kuidas käituda?

Juhatuse liikmetest ja juhatuse liikmetele

Moderaator:Heino

Vasta
tiinaj
Üüriline
Üüriline
kuidas käituda?

Postitus Postitas tiinaj » 07 Mai 2007 21:41

Mul on selline mure,et isa kuulus ennist juhatuse liikmete hulka,siis kinkis korteri mulle (tütrele)ning mina tegin lepingu,kus oli punkt et isa võib korteris elada nii kaua kui tahab ja tal kehtivad samad õigused kui teistel samas korteris viibijatel...algul pani isa allkirja kui mingi koosolek oli või mingi otsus vastu võeti...isa suri ootamatult,seega kas on minul õigus olla juhatuses tema asemel või tuleb mingi paberimaj.ajada,et nüüd isa on surnud ja tütar kuuluks juhatusse...või oli see õigus minul juba siis kui isa kinkis korteri mulle või läx see õigus automaatselt mulle kui ta lahkus siit ilmast...
Andke palun selles asjas nõu...

ette tänades vastanuid...

aasa
Revident
Revident

Re: kuidas käituda?

Postitus Postitas aasa » 07 Mai 2007 22:00

Juhatuse valib ikka üldkoosolek ja automaatselt teie juhatusse kuuluda küll ei saa. Üldkoosolek peab tegutsema vastavalt põhikirjale ja leidma uue juhatuse liikme või kui põhikiri lubab siis jätkama lihtsalt väiksema koosseisuga. Teie siin mingeid pabereid ajama küll ei pea

Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Postitus Postitas Heino » 07 Mai 2007 22:01

Isa surm ei ole kuidagi seotud sinu juhatuses olemisega. Kui sina soovid olla juhatuses siis tee ettepanek üldkoosolekule. Juhatuse valib AINULT üldkoosolek.

Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 08 Mai 2007 07:03

Millisest lepingust on jutt?

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Postitus Postitas Heino » 08 Mai 2007 07:07

Eelduste kohaselt oli tegu kinkelepinguga. Ei usu, et juhatuses olemist saaks edasi kinkida, pärandada...

Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 08 Mai 2007 07:13

Seda küll, kuid täpsustaks seda küsijalt

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

tiinaj
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas tiinaj » 08 Mai 2007 10:37

tegemist on jah kinkelepinguga ja sellepärast küsingi,et kas mina pean nüüd isa eest juhatuses olema?põhikirja pole mina näind,seega otsisin selle kohta infot teie foorumitest,kust saada ja leidsin kah...lugesin selle läbi ja seal on kirjas,et ühistu liige arvatakse välja juhatuse otsusega:1)tema surma korral 2)jur.isiku eksistentsi lõppemisel 3)korteri ja selle mõttelise osa võõrandamisel kinkimise või müümise teel 4)korteri ja selle mõttelise osa sundmüügil täitemenetluse korras. Kui seda lugeda siis mina saan aru sellest nii,et ma ei kuulu sinna. Aga seal on veel üks punkt,millest eriti hästi aru ei saa...Ühistu ei muutu ise Ühistu liikmeks,juhul kui ta saab mõne elamus Tamme alevikus Tamme tn 8 korteri või korteriomandi omanikuks.Kui seda lugeda,siis nagu saaksin ühistu liikmeks.Või ma eksin?Siis oli veel ennem seda paar punkti,kus on öeldud,et pärast Ühistu liikme poolt korteri vallasasjana või korteriomandina võõrandamist loetakse uus korteriomanik korteri endise omaniku asemel Koretiühistu liikmeks,ilma selle kohta avaldust esitamata alates omanikuõiguse ülemineku päevast.
Mis Teie arvate selles?Loodan,et saite aru mida kirjtasin...

tänan vastanuid

Kasutaja avatar
ergon
Haldur
Haldur
On tänanud: 1 kord

Postitus Postitas ergon » 08 Mai 2007 14:36

Rangelt lahus tuleb hoida ühistu liikme ja juhatuse liikme positsioonid. Juhatuse liige valitakse ja kutsutakse tagasi ainult üldkoosoleku otsusega.
Ei ole seotud tavaliselt korteri omamisega samas majas (peab vaatama põhikirjast)

Ühistu liige on automaatselt see inimene kes omab antud majas korterit, vahet pole millisel legaalsel teel ta selle sai (kingiti, osteti, pärandati etc). Ühistu liikmeks saamisesk avaldust esitama ei pea, piisab omaniku staatusest.

Ühistu ei saa olla korteri omanik.

Vasta