peaks töötasu m2 pealt mõõtma, see rohkem sovjeti aeg.
Mis te arvate, kas kohustused ja vastutus seaduse silma ees on juhatuse esimehel alati võrdsed, vaatamata maja suurusele?
Maja suurus määrab ära mahud, mitte kohustused ja vastutuse
Tean, et vaidlete mulle vastu, kuid mõelge enne!
Mis te arvate, kas kohustused ja vastutus seaduse silma ees on juhatuse esimehel alati võrdsed, vaatamata maja suurusele?
Maja suurus määrab ära mahud, mitte kohustused ja vastutuse
Tean, et vaidlete mulle vastu, kuid mõelge enne!
Olen täiesti nõus, et tasu arvestamisel ei peaks lähtuma ruutmeetritest, kuid elanike arvamus on antud juhul määrav.
Igasuguste kulude jagamine ruutmeetritele on juba loomult ebaratsionaalne, kuna pindala ei tekita prügi, kuluta elektrit, vett või nö kuluta kinnisavara. Samas on see siiski lihtsaim moodus kulude ja tasude arvestamisel.
Ma arvan, et ühistu suurus (st. liikmete arv) on siiski oluline vastutuse ja kohustuste hindamisel. Mida rohkem elanikke, seda rohkem arvamusi ja eelkõige eriarvamusi ning loomulikult ka jooksvaid toimetusi. Mida rohkem elanikke, seda suurem tõenäosus igasuguste avariide jms valmisolekut vajavate olukordade esinemiseks. Eelmise postituse sisust veel tekib küsimus, kas suuremate mahtude puhul ei ole ka suuremad kohustused? Kas nö vastutus suurema elanike arvuga majas inimeste huvide eest seismisel ka suurem ole? Viimase all ei pidanud ma silmas juriidilist vastutust, mille ulatus on reguleeritud õigusaktidega.
Igasuguste kulude jagamine ruutmeetritele on juba loomult ebaratsionaalne, kuna pindala ei tekita prügi, kuluta elektrit, vett või nö kuluta kinnisavara. Samas on see siiski lihtsaim moodus kulude ja tasude arvestamisel.
Ma arvan, et ühistu suurus (st. liikmete arv) on siiski oluline vastutuse ja kohustuste hindamisel. Mida rohkem elanikke, seda rohkem arvamusi ja eelkõige eriarvamusi ning loomulikult ka jooksvaid toimetusi. Mida rohkem elanikke, seda suurem tõenäosus igasuguste avariide jms valmisolekut vajavate olukordade esinemiseks. Eelmise postituse sisust veel tekib küsimus, kas suuremate mahtude puhul ei ole ka suuremad kohustused? Kas nö vastutus suurema elanike arvuga majas inimeste huvide eest seismisel ka suurem ole? Viimase all ei pidanud ma silmas juriidilist vastutust, mille ulatus on reguleeritud õigusaktidega.
reimanile: 90 korteriga 1976 aastal stroibati poolt ehitatud maja.
Valgele: sovjetiajaga võrdlemine on absurd.
Meie ühistus ei mõõdetagi esimehe palka m2 järgi. Lihtsalt jagasin reimani jaoks oma palga ruutmeetritega.
Mille järgi siis, Sinu arvates, peaks/võiks paika panna juhatuse liikme tasu?
Valgele: sovjetiajaga võrdlemine on absurd.
Meie ühistus ei mõõdetagi esimehe palka m2 järgi. Lihtsalt jagasin reimani jaoks oma palga ruutmeetritega.
Mille järgi siis, Sinu arvates, peaks/võiks paika panna juhatuse liikme tasu?
Arvan ka, et sovjetiga pole siin miskit tegu, jagatakse nii nagu otsustatakse. Kui näiteks kogutakse haldusrahasid ruutmeetri järgi ja sealt makstakse ka juhatuse liikme tasu, siis pole vahet kuidas jagada. Nii nagu üldkoosolek soovib.
Palka peab maksma tulemuste eest, mida peab ka mõõtma. Vaata kohustuste püramiidi ja siis saad aru, mida ma selle all mõtlen
Ma ei hakkaks kordama seda mida olen juba siin portaalis palga kohta kirjutanud, kuid jah, kõik on omanike otsustada.
Paraku kõik omanikud ei ole pädevad palga küsimust otsustama, see on pigem nende sisetunne.
Ma ei hakkaks kordama seda mida olen juba siin portaalis palga kohta kirjutanud, kuid jah, kõik on omanike otsustada.
Paraku kõik omanikud ei ole pädevad palga küsimust otsustama, see on pigem nende sisetunne.
Huvitav oleks teada, kuidas saab mõõta juhataja tööd. Mina näen ainult ühte kriteeriumi: kui korras on maja ja kuidas elanikud sinu tööd hindavad.
Mille järgi elanikud sinu tööd hindavad?
Väline vaatlus on jäämäe tipp. Kas aga juhatus on täitnud ka kõik talle pandud kohustused? Soovitan soojalt, vaata kohustusete püramiidi ja kui sa juhtimises pädev olev, siis leida ka mõõdikud
Väline vaatlus on jäämäe tipp. Kas aga juhatus on täitnud ka kõik talle pandud kohustused? Soovitan soojalt, vaata kohustusete püramiidi ja kui sa juhtimises pädev olev, siis leida ka mõõdikud
Ütleme nii ,et ma kogu elu olen võidelnud bürokraatia vastu ja kui ma teen seda, mida teised ei ole võimelised tegema, siis inimesed ikka märkavad seda. Ja oskavad hinnata.
Defineeri bürokraatia! Kui me ühtemoodi sellest aru saame, siis räägime mõõdikutest edasi.
Toon ühe näite nõukogude ajast. Töötasin Voltas, kus mul oli 13 automaatliini ja terve kari teisi seadmeid. Siis olid juhendmaterjalid plaanilise-ennetava remondi kohta. See eeldas remondibrigaadi olemasolu, mida meil polnud. Pidin sülitama sellele süsteemile ja juurutasin remondid tehnilise seisu kontrolli tulemuste järgi. Tulemus oli see, et meil töötasid liinid, mis mujal Liidus olid maha kantud ja delegatsioonid käisid meil imetlemas. Oli ka palju muid asju.
Ja kuna ma olen tehniline inimene, siis esikohal on, et majas kõik süsteemid töötaksid laitmatult.
Sellepärast mind paneb alati imestama, kui ma näen teiste ühistute üüri arvetel punktid: haldus, hooldus, administratiivkulud jne. Meil on ainult hooldus. Ja majanduskavas, mida saavad kõik liikmed, ma seletan kõik lahti.
Ja kuna ma olen tehniline inimene, siis esikohal on, et majas kõik süsteemid töötaksid laitmatult.
Sellepärast mind paneb alati imestama, kui ma näen teiste ühistute üüri arvetel punktid: haldus, hooldus, administratiivkulud jne. Meil on ainult hooldus. Ja majanduskavas, mida saavad kõik liikmed, ma seletan kõik lahti.
Sorry aga kus see mõte siis on? "Majanduskavas on kirjas hooldus ja siis seletan kõik lahti" Miks sa ei või seda siis juba majanduskavasse lahti kirjutada? Mind paneb imestama see kuidas sa oma aega raiskad, selmet asi selgelt kirja panna.
Arvan, et üldkoosolek võiks määrata nn summa ning pärast see lihtsalt jagada kas m2 või krt peale.